Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης ∇

Λ.Γ: Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει τη δική του ανάγνωση του αποτελέσματος, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον κ. Μαντά, θυμήθηκε την Χρυσή Αυγή, θυμήθηκε την Ουγγαρία, εδώ έχουμε ένα σαφέστατο αποτέλεσμα 9 μονάδων. Ηττηθήκατε με 9% όταν εσείς δώσατε δημοσκοπικό χαρακτήρα σε αυτές τις εκλογές. Όταν ο ίδιος αρχηγός του κόμματος σας και πρωθυπουργός της χώρας την προηγούμενη βδομάδα δήλωνε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να ηττηθούμε στις ευρωεκλογές. Ούτε μία στο δισεκατομμύριο να ηττηθούμε! Σήμερα υποστήκατε μία τρισδιάστατη συντριβή, σε όλα τα επίπεδα, στις εθνικές, στις ευρωεκλογές στις περιφερειακές εκλογές και στις επιλογές σας ακόμη και στις δημοτικές και στους μεγάλους δήμους. Δεν ξέρω που πρέπει να μπει το όριο, με πόσο πρέπει να χάσετε για να αποδεχτείτε το λάθος των πολιτικών σας. Ο λαός σήμερα σας αποδοκίμασε, αποδοκίμασε τις πολιτικές σας και επιβράβευσε έναν κύριο Μητσοτάκη ο οποίος δεν έταξε τίποτα και σε κανέναν. Σε αντίθεση με τον κύριο Τσίπρα ο οποίος μέχρι και τελευταία στιγμή έδινε δωράκια, βάφτιζε 13η σύνταξη αυτά που έχει πάρει με κόπο, με αίμα των συνταξιούχων, του κόσμου, με υπερ φορολόγηση και τους τα τάζουν πίσω ως προεκλογικά δωράκια. Ο κόσμος πλέον σας ξέρει, αντιλαμβάνεται τέσσερα χρόνια μετά, σας τιμώρησε και θα σας ξανα τιμωρήσει ακόμη σε μεγαλύτερο βαθμό αν δεν πάτε και άμεσα σε εκλογές και εδώ θα είμαστε για να τα δούμε αυτά.

 

Λ.Γ: Δεν το γνωρίζω, δεν είμαι στο μυαλό του κυρίου Τσίπρα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που πίστεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Νέα Δημοκρατία, δεν έπεσε θύμα των τεχνασμάτων που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αυτό που διέρρευσε ότι θα προκηρύξει εκλογές αν χάσει προσπαθώντας να συσπειρώσει. Πέτυχε μία μεγάλη συσπείρωση ο ΣΥΡΙΖΑ, πέτυχε το ταβάνι του, γυρνάω στο ότι θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον κόσμο που χωρίς να τάξει απολύτως τίποτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας την αλήθεια, λέγοντας ότι θα εφαρμόσει ένα τελείως διαφορετικό σχέδιο ρεαλιστικό, κοστολογημένο, τον εμπιστεύτηκαν σε αυτή τη φάση και είμαι σίγουρος ότι θα τον εμπιστευτούν περισσότερο σε μεγαλύτερο βαθμό στην επόμενη φάση. Θέλω επίσης να κάνω μία άλλη ανάγνωση αυτού του αποτελέσματος. Αυτή την στιγμή ο κ. Μαντάς συγκυβερνά, και δεν το λέω επι προσωπικού, αλίμονο, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνούσε όλο αυτό το διάστημα με τον κ. Καμμένο και με το ΠΟΤΑΜΙ, έχετε δει τα νούμερα του κυρίου Καμμένου και του Ποταμιού; Μιλάμε για 0,40% αν δεν κάνω λάθος και 1% αντίστοιχα! Σας τιμωρεί συνολικά κ. Μαντά ο κόσμος και για τις επιλογές σας, και για το οτι συγκυβερνήσατε με την ακροδεξιά, με το ότι έχετε την κυρία Κουντουρά καλή ώρα, επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο σας. Ακούω από όλους σας τον όρο νεοφιλελευθερισμός, σας αρέσει να βάζετε ταμπέλες είμαστε φιλελεύθεροι, είμαστε περήφανοι που είμαστε φιλελεύθεροι, είμαστε κεντροδεξιό κόμμα. Εσείς είστε νεολογιστές κ. Φίλιο, εσείς ονομάζετε την ΤΡΟΙΚΑ, θεσμούς, εσείς βάζετε ταμπέλες νεοφιλελεύθερες και δυστυχώς μετα λύπης μου βλέπω ένα νέο άνθρωπο, οικονομολόγο να ακολουθεί (σημ.: εννοώντας τον κ. Ζαμπαλά στο πάνελ). Ψάξτε οπουδήποτε τι σημαίνει νεοφιλελευθερισμός, είναι σφυρηλατημένο μέσα στις προπαγάνδες σας. Εμείς είμαστε φιλελεύθεροι, διαβάστε περί φιλελεύθερης οικονομίας και μετά να συζητήσουμε. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

