Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Ζωντανά στο κεντρικό δελτίο του ITV

(Βλάσης Ντόκας)Για φιέστα μιλάνε από τη Νέα Δημοκρατία. Εσείς κύριε Γεωργόπουλε πως βλέπετε αυτό το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο;

(Λάμπρος Γεωργόπουλος)Δεν μου φάνηκε ουσιώδες και αποτελεσματικό. Δεν νομίζω ότι θα καρποφορήσει και το λέω αυτό γιατί πήγα στο συνέδριο και παρακολούθησα το κομμάτι της υγείας που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Νομίζω ότι ήταν καθαρά σαν μία καμπάνια, σαν ένας περιοδεύων θίασος –αν και δεν μου αρέσει αυτή η λέξη. Ήταν ένα όμορφα στημένο σκηνικό ώστε να περάσουν την κυβερνητική λογική προς τον κόσμο αξιοποιώντας και την τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία κρατά ομήρους με ένα νομοσχέδιο που είναι σε αναμονή. Υποχρεώθηκε η τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχει. Βέβαια όταν έρχεται η κυβέρνηση και διοργανώνει κάτι τέτοιο, δεν το συζητώ πως πρέπει…

(ΒΝ)Υπάρχει μια υποχρέωση συνεργασίας όλων των δομών της δημόσιας διοίκησης άλλωστε…

(ΛΓ)Οπωσδήποτε και των δομών και όλων των θεσμικών προσώπων. Ωστόσο επειδή παρακολούθησα το κομμάτι της υγείας με τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη, δεν ενθουσιάστηκα. Αυτό που είδα, ήταν απουσία ανθρώπων της υγείας της περιοχής. Ήταν χαρακτηριστική η απουσία των ιδιωτών γιατρών αλλά και των νοσοκομειακών γιατρών της περιοχής και ήταν ένα στενά κομματικό συνέδριο και ελαφρώς διευρυμένο με θεσμικούς που αναγκαστικά έπρεπε να παρευρίσκονται. Τώρα στο τι έγινε και αν αυτό πραγματικά θα ωφελήσει την περιοχή, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Και όταν λέω μηδέν, το εννοώ. Και θα σας πω αμέσως γιατί το λέω αυτό. Ήρθε ο κύριος Ξανθός, μίλησε μισή ώρα και αν τον άκουγε κάποιος από κάτω θα έλεγε «Τι φανταστικά τα λέει αυτός ο άνθρωπος, εκπληκτικά τα λέει!». Αυτό θα συνέβαινε εάν απευθυνόταν σε ένα μέσο κοινό. Το μόνο που έλεγε ήταν οι ορισμοί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για την καθολική πρόσβαση στην υγεία που είναι η υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας. Γενικότητες, γενικότητες, γενικότητες. Δεν είπε τίποτα επί της ουσίας, τίποτα για την Ήπειρο, τίποτα για τα Γιάννενα και το μόνο που είπε ως αναφορά στο κυβερνητικό έργο είναι ότι έβαλαν τους ανασφάλιστους στο σύστημα. Κάτι που δεν ισχύει δηλαδή καθώς οι ανασφάλιστοι μπήκανε στα νοσοκομεία δωρεάν επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ.

(ΒΝ)Το έχετε ξαναπεί αυτό και έχετε αντιπαρατεθεί μάλιστα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για αυτό.

(ΛΓ)Μα αυτή είναι η πραγματικότητα. Υπάρχει νομοθεσία του Ιουνίου του 2014. Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της προπαγάνδας του λέει ότι αυτός έβαλε τους ανασφάλιστους στα νοσοκομεία.

(ΒΝ)Υπήρχε ο νόμος αλλά δεν εφαρμοζόταν.

 (ΛΓ)Όχι δεν είναι έτσι και σας το υπογράφω καθώς ήμουν διοικητής νοσοκομείου εκείνη την εποχή και ξέρω πολύ καλά τι συνέβαινε.

(ΒΝ)Δεν έχει κάνει τίποτα στη δημόσια υγεία αυτά τα δυόμισι χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ;

(ΛΓ)Θα μου επιτρέψετε να σας δώσω ως παράδειγμα τον κύριο Πολάκη ο οποίος μίλησε μετά τον κύριο Ξανθό και το κάνω επί τούτου για να καταλάβει ο κόσμος τόσο δεν ήταν εκεί. Όποιος έβλεπε λοιπόν, τον κύριο Πολάκη, θα νόμιζε ότι είναι ένας άγιος άνθρωπος με αυτά που έλεγε, γιατί παρουσίαζε τη δική του πραγματικότητα και τα πράγματα με μία τελείως διαφορετική οπτική από την πραγματικότητα. Είπε ότι έγιναν προσλήψεις. Αυτό που δεν είπε είναι ότι ερχόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015 ανέκοψε 5.000 ποιοτικές προσλήψεις στο σύστημα υγείας.

