Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης: 

B.N Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV ξεκινάει ακριβώς τώρα πάμε στην σημερινή ειδησεογραφία και στην αρχή του δελτίου απόψε θα συζητήσουμε με τον κύριο Λάμπρο Γεωργόπουλο ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου κύριε Γεωργόπουλε καλησπέρα σας.

 

Λ.Γ. Καλησπέρα κύριε Ντόκα καλησπέρα και στους τηλεθεατές σας.

 

Β.Ν Λοιπόν κύριε Γεωργόπουλε να ξεκινήσουμε από την αρχή; Γιατί είστε υποψήφιος Περιφερειάρχης;

 

Λ.Γ. Υπάρχουνε πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους πήρα αυτή την απόφαση εγώ και αρκετοί άνθρωποι ακόμη τους οποίους θα τους δείτε στην πορεία. Είναι κάτι το οποίο επεξεργαζόμασταν πάρα πολύ καιρό αρχικά να σας πω ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα τέλμα, μία χρειάζεται μία διαφορετική προσέγγιση της κατάστασης ώστε να ξεκολλήσουμε από τις τελευταίες θέσεις που βλέπουμε να βρισκόμαστε συνεχώς είναι μια περιοχή με τεράστιο πλούτο που δυστυχώς κατατασσόμαστε πάρα πολύ συχνά σε περιοχές(…).

 

Β.Ν. Έχω πρόβλημα με τον ήχο, πάρτε τον κύριε Γεωργόπουλε έχω πρόβλημα με τον ήχο σπάει ο ήχος πάρτε το κύριε Γεωργόπουλε στο τηλέφωνο  γιατί έχουμε πρόβλημα με τον ήχο του κυρίου Λάμπρου Γεωργόπουλου, το Skype πολλές φορές έχει κακό ήχο πάρτε στο τηλέφωνο τον κύριο Γεωργόπουλο τώρα, άμεσα, για να έχουμε τουλάχιστον καλό ήχο τον έχω; Έχω τον κύριο Γεωργόπουλο τώρα; Να ξαναπώ ότι θα μιλήσουμε με τον κύριο Λάμπρο Γεωργόπουλο ο οποίος είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης εδώ και λίγες εβδομάδες ο κύριος Γεωργόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια της Ηπείρου λοιπόν. Κύριε Γεωργόπουλε με ακούτε.

 

Λ.Γ Καλησπέρα και πάλι σας ακούω και με συγχωρείτε που σήμερα δεν μπόρεσα να είμαι δια ζώσης, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 

Β.Ν Έχουμε ένα πρόβλημα κύριε Γεωργόπουλε έχουμε ένα πρόβλημα με τα Skype πολλές φορές μας δημιουργείται ένα τέτοιο πρόβλημα λοιπόν ξαναλέω την ερώτηση την πρώτη ερώτηση. Γιατί είστε υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κύριε Γεωργόπουλε;

 

Λ.Γ Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι, δεν είναι ένας μόνο λόγος θεωρούμε ότι η περιοχή έχει μια τρομερή δυναμική η οποία μένει αναξιοποίητη. Έχουμε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων, θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα τέλμα και είναι επιτακτική η ανάγκη της αλλαγής..

 

Β.Ν Μάλιστα

 

Λ.Γ Αγαπάμε τον τόπο, μένουμε σε αυτό τον τόπο και δυστυχώς γινόμαστε λήπτες της μη αξιοποίησής του, να το πω έτσι, και το οποίο νομίζω ότι ο κόσμος το έχει αντιληφθεί, το ζει στην καθημερινότητά του, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προοπτική για την περιοχή.

 

Β.Ν Μάλιστα ακούω αυτά που λέτε, αξιολογούνται σε κάθε περίπτωση από τον κόσμο και θα αξιολογηθούν και στην κάλπη. Γιατί ανακοινώσατε σε αυτό το time, σε αυτή την φάση, αυτή την χρονική στιγμή την υποψηφιότητά σας; Κύριε Γεωργόπουλε.

