Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Ανακοινώθηκαν 200 πτήσεις την εβδομάδα από την Ryanair, για 17 προορισμούς. Όχι από την Ήπειρο, από την Αλβανία*… 🤷🏻‍♂️


Γιατί στην Ήπειρο, πως να αντιληφθούν οι «κοινοτάρχες των 90s» (που την διοικούν από τότε), τι σημαίνει low cost και πόσο σημαντικές είναι για την ανάπτυξη μιας περιοχής, ειδικά σαν την δική μας.


Τόσο η Ryan όσο και η Easy είχαν έρθει στο παρελθόν, πριν αρκετά έτη (μου έλεγαν εξαιρετικοί γνωστές, θεσμικοί του τουρισμού), ζήτησαν τα φυσιολογικά (κόστη χαρτογράφησης, κόστη προώθησης και προβολής, να ανοίξουν κανάλια διανομής κοκ), αλλά εδώ πέσανε πάνω στους εμφανέστατα ξεπερασμένους και πελατειακούς (ναι ναι, αυτούς που λένε πως πολεμάνε τον κρατισμό, όντας 40 χρόνια στο κράτος) που προτίμησαν άλλα (αστεία συγκριτικά) από την διευκόλυνσή τους. Μια συνεργασία που όχι μόνο κάνανε, αλλά επιδίωκαν διακαώς οι περισσότερες περιοχές (και οι κυβερνήτες τους) που αντιλαμβάνονται ή γνωρίζουν.


Εμείς ας «κερνάμε Ήπειρο» στο Ζάππειο και στα Σύβοτα, ρίχνοντας και κανένα χορό, πάμε και βολτούλα Λονδίνο σε λίγες ημέρες στην WTM (να εμπλουτιστεί και το ινσταγκραμ των κλασικών ταξιδιωτών της Περιφέρειας) και ας μην έχει κανείς τρόπο να φτάσει στην Ήπειρο (ένα χειμώνα ολόκληρο καθόλου.. καλοκαίρι σώζει λίγο η Πρέβεζα).


*Νωρίτερα μέσα στο χρόνο η Wizz είχε προσθέσει άλλους 10 προορισμούς από την Αλβανία.
** η Κέρκυρα τον Ιούνιο έβαλε απ’ ευθείας Ντουμπάϊ, αν σας φαίνονται κάποια πράγματα ανέφικτα.
*** και όσο το γύρω της Ηπείρου ενισχύεται με απ’ ευθείας, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες του να αναπτυχθεί το εδώ!
**** φοβάμαι πως σε λίγο δε θα ψάχνουμε απλώς να πετάξουμε από την γείτονα, θα ψάχνουμε και για δουλειές εκεί…

εγγραφή στο Newsletter