(ΒΝ)Έγιναν κάποιες προσλήψεις όμως…

(ΛΓ)Έγιναν κάποιες προσλήψεις με τελείως διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και μετά από δυο χρόνια «παγώματος» όλου του συστήματος. Πράγματι, αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία υπάρχει περισσότερο προσωπικό. Δεν υπάρχει όμως περισσότερο ιατρικό προσωπικό. Μας είπε ότι φτιάχνουν τις ΤΟ.ΜΥ., την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Στην προκήρυξη που έκανε ο κύριος Πολάκης για την Πρωτοβάθμια για 1200 θέσεις, καλύφθηκαν 600. Δεν κατάφερε να πείσει τους γιατρούς θα μπουν στο σύστημα.

(ΒΝ)Μιλάτε για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας;

 (ΛΓ)Ακριβώς.

(ΒΝ) Γιατί συνέβη αυτό;

 (ΛΓ)Δεν έχει καταφέρει να μειώσει το brain drain, τη φυγή προς το εξωτερικό. Δεν φεύγουν μόνο ανειδίκευτοι, γιατροί που κάνουν την ειδικότητά τους αλλά πλέον φεύγουν γιατροί ειδικευμένοι γιατροί για τους οποίους το κράτος έχει πληγώσει πάρα πολλά λεφτά να τους εκπαίδευση. Γιατροί που έχουν εκπαιδευτεί εδώ, στο ελληνικό σύστημα υγείας και φεύγουνε. Γυρνώντας το ερώτημά σας, για το αν κάνει πράγματα στην υγεία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας πω ότι κατά την προσωπική μου άποψη, όχι, δεν έχει κάνει. Δεν έχει βελτιώσει το σύστημα. Αντ’ αυτού το κράτησε δύο χρόνια παγωμένο, διέκοψε μία ανοδική πορεία και τώρα τελευταία, έχει ένα διάστημα που γίνονται κάποιες κινήσεις όμως αυτή τη στιγμή είναι ημίμετρα και απεγνωσμένες προσπάθειες.

(ΒΝ)Τόσο λίγα, τόσο αργά, λέτε εσείς. Το ακούει ο κόσμος, αξιολογείται η άποψή σας. Γενικότερα, ακούγοντας τον Πρωθυπουργό από εδώ, την Τρίτη το βράδυ, τι εντύπωση δημιουργήσατε;

(ΛΓ)Να πω την αλήθεια, δεν τον άκουσα τον Πρωθυπουργό, απ αυτά που διάβασα θεωρώ πως ήτανε μία προσπάθεια να παρουσιάσει ένα έργο, να παρουσιάσει μία εικόνα ανάπτυξης, μία εικονική εικόνα ανάπτυξης και ευημερίας. Όμως ο κόσμος, κύριε Ντόκα, έχει  τη δική του αντίληψη, τα δικά του κριτήρια, τις δικές του προσλαμβάνουσες.

(ΒΝ)Δηλαδή;

 (ΛΓ)Η αγορά αναστενάζει. Ο κόσμος…

(ΒΝ)Καλά, αυτό δεν άρχισε το ’15, έτσι;

 (ΛΓ)Δεν άρχισε το ’15 αλλά τα τελευταία δυο χρόνια δεν έκανε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ για να βελτιωθεί. Δεν υλοποίησε τις εξαγγελίες του, δεν πρόσθεσε λιθαράκια στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Το αντίθετο. Υπερφορολόγηση, δυσβάστακτα μέτρα, ζημιά 100 δις το πρώτο 9μηνο…

(ΒΝ)Μείωσε την ανεργία όμως. Την επίσημη ανεργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία μειώθηκε. Βρίσκεται πολύ ψηλά βέβαια ακόμη, στο 21%.

(ΛΓ)Το να φτάσουμε από το 24% στο 21% και αυτή η μείωση να αντικατοπτρίζεται σε μαύρη εργασία –αν και η μαύρη εργασία δεν καταγράφεται- σε ημιαπασχόληση ή σε μισθούς των 360 ευρώ, λέει κάτι;

(ΒΝ)Καλά, το εργασιακό τοπίο είναι διαλυμένο…

 (ΛΓ)Ο κύριος Τσίπρας κατάφερε αυτό ακριβώς. Το να προσλαμβάνεται κόσμος με 360 ευρώ μισθό. Για φανταστείτε το ανάποδο, να το είχε κάνει αυτό μια οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση και να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.