 

Λ.Γ  Αυτό είναι σχετικό. Χρειάζεται χρόνος ούτως ή άλλως χρόνο για την προετοιμασία, να αναπτύξουμε το πρόγραμμά μας, να ξεδιπλώσουμε αυτά που θέλουμε να πούμε στον κόσμο. Είμαστε μία ομάδα, θα εμπλουτιστεί και άλλο αυτή η ομάδα, θα γίνουν και κάποια καλέσματα στον κόσμο. Είναι κάτι το οποίο είναι απαιτητικό. Τώρα, γιατί αυτή την στιγμή, είναι σχετικό. Κάποιοι μπορεί να πούνε ότι είναι νωρίς, άλλοι μπορεί να λένε ότι είναι αργά, το σίγουρο είναι ότι εμείς ασχολούμαστε για την περιοχή, όχι τώρα, ασχολούμαστε πάρα πολύ καιρό, παρακολουθούμε τις καταστάσεις, έχουμε σχέδιο για την περιοχή και το οποίο μετά τους καλοκαιρινούς μήνες θα αρχίσουμε να σας το δείχνουμε και να το δείχνουμε κυρίως στον κόσμο για να δει την διαφορά.

 

Β.Ν Τώρα κάποιοι λένε ότι δεν φτάσετε στην κάλπη, θα προσχωρήσετε σε άλλη παράταξη δεν ξέρω τι λέτε;

 

Λ.Γ Όχι! Δεν ισχύουν αυτά, το διαψεύδω κατηγορηματικά, εννοείται πως και στην κάλπη θα  φτάσουμε και θα δείτε αρκετά πράγματα στην πορεία. Όχι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, κατεβαίνουμε… όσοι με ξέρουν και προσωπικά, θα δείτε και τους άλλους ανθρώπους, έχουμε δείξει στο παρελθόν δείγματα αξιοπιστίας. Ότι λέμε το κάνουμε και ισχύει.

 

Β.Ν Ποιος είναι ο εκλογικός σας στόχος κύριε Γεωργόπουλε.

 

Λ.Γ  Σίγουρα είναι η πρώτη θέση. Τώρα αν αυτό θα βγει μέσα από την διαδικασία του δεύτερου γύρου.. Δεν ξεκινάμε, δεν κάναμε κάτι για …απλά να συμμετάσχουμε. Είναι δεδομένο ότι κοιτάμε και έχουμε φτιάξει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουμε μία πολύ συγκεκριμένη μεθοδολογία την οποία τηρούμε αυστηρά και ο σκοπός μας είναι να είμαστε η επόμενη περιφερειακή αρχή και να κάνουμε αυτά τα πράγματα που ονειρευόμαστε για την περιοχή.

 

Β.Ν Μάλιστα, κάποιοι είπαν ότι δεν έχετε, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας, ότι δεν έχετε την εμπειρία διοίκησης δεν έχετε την εμπειρία από την αυτοδιοίκηση πώς απαντάτε σε αυτούς;

 

Λ.Γ  Κοιτάξτε, θεωρώ ότι δεν είναι μονόδρομος το  κάποιος να έχει περάσει από την αυτοδιοίκηση, οπωσδήποτε δεν έχω μπει ποτέ σε εκλογική διαδικασία και θεωρώ ότι αυτό είναι και το πλεονέκτημά μου, σε ατομικό επίπεδο, ότι δεν έχω ζητήσει ποτέ την ψήφο του κόσμου και τη ζητάω τώρα σε αυτή την ηλικία και σε αυτή τη χρονική στιγμή. Εμπειρία διοίκησης, το δικό μου το βιογραφικό είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, κάποιος μπορεί πολύ εύκολα να βρει στο Google, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, οπωσδήποτε όμως το να διοικήσει κάποιος ένα νοσοκομείο σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, με διπλάσιο μάλιστα προσωπικό από αυτό  της Περιφέρειας Ηπείρου, να βραβεύεται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες διοικητές και πάρα πολλά άλλα …προέρχομαι  από την ελεύθερη αγορά, δεν νομίζω ότι στέκει αυτό και αυτή είναι και η διαφορετικότητα μας, ότι δεν προερχόμαστε από αυτά τα κλασικά γρανάζια, είμαστε διαφορετικοί, είμαστε άλλοι, έχουμε διαφορετική εμπειρία, θέλουμε να φέρουμε και να κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Και δεν είμαι μόνο εγώ,  θα δείτε και στην πορεία τα βιογραφικά των συνεργατών, των ανθρώπων  που θα είναι στην ομάδα και θα δείτε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση που αξίζει στον τόπο.