 

Λ.Γ: Εσείς κ. Φίλιο, με 3,8 διαφορά ζητούσατε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκλογές το 2014. Μία κυβέρνηση που δούλευε όσο καμία άλλη (σημ.: εννοώντας του κ. Σαμαρά) και ήσασταν στα κάγκελα για να ρίξετε την κυβέρνηση εκείνη.

 

 Λ.Γ: Έχω μεγάλη απορία, που οριοθετείτε την ήττα σας και πόσο χρόνο επιτέλους θέλετε για να κάνετε αυτό το κοινωνικό πρόγραμμα; Διαλύσατε τα πάντα εδώ και 4,5 χρόνια, φτωχοποιείτε τον κόσμο, θα κάνετε πράγματα στους 3 τελευταίους μήνες; To μόνο μήνυμα που σας έχει στείλει ο κόσμος αυτή την στιγμή, είναι να φύγετε το συντομότερο δυνατό, αυτό είναι το μήνυμα το σημερινό, σε όλα τα επίπεδα, στις επιλογές σας στους δήμους, στις περιφέρειες και στις ευρωεκλογές που εσείς τις χαρακτηρίσατε δημοσκοπικού χαρακτήρα. Σήμερα ο κόσμος σας έδωσε την απάντηση, δεν συμφωνούν με αυτά που κάνετε, συμφωνούν με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, με μία τελείως διαφορετική λογική, με ένα τελείως διαφορετικό μήνυμα πολιτικής. Θεωρώ ότι είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αλλαγής.

 Έχει ένα δίκιο ο κ. Φίλιος, θα συμφωνήσω σε κάτι, ότι το διακύβευμα των εκλογών θα έπρεπε να ήταν ποιους στέλνουμε στην Ευρωβουλή, τι γίνεται στην Ευρώπη, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Ο κόσμος είχε σχεδόν 4 χρόνια να ψηφίσει και υπήρχε μία συσσωρευμένη πίεση και αγανάκτηση στον κόσμο με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που διοικεί την χώρα καθεστωτικά. Οι άνθρωποι μιλάνε για διαβούλευση και αποφασίζουν μόνοι τους. Πήρανε απόφαση για την Μακεδονία και φαίνεται σήμερα πόσο τιμωρούνται στην Μακεδονία όταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης τους πριν που κοιτούσα παίρνει 11%. Είναι ξεκάθαρη η τάση προς μία διαφορετική κατεύθυνση και ο κόσμος έστειλε σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, δεν είναι πολιτικός ο χρόνος όσο και αν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για Ευρώπη μιλάνε για δυναμικό περιβάλλον. Είναι μόλις 3 μήνες, είναι καλοκαίρι, τα δεδομένα στην Ελλάδα δείχνουν ότι αν στις Ευρωεκλογές σημειωθεί μία ήττα, αυτό μεγαλώνει, ο κ. Μαντάς έχει τεράστια εμπειρία στα νοσοκομεία, ήταν συνδικαλιστής για πάρα πολλά χρόνια, ξέρει ότι πλέον δεν μπορεί να ακουστεί. Ο κόσμος πηγαίνει με αυτόν που έχει την προοπτική όπως και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς που είναι και μεγάλο κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και μάζα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουν ότι δεν θα μπορούν να εισακουστούν, είχαν 4+ χρόνια στην διάθεση τους, έχει κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια διακυβέρνησης, και θα κάνει στο τελευταίο τρίμηνο αυτά που δεν έκανε ποτέ; Πόσο θα μας φτωχοποιήσει ακόμη; Πόσο θα μας φορολογήσει ακόμη; Πόσο θα δεσμεύσει τους λογαριασμούς μας, τις επιχειρήσεις ακόμα; Πόσες επιχειρήσεις θα κλείσουν, πόσοι άνθρωποι θα πάνε στο εξωτερικό;