(ΒΝ)Τι θα γινόταν εκτιμάτε; Θα υπήρχε κοινωνική αναταραχή;

(ΛΓ)Επανάσταση θα γινόταν! Κοινωνική αναταραχή, φυσικά. Δεν θα προλαβαίναμε να μαζεύουμε τις μολότοφ και να σβήνουμε τις φωτιές από τα μαγαζιά και τους δρόμους.

(ΒΝ)Άρα εσείς λέτε ότι δεν έγινε τίποτα, ότι η χώρα πηγαίνει προς τα πίσω αντί να πάει μπροστά, ότι δεν έγινε σχεδόν τίποτα. Οι επόμενοι μήνες θα είναι χειρότεροι μήνες;

(ΛΓ)Νομίζω κύριε Ντόκα ότι το γενικότερο πλαίσιο είναι ότι λόγω τουρισμού η χώρα έχει κάποια εισοδήματα το καλοκαίρι. Αυτό θα μειώνεται όσο μπαίνουμε στο χειμώνα. Ο χειμώνας είναι λίγο πιο ακριβός για την πλειονότητα της χώρας και το λέω αυτό γιατί η χώρα έχει και διαφορετικές ταχύτητες, δεν είναι το ίδιο η Βόρεια Ελλάδα με τη νότια Ελλάδα. Νομίζω ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος χειμώνας σε όλα τα επίπεδα. Έρχεται μία 3η αξιολόγηση, πιθανότητα θα χρειαστούν νέα μέτρα. Μην ξεχνάμε ότι από 1/1/19 αυτή η κυβέρνηση έχει υπογράψει τρομερή μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στους δημοσίους υπαλλήλους. Χάνει δηλαδή το δικό της κοινό, αυτό που πιθανότητα στηρίζει ακόμη ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω ότι θα δυσκολευτεί πάρα πολύ. Θέλω όμως κύριε Ντόκα να γυρίσουμε πίσω. Γιατί αυτό υποτίθεται θα ήταν ένα αναπτυξιακό συνέδριο για την Ήπειρο. Την Ήπειρο, την πιο φτωχή περιφέρεια για δεκαετίες στο χάρτη της Ελλάδας, στον χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(ΒΝ)Όχι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ…

 (ΛΓ)Δεν σας ότι είναι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είδαμε κάτι σοβαρό, κάτι ουσιαστικό και πρακτικό. Θέλετε να το πάμε χειροπιαστά κύριε Ντόκα; Εδώ ένα γεφύρι έπεσε όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν περάσει δυόμισι χρόνια και δεν έχουν καταφέρει να το φτιάξουν όταν πριν 200 χρόνια κάνανε 2 μήνες να το φτιάξουν. Απλά πράγματα.

(ΒΝ)Έχω την εντύπωση πως ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις θα το έκαναν γρηγορότερα, έχω αυτή την αίσθηση, δεν ξέρω…

(ΛΓ) Είναι σημαδιακό, πραγματικά. Όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε το γεφύρι της Πλάκας. Ας αφήσουμε τα αστεία και ας επανέλθουμε στα σοβαρά. Πάμε πάλι στην υγεία. Μας είπε ο κύριος Ξάνθος ή ο κύριος Πολάκης τι γίνεται με το πολυδύναμο; Θα σας πω εγώ. 2,5 χρόνια μετά, οι τελευταίες υπογραφές είναι οι δικές μου, ως διοικητής του Χατζηκώστα τότε. Δεν έχει γίνει κάτι. Δυόμιση χρόνια «πάγωμα». Θα αναγκαστούμε να δώσουμε τα χρήματα πίσω στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

(ΒΝ)Και επί των ημερών σας όμως υπήρχε καθυστέρηση. Εσείς παραλάβατε καθυστέρηση.

 (ΛΓ)Υπήρχε καθυστέρηση όμως γίνονταν ενέργειες. Αλλά μη ξεχνάτε κύριε Ντόκα πως στα δυο χρόνια ως διοικητής, ο ένας χρόνος ήταν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έβρισκα τρομερή αντίσταση στα πάντα.