 

Β.Ν Μάλιστα, τώρα είναι δύσκολο να κάνει κανείς ένα καλό ψηφοδέλτιο. Δεν είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς ένα οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο στις περιφερειακές εκλογές αλλά να κάνει κανείς ένα καλό ψηφοδέλτιο σίγουρα δεν είναι εύκολο είναι μια δύσκολη υπόθεση. Σε ποιο σημείο βρίσκεστε, συγκρότησης της παράταξης, βρίσκεστε είπατε πριν για συνεργάτες σε ποιο σημείο βρίσκεστε αυτή τη στιγμή;

 

Λ.Γ  Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι εκ των πραγμάτων δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Όχι μόνο το ψηφοδέλτιο, όσο και το οργανωτικό, όσο και το πρόγραμμα. Έχουμε φτιάξει ένα μεγάλο μέρος του, συνεχώς εμπλουτίζεται και το πρόγραμμα, καταγράφουμε, βλέπουμε τις ανάγκες, βλέπουμε τα προβλήματα όπως και στους ανθρώπους επίσης συνεχώς υπάρχει ένας εμπλουτισμός. Τώρα, για το ψηφοδέλτιο θεωρώ ότι σίγουρα είναι σημαντικό το ποιοι άνθρωποι θα είναι μέσα σε αυτό που τελικά θα κληθεί ο κόσμος να ψηφίσει, όμως θεωρώ εξίσου σημαντικές τις προτάσεις μας και τις ιδέες μας και θα είναι κάλεσμα προς τον κόσμο να μας αξιολογήσει και επί αυτού.

 

Β.Ν Πότε θα δούμε προτάσεις, πότε θα δούμε τις πρώτες προτάσεις στις πρώτες θέσεις για ζητήματα της Ηπείρου. Πότε θα δούμε πότε θα παρουσιάσετε τους πρώτους ανθρώπους της ομάδας σας, τους πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους πώς σχεδιάζετε να εξελίξετε όλο αυτό;

 

Λ.Γ  Το σχέδιο είναι να φτιαχτεί μια αντίστοιχη, ένας κλώνος να το πω έτσι, περιφερειακής αρχής όπου θα δείτε κάποιους ανθρώπους να μιλάνε ακριβώς για τα θέματα που είναι.. εγώ την ονόμασα και στην πρώτη συνέντευξη είπα μια σκιώδη περιφερειακή αρχή, οπότε  ο κόσμος  θα έχει ακριβώς μέτρο σύγκρισης και θα έχει απάντηση για κάθε πρόβλημα της περιοχής και όχι μόνο για αυτά που μονοπωλούν την επικαιρότητα, που δυστυχώς βλέπουμε να κυριαρχούν δυο-τρία θέματα, είτε αυτό λέγεται τα σκουπίδια, είπε λέγεται κλειστό ξιφασκίας, υπάρχουν άλλα δεκάδες και εκατοντάδες θέματα τόσο τομεακά όσο και γεωγραφικά.

 

Β.Ν Πότε θα δούμε προτάσεις και συνεργάτες, άνθρωποι που θα κατέβουν μαζί σας;

 

Λ.Γ  Από τις αρχές του φθινοπώρου κύριε Ντόκα. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα σας είπα πριν ότι έχουμε πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με πολύ συγκεκριμένους στόχους, μετρήσιμους, εφικτούς, χρονοδιαγεγραμμένους στόχους τους οποίους τηρούμε ευλαβικά και θα του παρουσιάσουμε όταν κρίνουμε ότι θα είναι η κατάλληλη στιγμή.

 

Β.Ν Από τις αρχές του φθινοπώρου λέτε;

 

Λ.Γ  Ναι θα έχουμε τοποθετήσεις για κάθε τι που απασχολεί τον κόσμο.

 

Β.Ν Βέβαια όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν γιατί αν υπάρξουν πρόωρες εκλογές το ενδιαφέρον του κόσμου θα κινηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά αν τα πράγματα πάνε όπως λέει ο Κυριάκος  Μητσοτάκης λέτε από τις αρχές φθινοπώρου θα έχετε προτάσεις θέσεις και συνεργάτες σας.

 

Λ.Γ Ανεξάρτητα τις κεντρικές εκλογικές διαδικασίες, στην κεντρική πολιτική σκηνή εμείς δεν θα μείνουμε ούτε αδιάφοροι, ούτε αδρανείς.