 

Λ.Γ: Χαίρομαι που είπε ο κ. Μαντάς ότι 3 μήνες που μας μένουν ακόμα θα δουλέψουμε, θα εργαστούμε, θα παρουσιάσουμε. Μακάρι γιατί θεωρώ τα προηγούμενα χρόνια το αφήσατε λίγο στον αυτόματο πιλότο, κάνατε 16 μήνες να κλείσετε την αξιολόγηση, χρεώσατε την χώρα σύμφωνα με δικούς σας ανθρώπους, στα €86 δις το εκτίμησε δικός σας βουλευτής και όχι στα €200 δις που μας χρέωσε η κυβέρνηση επί Βαρουφάκη. Πέθαναν 102 άτομα στο Μάτι κ. Μαντά από κακό διαχείριση, από έλλειψη συντονισμού, κάκιστη διαχείριση κρίσεων. Η ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης κόστισε και ανθρώπινες ζωές. Έχετε Καρανίκες, έχετε Πολάκηδες, αυξήσατε το ΦΠΑ, ο κόσμος σας αντιλαμβάνεται πλέον υπάρχει νέα τεχνολογία, δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ο πρωθυπουργός μειώνω το ΦΠΑ στην εστίαση! ποιος το αύξησε; Το είχαμε στο 13 το πήγατε στο 24 και τώρα πανηγυρίζεται αντί να παραδώσετε λέτε πανηγυρίζουμε που το πάμε στο 13; Θα έχετε ακόμα μεγαλύτερη ήττα αν συνεχίσετε με αυτές τις πολιτικές. Μακάρι να ήσασταν η καλύτερη κυβέρνηση που περνούσε, δυστυχώς δεν ήσασταν. Ήσασταν μία κυβέρνηση που κόστισε πολύ στον τόπο. Βάλατε την χώρα στο υπερ ταμείο για 99 χρόνια εσείς που διαμαρτυρόσασταν για 3 οικόπεδα.

 

Λ.Γ: Κοίταξα στο κινητό μου και είδα ένα χάρτη όπου υπάρχουν 3 επίπεδα σε αυτές τις εκλογές. Στο επίπεδο των Ευρωεκλογών έχει γίνει όλος μπλε με εξαίρεση τον νομό Αχαΐας και δυο νομούς στην Κρήτη. Νομίζω αυτό τα μαρτυρά όλα, ο κόσμος έδωσε την ευκαιρία, κακώς, το 2015, κάκιστη παρένθεση 4ετίας. Θα έπρεπε να κάνατε υπομονή, για 9 μήνες το εκτροχιάσατε, μετά βάλατε μυαλό, γαντζωθήκατε στην εξουσία, κυβερνήσατε με τον Καμμένο, με την Κουντουρά. Ψάχνατε από εδώ και από εκεί, είδατε τα αποτελέσματα που πήρανε αυτοί οι άνθρωποι γιατί είναι πολλαπλό το μήνυμα που σας στέλνουνε, τιμώρησαν τις πολιτικές σας, τιμώρησαν ότι δεν ακούγατε κ. Μαντά, ήσασταν αλαζονικοί και καθεστωτικοί και αυτό είναι το αποτέλεσμα

εγγραφή στο Newsletter