(ΒΝ)Να δούμε τη δική σας πλευρά γιατί υπάρχει ένα προσυνέδριο την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ερώτημα από εμένα είναι μονότονο προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Πόσο έχει αλλάξει η Νέα Δημοκρατία για να την εμπιστευτεί ο κόσμος που μας ακούει;  Γιατί η Νέα Δημοκρατία και πολιτικές απαξιώθηκαν το 2015. Έχουμε μία άλλη Νέα Δημοκρατία τώρα ή απλά έχουμε την ίδια Νέα Δημοκρατία και έχουμε και τη σύγκριση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

(ΛΓ)Είναι ένα ερώτημα για το οποίο μπορούμε να συζητάμε ώρες για να δώσουμε απαντήσεις κύριε Ντόκα.

(ΒΝ)Έχουμε μία νέα, Νέα Δημοκρατία;

(ΛΓ)Θα σας πω ότι άντεξε σε αυτά τα χρόνια της πίεσης. Να θυμίσω ότι και τον Γενάρη του ‘15 και τον Σεπτέμβριο του ’15, η Νέα Δημοκρατία πήρε ένα ποσοστό που αγγίζει το 30%. Κράτησε τις δυνάμεις της και οπωσδήποτε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφερε έναν δικό του αέρα και «ποτίζει» μέσα σε αυτό τον οργανισμό μία διαφορετική φιλοσοφία και μια διαφορετική κουλτούρα. Σίγουρα φαίνεται ότι έχουμε μία Νέα Δημοκρατία η οποία είναι πιο κοντά στον ρεαλισμό, πιο φιλική στα νέα πρόσωπα. Είναι ένα κόμμα που έχει τους αισθητήρες να αντιληφθεί την ανάγκη του κόσμου για ανανέωση. Το νέο δεν συνεπάγεται αυτόματα και καλό και το βλέπουμε στην περίπτωση του κυρίου Τσίπρα. Αδικεί μία ολόκληρη γενιά ο κύριος Τσίπρας με τις ενέργειες που κάνει και με το ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό 42 χρόνων-σήμερα- ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί και δεν αντιπροσωπεύει τους 40αρηδες. Η Νέα Δημοκρατία έχει αντιληφθεί πως ο κόσμος επιθυμεί μια πιο τεχνοκρατική προσέγγιση και είναι κάτι το οποίο συνιστά μια παγκόσμια αναγκαιότητα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Δεν γίνεται να μείνουμε στις λογικές του παρελθόντος. Δεν γίνεται να προχωρήσουμε με τις κρατιστικές,  λαϊκίστικες αντιλήψεις του παρελθόντος. Θα πέσουν και θα μας φάνε να το πω έτσι πολύ απλά. Θα μας φάνε οι γείτονες, θα μας φάνε οι άλλοι που «τρέχουν» καλύτερα, πιο τεχνοκρατικά. Έχει εισαχθεί η τεχνολογία και η διοίκηση πάρα πολύ, είναι ένα καινούργιο επιστημονικό πεδίο και θεωρώ ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος διαθέτει και ένα εξαιρετικό βιογραφικό και εξαιρετική εμπειρία σε αυτά τα θέματα, τα εφαρμόζει αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του κόμματος και θα τα εφαρμόσει αύριο και στη χώρα.

(ΒΝ)Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει πως θέλει να αλλάξει –σχεδόν- τα πάντα στη Νέα Δημοκρατία και στη χώρα, στην κατεύθυνση που λέτε. Δε ξέρω αν θα μπορέσει να τα καταφέρει όμως γιατί στην πολιτική όταν κανένας διοικεί ή προεδρεύει σε ένα μεγάλο κόμμα όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, είναι και δέσμιος συσχετισμών, ισορροπιών. Μη σας ξεγελά το ότι εσάς δεν σας καταβαράθρωσε ο κόσμος όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ το οποίο το διέλυσε στην κυριολεξία. Οι Έλληνες πολίτες δεν σας μείωσαν πάρα πολύ την πολιτική σας δύναμη αλλά μη σας ξεγελά, αυτό υπάρχουν πολιτικά βαρίδια στη Νέα Δημοκρατία που ο κόσμος έχει απαξιώσει όπως κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να απαλλαγεί από αυτά, είμαι σίγουρος. Θα μπορέσει;

(ΛΓ)Νομίζω χρειάζεται και η εμπειρία των παλαιότερων γενιών και δεν θα ήθελα να τους χαρακτηρίσουμε «βαρίδια», δεν συμφωνώ με αυτό τον χαρακτηρισμό.