 

Β.Ν  Μάλιστα είναι γνωστό ήσασταν στο μητρώο των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αξιολογηθήκατε από τους πρώτους, η υποψηφιότητά σας στην Περιφέρεια Ηπείρου έχει να κάνει και με το ότι δεν αξιοποιηθήκατε από τη Νέα Δημοκρατία σε αυτή τη διακυβέρνηση;

 

Λ.Γ  Νομίζω, πρώτα απ’ όλα επειδή θα το συνδέσω με την προηγούμενη ερώτησή σας που μου είπατε για την εμπειρία διοίκησης, ένας νυν πρωθυπουργός με είχε ανακοινώσει στους πρώτους 15 με τους οποίους θα διοικούσε το κράτος. Έτσι, νομίζω αυτό από μόνο του είναι τεκμήριο ικανότητας διοίκησης ως προς το πρόσωπό μου αλλά και πάλι λέω δεν θέλω να αναφέρομαι σε εμένα. Πείτε μου λίγο πάλι το ερώτημά σας συγγνώμη.

 

 

Β.Ν  Σας ερωτώ αν η υποψηφιότητά σας τώρα στην περιφέρεια έχει να κάνει και με το ότι δεν σας αξιοποίησε τελικά η Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτή τη διακυβέρνηση;

 

Λ.Γ  Το αν η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει λάθη στο παρελθόν, τα πληρώνει και τα βρίσκει μπροστά της, όμως δεν έχει να κάνει σχέση με αυτό όσο έχει να κάνει με το ότι η περιοχή, είναι και ένας από τους λόγους που ασχολούμαστε, είναι ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα που δεν επιτρέπει να βγαίνουν νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες και δυστυχώς παραγκωνίζονται άνθρωποι που έχουν όρεξη. Και μακάρι να ήμουνα μόνο εγώ! Μιλάω και για άλλους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους επί δεκαετίες και την περιοχή να είναι τελευταία και ξανά τελευταία επί δεκαετίες. Αυτοί είναι και οι κύριοι λόγοι που μας κάνουνε να θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και θα έχουμε και άποψη κύριε Ντόκα, όχι μόνο στα περιφερειακά, θα τοποθετηθούμε και για το κομμάτι το εθνικό και των επιλογών προσώπων ως προς το εθνικό, γιατί θεωρούμε, και είναι από τις βασικές μας αξίες και αρχές, οι δύο θητείες! Θεωρούμε ότι δύο θητείες είναι ικανές για τον οποιονδήποτε άνθρωπο, για τον καλύτερο άνθρωπο του κόσμου να αναδείξει το έργο του.  Πάνω από τις δύο θητείες τείνουν τα πράγματα προς τον καθεστωτισμό και δεν είναι τυχαίο το έχουμε συζητήσει και μαζί στο παρελθόν ότι πολλές χώρες, οι περισσότερες των χωρών, οι ανεπτυγμένες χώρες μέχρι τις πιο διεφθαρμένες θα το πω έτσι χώρες, έχουν βάλει όριο στις θητείες, ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια μη σας πω και παραπάνω, δυστυχώς βλέπουμε στην επικαιρότητα τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα.

 

Β.Ν    Που αυτό προσδιορίζεστε εσείς πολιτικά κύριε Γεωργόπουλε στην κλίμακα την κλασική κλίμακα;

 

Λ.Γ Δεν έχω κρύψει ποτέ, οι πολιτικές μου καταβολές είναι συγκεκριμένες, ωστόσο αυτό είναι ανεξάρτητο από το σχεδιασμό αυτού του συνδυασμού. Έχουμε ανθρώπους από όλους τους χώρους εκτός από τα άκρα φυσικά.

 

Β.Ν  Μάλιστα τι άποψη έχετε για τον Αλέξανδρο Καχριμάνη τον σημερινό Περιφερειάρχη Ηπείρου, είπατε κάποια πράγματα πριν και έμμεσα καταλαβαίνει κανείς την άποψή σας για τον Περιφερειάρχη. Τι άποψη έχετε για τον Καχριμάνη και τα πράγματα αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια της Ηπείρου;

 

