Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Εγκαινιάζουμε σήμερα μία νέα σχέση με τα μέσα αλλά και τον κόσμο της Ηπείρου, από τη θέση που μας κατέταξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Αισθανόμαστε την απόλυτη υποχρέωση να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους 11.000 Ηπειρώτες που μας επέλεξαν στις εκλογές του Οκτωβρίου. Η σημερινή συνέντευξη σηματοδοτεί πως η πολιτική μας παρουσία δεν σταματά στις εκλογές.

 

Ξεκινάμε με την τοποθέτησή μας επί θεμάτων, 21 σημεία που αφενός αποδεικνύουν ότι η προεκλογική ρητορική της μόνιμης Περιφερειακής Αρχής ήδη έχει καταρρεύσει και αφετέρου επιβεβαιώνουν αυτά που επισημαίναμε προεκλογικά.

 

 1. Νέο Κλειστό. Βρισκόμαστε στο εντελώς πουθενά. Όπως και όλες οι αθλητικές υποδομές της Ηπείρου. Διαφωνούμε με το να ανήκουν στην ΓΓ Αθλητισμού. Τέλος το μακρύ χέρι του κράτους παντού.
 2. Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας: Ήμασταν πίσω, πάμε πιο πίσω. Φοβόμαστε πως θα μείνουμε στις ακριβοπληρωμένες μακέτες ενός κακοσχεδιασμένου έργου.
 3. Συνδέσεις Πρέβεζας και Πρέβεζα Ηγουμενίτσα: Έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και έτη, δυστυχώς απλά θα παρακολουθούμε επικοινωνιακές φωτοβολίδες.
 4. Κόμβος Λαψίστας – Κόμβος Επισκοπικού, Κόμβος Βαλανιδόραχης κοκ: Συνεχίζονται τα πανάκριβα έργα κόμβων.
 5. Μαυρολάγκαδο: Αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ποιότητας έργου αυτής της περιφερειακής αρχής.
 6. Γέφυρα Άρτας €8 εκατομμυρίων. Η απόλυτη απόδειξη έλλειψης σχεδιασμού και συντονισμού.
 7. Πώληση Λιμανιού Ηγουμενίτσας: Άφαντη η Περιφερειακή Αρχή. Πρόκειται για ξεπούλημα της Ηπειρώτικης γης. Ήδη φαίνονται οι πρώτες επιπτώσεις. Ενδεικτικό πως αντιδρούνε και μέσα στην ίδια την Περιφερειακή αρχή.
 8. Μετεγκατάσταση ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας. Απόλυτα ενδεικτικό του πως λειτουργεί η νυν Περιφερειακή Αρχή. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.
 9. Επικείμενη πώληση Εγνατίας. Άφαντη η Περιφερειακή Αρχή, στις υπηρεσίες των μεγάλων κεντρικών συμφερόντων και εις βάρος της περιοχής.
 10. Επικείμενη πώληση Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Άφαντη επίσης.
 11. Ryanair, Easyjet και Αεροδρόμιο Τιράνων. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το συμφερότερο αεροδρόμιο να πετάξει κάποιος στο εξωτερικό από τα Γιάννενα είναι των Τιράνων. Αυτό κατάφεραν. Υδατοδρόμιο Ιωαννίνων. Μόνο στα εξώφυλλα εφημερίδων θα το βλέπουμε. 15 έτη ακούμε και δε βλέπουμε.
 12. 48 Υδροηλεκτρικά στον Αώο. Ενδεικτικό της αναρχίας στο ζήτημα των σχεδιασμούς στις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας.
 13. Φορολογικό. Κερασάκι στην τούρτα του οικονομικού πολέμου. Καμία αντίδραση από την Περιφέρεια. Η Ήπειρος ως φτωχότερη πληρώνει δυσανάλογα το μάρμαρο. Εμείς ζητάμε η περιοχή να αποτελέσει πιλοτική οικονομική και φορολογική ζώνη. Είναι ο μόνος τρόπος ανάπτυξης.
 14. Ψηφιακοί νομάδες. Ας σταματήσουν οι υπερβολές. Η Ήπειρος έχει μόνο παραδοσιακούς νομάδες και δυστυχώς αυτοί αποφασίζουν για τα ψηφιακά. Ας κοιτάξουμε τους 10άδες χιλιάδες που έχει διώξει η μονοκρατορία από την Ήπειρο και όχι τους 10άδες που συγκυριακά βρίσκονται εδώ. Με ποιες ταχύτητες ιντερνετ?
 15. Υγεία: Κρατάνε ομήρους τους συμβασιούχους. Τα νοσοκομεία δουλεύουν πλέον με 50%+ επικουρικούς και συμβασιούχους. Δέσμιοι των ορέξεών τους. Ανούσιες και καθαρά επικοινωνιακές οι συσκέψεις για την Υγεία.
 16. Έκθεση Μονάχου: συνεχίζονται οι διακοπές στελεχών της Περιφέρειας, με ελαχιστότατα αποτελέσματα. Ακούμε ότι θα πάνε και Τυνησία. Είχανε πάει και Νέα Υόρκη και Φλόριδα… Ας δούμε κάποια στιγμή πως αλλιώς μπορούνε να γίνουν τα πράγματα.
 17. Υπόθεση στελέχους της Περιφέρειας. Μας έρχονται διάφορες πληροφορίες. Κινούμαστε πάντα με τεκμηρίωση, θα ζητήσουμε πλήρη ενημέρωση για το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας Ηπείρου.
 18. Πηγάδια Γέφυρα Πλάκας: άλλο ένα έργο που αποδεικνύει πως έχουμε μία περιφερειακή αρχή με λογική προηγούμενων δεκαετιών. Παράλληλα, πάλι ο ίδιος ανάδοχος με όλα τα έργα στην Περιοχή (Εργοδυναμική Πατρών)! Δεν θα έπρεπε να μας προβληματίζει?
 19. Τέροβο-Πηγάδια: Μπορεί να βραβευθεί ως το πιο αχρείαστο έργο.
 20. Εξορύξεις: προχωράνε με τις ευλογίες των τοπικών αρχόντων. Σταθερή η θέση μας ενάντια. Το Περιβάλλον είναι ο πλούτος μας.
 21. Ανάδοχος για το Ειδικό Πολεοδομικό σχέδιο ολόκληρης της παραλιακής γραμμής της Ηπείρου (!!!) €2.3 εκατομμύρια (ΤΕΕ + Ταμείο Ανάκαμψης). Άλλο ένα ενδεικτικό της αναρχίας και της έλλειψης σχεδιασμού στην Ήπειρο.
 

Έχουμε ανοικτές τις πόρτες σε οποιονδήποτε θέλει να μας αναφέρει ζητήματα για να αναδείξουμε, θα προσπαθήσουμε να έχουμε μάτια παντού και να υπάρξει σοβαρός και υπεύθυνος έλεγχος της μονοκρατορίας που διοικεί την Ήπειρο, ασχολούμενοι με μικρά και μεγάλα ζητήματα της περιοχής.

 

Ο συνδυασμός μας λειτουργεί κανονικά και θα δουλεύει, ήδη μετασχηματίζεται το οργανόγραμμά του από  εκλογικό σε λειτουργικό, ήδη χθες έγινε ολομέλεια του συνδυασμού, πρόκειται να ανατεθούν ρόλοι ευθύνης και ήδη επίσης ξεκίνησαν συναντήσεις με εμπλεκόμενους στη λειτουργία της Περιφέρειας και ανθρώπους που θεωρούμε πως μπορούνε να συμβάλλουν.  

εγγραφή στο Newsletter