(ΒΝ)Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν απαξιωμένοι, φθαρμένοι στα μάτια του κόσμου πολιτικοί.

(ΛΓ)Δεν μπορούμε να το γενικεύσουμε κύριε Ντόκα.

(ΒΝ)Δεν μιλώ για όλους τους παλιούς.

 (ΛΓ) Όταν κάποιος παίρνει 50.000 ή 70.000 ψήφους, εκπροσωπεί ένα κομμάτι της κοινωνίας. Και είναι θεμιτό να είναι και αυτός παρών. Δεν μπορούμε να έχουμε μία κοινωνία, ένα πολιτικό κόμμα μόνο 30αρηδων ή μόνο 80άρηδων.

(ΒΝ)Πάνω στη συλλογιστική σας, θα πω ότι όταν κάποιος παίρνει 50.000, 70.000 ή 100.000 ψήφους και το κόμμα του, επειδή αυτός υπάρχει σε αυτό τον χώρο, χάνει 500.000 ψήφους, είναι ζημιά.

(ΛΓ)Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.

(ΒΝ)Πρέπει να το δει κανείς συνολικότερα. Τέλος πάντων, το ζήτημα πάντως είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει πράγματα. Μπορεί; Αυτό είναι το ερώτημα γιατί διοικεί, προεδρεύει, ηγεμονεύει σε ένα μεγάλο κόμμα. Τεχνικό είναι το ερώτημα.

(ΛΓ)Εκτιμώ πως ναι. Έχει την ικανότητα, έχει την εμπειρία, έχει και την τεχνογνωσία να κάνει αυτές τις αλλαγές. Μπορεί να τις περάσει με τον τρόπο του. Κάθε αλλαγή προκαλεί αντίδραση. Εννοείται πρέπει να γίνουν, υπάρχουν μεθοδολογίες για το πώς να κάνουμε τη διαχείριση της αλλαγής -αυτό που σας έλεγα πριν- επιστημονική διοίκηση μέσα στα κόμματα και μέσα στους κρατικούς οργανισμούς αλλά και στο ίδιο το κράτος. Νομίζω ότι έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει. Μην ξεχνάτε  πριν σχεδόν ενάμιση χρόνο όταν γινόταν η εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αουτσάιντερ. Ξεκίνησε από 3ος σε μία κούρσα τεσσάρων και κατέληξε να είναι πρώτος. Επίσης πήρε ένα κόμμα από μία διαφορά 37%- 26% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και την γύρισε αυτή τη στιγμή -δημοσκοπικά τουλάχιστον- σε 35%- 15%. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ένας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει ικανότητες να διαχειριστεί μία αλλαγή.

(ΒΝ)Δε λέμε αυτό, σε καμία περίπτωση αλλά ρωτώ κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί ένα πολυτασικό κόμμα όπως είναι ένα μεγάλο κόμμα σαν τη Νέα Δημοκρατία. Άκουσα την απάντησή σας.

(ΛΓ)Μη ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από πάρα πολλές συνιστώσες. Ευτυχώς ή δυστυχώς έτσι είναι τα σύγχρονα κόμματα.

(ΒΝ)Επικοινωνιακά, οι περισσότεροι λένε πως ο Τσίπρας υπερέχει του Μητσοτάκη.