Λ.Γ  Δεν θέλω να προσωποποιήσω την κατάσταση κύριε Ντόκα ο καθένας προσπαθεί, όλοι έχουνε βάλει λιθαράκι τους και είχανε καλές προθέσεις, ωστόσο νομίζω έρχεται το πλήρωμα του χρόνου που χρειάζεται αλλαγή. Όλα κάνουν ένα κύκλο και όλα κάποια στιγμή έχουν ένα τέλος. Δεν θέλω να το προσωποποιήσω, γενικότερα η άποψή μου, είπα και πριν, ότι οι Περιφερειάρχες, καλό θα είναι να υπήρχε θητεία, ακόμη και νομοθετημένη. Και θα το γυρίσω λίγο και στο πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας μας. Καλούμαστε απέναντι σε κάποιους που έχουν ήδη θεσμικό ρόλο, που διαχειρίζονται μέχρι τελευταία στιγμή κονδύλια, ανθρώπους και έργα. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένας αγώνας μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ, όμως είμαστε πολύ αισιόδοξοι, τα μηνύματα του κόσμου είναι εξαιρετικά για την ώρα, βλέπουμε την τάση για αλλαγή, το εισπράττουμε και πιστεύουμε ότι ο κόσμος πλέον γνωρίζει και καταλαβαίνει και είναι πολύ πιο ώριμος και έχει πολύ πολύ καλύτερη αντιληπτική ικανότητα από ότι στο παρελθόν.

 

 

Β.Ν  Σήμερα ο Σπύρος Ριζόπουλος μιλώντας στα τοπικά media, θα τον δούμε και σε συνέχεια του δελτίου να το λέει, είπε, σας ευχήθηκε καλό αγώνα. Δεν είμαι τόσο αυτοκτονικός είπε να τους ευχηθώ καλή επιτυχία, το είπε χαριτωμένα έτσι με στυλ ο Σπύρος Ριζόπουλος, αλλά σας ευχήθηκε και σε εσάς καλή επιτυχία καλό αγώνα όχι καλή επιτυχία. Δήλωσε ικανοποιημένος με την εξέλιξη του ότι υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι, είπε ότι αυτός ξεκίνησε πρώτος  όλο αυτό με την υποψηφιότητά του για νέες δυνατότητες στην Ήπειρο, αυτό υποστήριξε, είπε, χρησιμοποίησε το ρητό του Μάο «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Βέβαια ο Μάο  έλεγε αυτό και μετά πήγαινε και τα έκοβε όλα τα λουλούδια, αλλά αυτό είναι μια άλλη η ιστορία πρακτικής των πραγμάτων. Τι λέτε εσείς στον κύριό Ριζόπουλο;

 

Λ.Γ  Να είναι  καλά ο άνθρωπος, κρατάω το πρώτο κομμάτι να το εννοεί κυριολεκτικά και όχι όπως το είπατε. Κοιτάξτε, κοινός μας παρονομαστής όλων νομίζω είναι το να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην περιοχή, να την κάνουμε να έρθει τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με άλλες περιοχές. Είναι αμαρτία, είναι κρίμα, ζούμε σε έναν πάμπλουτο τόπο ο οποίος δυστυχώς είναι φτωχοποιημένος και δεν είναι τυχαίο ότι είναι φτωχοποιημένος.

Αυτή τη στιγμή που συζητάμε, σας έλεγα πριν για τα προβλήματα της περιοχής, δεν έχει αναφερθεί πουθενά  ότι πωλείται η  Εγνατία, ότι πωλείται το αεροδρόμιο, υπάρχουν πολύ πολύ σημαντικά ζητήματα. Και σίγουρα δεν είμαστε κατά του να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο αλλά πρέπει να υπάρχει συμμετοχή, να υπάρχει ρόλος σε αυτές τις αποφάσεις και να βλέπουμε το βέλτιστο για την βελτίωση την οικονομική, την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, όπως και της περιοχής της Ηπείρου. Και να μην μείνω μόνο στα Γιάννενα, βέβαια η Εγνατία δεν περνά μόνο στα Γιάννενα, τα παράλια της Ηπείρου νομίζω ότι πολύ πολύ αναξιοποίητα σε σχέση με τις προοπτικές που έχουνε.. περιοχές όπως το Ζαγόρι, η Κόνιτσα, τα Βόρεια Τζουμέρκα το Πωγώνι …είναι αμαρτία.

 

Β.Ν Θα τα πούμε στην πορεία, ακούω αυτά που λέτε, αξιολογούνται ακούω τις απόψεις σας, τις εκτιμήσεις σας σε πρώτη φάση, θα τα πούμε και στην πορεία θα αξιολογηθούν και στη συνέχεια και βέβαια θα αξιολογηθούν να το ξαναπώ στην κάλπη από τους πολίτες τον Οκτώβριο του 2023. Τώρα ποιο είναι το όραμά σας για την Ήπειρο, αν σας ρωτούσα κύριε Γεωργόπουλε και δεν το ρωτώ θεωρητικά, τώρα να αρχίσουμε θεωρίες, ρεαλιστικά επειδή ξέρω ότι είστε ένας ρεαλιστής άνθρωπος, ρεαλιστικά ποιο είναι το όραμά σας για την Ήπειρο χωρίς πολλά πολλά.

 

Λ.Γ  Να υπερέχει, γιατί μπορεί να υπερέχει. Είναι ένας τόπος που με σωστή διοίκηση, τη σωστή προσέγγιση, σωστή αναπτυξιακή προσέγγιση, μπορεί να είναι ένας υπέροχος τόπος να ζει κάποιος, να  έχει τρομερά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Είναι κρίμα να έχουμε προβλήματα όπως το δημογραφικό.

 

Β.Ν Ποια είναι  τα προβλήματα, εδώ θα πήγαινα τώρα ποια είναι τα προβλήματα της Ηπείρου, γνωρίζετε τα προβλήματα της Ηπείρου γενικότερα αλλά και του κάθε νομού;  Γνωρίζετε τα ειδικότερα προβλήματα που έχει ο κάθε νομός κάθε περιφερειακή ενότητα;

 

Λ.Γ  Κύριε Ντόκα  δεν μπορούμε να ξέρουμε τα πάντα, σίγουρα ιεραρχώντας, και θα υπάρχουν άνθρωποι στην πορεία που θα είναι ειδικοί, προσωπικά έχω μια έφεση  στα οικονομικά της υγείας, στην οικονομία, στην επιχειρηματικότητα, αλλά υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ξέρουν τον πρωτογενή τομέα το κομμάτι των κατασκευών κοκ. Εν πάση περιπτώσει, αυτά που είναι κρίσιμα, δεν μπορεί αυτός ο τόπος με μόλις 350.000 κόσμο πάνω και τόσο πλούτο, να έχει ανέργους. Δεν μπορεί να φεύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό, δεν μπορεί να υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα, δεν μπορεί τα χωριά να είναι ερειπωμένα. Και πόσα καμπαναριά θα φτιάξουμε; Στο τέλος θα έχουμε καμπαναριά και δεν θα έχουμε ανθρώπους. Χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή ρότας.

 

Β.Ν Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ηπείρου σε αυτή τη φάση κοιτώντας προς το μέλλον σύμφωνα με τη δική σας οπτική ποιο το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας;

 

Λ.Γ  Οι πόροι της. Δηλαδή οι φυσικοί της πόροι κατά τη γνώμη μου, η απίστευτη ομορφιά που έχει, μαζί με την τοποθεσία της και το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει, που μένει αξιοποιείτο πάρα πολλές φορές.

 

Β.Ν Μάλιστα. Κλείνοντας κύριε Γεωργόπουλε τι θα λέγατε στον κόσμο που μας ακούει τώρα τι θα προσθέτατε σε αυτή τη φάση και ένα και χρόνο πριν τις εκλογές;

 

Λ.Γ  Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πρώτη του ανταπόκριση και το πρώτο αγκάλιασμα αυτής της  προσπάθειας που κάνουμε. Και από κει και πέρα, απλά να μεταφέρω ένα μήνυμα ότι θα δει, να μας ακούσει, εισπράττουμε ότι μας εμπιστεύεται και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά και εντατικά, με κύριο γνώμονα και άξονα το να βελτιώσουμε την κατάσταση. Με απόλυτη διαφάνεια, με τελείως διαφορετική προσέγγιση, με επιστημονική διοίκηση και ξαναγυρνάω πίσω στην ερώτηση περί διοίκησης γιατί σε μένα είναι το επιστημονικό μου πεδίο η διοίκηση, με συγκριτικές μελέτες, με απόλυτη καθαρότητα να πάμε τον τόπο μπροστά.

 

Β.Ν Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Γεωργόπουλε θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικότερα.

 

Λ.Γ  Να είστε καλά και συγνώμη και πάλι για την σύνδεση.

 

Β.Ν Είχαμε ένα πρόβλημα με το Skype, ούτε εμένα μου αρέσει η ραδιοφωνική εκδοχή των συνεντεύξεων, γιατί τώρα κάναμε  μια ραδιοφωνική συνέντευξη, αλλά το Skype πολλές φορές δημιουργεί τέτοια ζητήματα ευχαριστώ κύριε Γεωργόπουλε.

 

Λ.Γ Να είστε καλά!

 

 

εγγραφή στο Newsletter