(ΛΓ)Διαφωνώ. Θα σας απαντήσω με ένα παράδειγμα. Με σταμάτησε ένας άνθρωπος στο δρόμο σας και μου λέει «και πλούσιους να κάνει  ο πρωθυπουργός της χώρας όλους τους πολίτες την επόμενη μέρα το πρωί, δε τον ψηφίζει κανείς». Ο κύριος Τσίπρας έχει χάσει την αίγλη, τη δυναμική του νέου ανθρώπου, του άφθαρτου, του φρέσκου. Είπε τόσα πολλά ψέματα, εξαπάτησε τον κόσμο, έκανε τέτοιες κωλοτούμπες που αναπτύχθηκε ως διεθνής όρος. Ο όρος «κωλοτούμπα» έγινε παγκοσμίως γνωστός από τον κύριο Τσίπρα και πιστεύω πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Έλληνας που να θέλει να τον ψηφίσει αν δεν είναι δογματικά σε αυτό το χώρο ώστε να μην αντιλαμβάνεται τα ψεύδη αυτού του ανθρώπου και την εξαπάτησή του. Θα καταγραφεί στην ιστορία και εκεί είναι η διαφορά με τον κύριο  Μητσοτάκη ο οποίος κερδίζει κατά κράτος στο 1 προς 1, αν αυτή η μάχη πάει στο ένας προς έναν. Αυτός είναι ο κύριος Μητσοτάκης. Η ειλικρίνεια, η συμφωνία αλήθειας και η  σοβαρότητα, ο ρεαλισμός. Κοντά στην κοινωνία, κοντά στους ανθρώπους. Προχθές είδα κάτι φωτογραφίες με τον κύριο Τσίπρα και είχε 30 άτομα προσωπική φρουρά για να ρθει στα Γιάννενα. Όταν είχε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θυμάστε, ξήλωναν τις μπάρες. Δεν σας λέει κάτι αυτό το πράγμα; Δεν έχει γυρίσει το σκηνικό; Γιατί δεν κυκλοφορούν ανάμεσα μας; Και σκεφτείτε ότι απέναντι έχουν ένα σοβαρό κοινό, έχουν πιο μετριοπαθείς ανθρώπους. Δεν έχουν απέναντί τους  ανθρώπους που συνηθίζουν να βγαίνουν στο δρόμο. Βλέπετε ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει τόσα πράγματα και δεν αντιδρά κανείς. Δε βγαίνει κανείς στο δρόμο. Αυτό που λέω είναι ότι ο κύριος Τσίπρας το έχει χάσει το παιχνίδι και αυτό θα φανεί σύντομα, όποτε υπάρξει εκλογική διαδικασία. Δεν αναστρέφεται αυτό, όσο και αν προσπαθούν. Και προσπαθούν με  πάρα, πάρα πολλούς τρόπους, όπως με την τοπική αυτοδιοίκηση, με το να ψάχνουν κόσμο να τον ενεργοποιήσουν, με το να κάνουν περιοδείες, να φτιάχνουν το άσπρο, μαύρο, να δείξουν ότι κάνουν πράγματα. Ο κόσμος το ζει στην καθημερινότητά του και την τσέπη του.

(ΒΝ)Να κλείσουμε με κάτι που θα πείτε εσείς στον κόσμο για το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί την 1η Νοεμβρίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι εδώ, θα μιλήσει στον κόσμο. Η θεματική είναι «κοινωνική πολιτική». Θα κλείσουμε με κάτι από εσάς για αυτό το προσυνέδριο.

(ΛΓ)Να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να έρθει, να συμμετάσχει σε αυτή την ανοιχτή εκδήλωση.

(ΒΝ)Υπάρχουν και αυτά τα περίφημα ερωτηματολόγια που δέχονται σκληρή κριτική από στελέχη της κυβέρνησης.

(ΛΓ)Είναι στα πλαίσια της διαμόρφωσης του προγράμματος. Η Νέα Δημοκρατία εισάγει κάποιες νέες τεχνικές στη λήψη αποφάσεων και θέλει τη συμμετοχικότητα του κόσμου, κάνει τα ερωτηματολόγια, ρωτάει τη γνώμη του κόσμου, βλέπει τις τάσεις και αντίστοιχα  διαμορφώνεται το πρόγραμμά της. Και αυτή η εκδήλωση είναι μέσα στα πλαίσια μιας τέτοιας διαδικασίας. Θέλουμε τη συμμετοχή του κόσμου και όποιος μπορεί να παρευρεθεί. Αφορά στο κομμάτι της υγείας. Είναι σημαντικό για την περιοχή μας γιατί πρέπει να συζητάμε για την περιοχή μας, πέρα από το εθνικό κομμάτι. Ήρθε εδώ ο κύριος Τσίπρας και το άφησε ανέγγιχτο ενώ από τους υπουργούς του ακούσαμε γενικότητες. Είναι τιμητικό για την περιοχή, για τους ανθρώπους της υγείας στην περιοχή ότι η Νέα Δημοκρατία επιλέγει τα Γιάννενα για να κάνει το προσυνέδριο που είναι αφιερωμένο στην υγεία, στην κοινωνική αλληλεγγύη και στο ασφαλιστικό σύστημα.

(ΒΝ)Μα είναι μεγάλο Κέντρο της Υγείας τα Γιάννενα, για την ευρύτερη περιοχή και για τη Νότια Αλβανία ακόμη, ακόμη. Έτσι δεν είναι;

(ΛΓ)Οπωσδήποτε. Τα νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας της περιοχής κρατάνε καλύτερα –συγκριτικά- από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας

. Και αυτό οφείλεται στους ανθρώπους της υγείας που εργάζονται σκληρά και με φιλότιμο.

εγγραφή στο Newsletter