Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Μετά από πέντε μήνες διαβουλεύσεων και πιέσεων για τη μοιρασιά των θέσεων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια για τα πρόσωπα, το υπουργείο Υγείας κατάφερε να φέρει εις πέρας την υπόθεση του ορισμού των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία.

Χτες, το υπουργείο ανακοίνωσε τη δεύτερη «φουρνιά» των νέων διοικητών, μεταξύ των οποίων και οι διοικητές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οι φήμες του προηγούμενου χρονικού διαστήματος περί παραμονής του διοικητή Βασίλη Δημόπουλου, που είχε διοριστεί το 2011 επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου, δεν επαληθεύτηκαν. Στη θέση του έρχεται ένας γνώριμος στα νοσοκομειακά πράγματα της πόλης, ο Φώτης Βάββας, απερχόμενος διοικητής από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Στο «Χατζηκώστα» διορίζεται ένας νέος άνθρωπος, ο Λάμπρος Γεωργόπουλος.
Αναμφίβολα, η μετάβαση του κ. Βάββα από το ένα νοσοκομείο στο άλλο είναι μια αναβάθμιση και θεωρείται ότι αποτελεί αναγνώριση του έργου του στο γενικό νοσοκομείο της πόλης. Σημαντικό ρόλο έπαιξε βέβαια και το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές πιέσεις από τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τη συνέχιση της θητείας του σε θέση διοικητή στα Γιάννενα. Το θετικό είναι ότι η προσαρμογή του νέου διοικητή στα νοσοκομειακά της πόλης, λόγω της εμπειρίας του, δεν θα είναι δύσκολη. Σημειωτέον ότι ο κ. Βάββας τον Αύγουστο είχε δεχτεί αρχικά τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο Κέρκυρας, αλλά μετά την κατάργηση του κωλύματος της εντοπιότητας, άλλαξε γνώμη. Μετά την τελική απόφαση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Βάββας θα υπηρετεί από τις επόμενες μέρες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Υπενθυμίζουμε ότι η θητεία του σε διοικητικές νοσοκομειακές θέσεις ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010, όταν διορίστηκε υποδιοικητής στο «Χατζηκώστα» με απόφαση της τότε υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Ενάμιση χρόνο μετά, και μετά την παραίτηση του διοικητή Θωμά Μεσσήνη, ο κ. Λοβέρδος τον διόρισε διοικητή.
Στο πλευρό του ο νέος διοικητής θα έχει ως αναπληρώτρια διοικήτρια την Ηλιάνα Κωστάκη, το βιογραφικό σημείωμα της οποίας μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί. Με τον διορισμό αυτόν έρχεται επί της ουσίας να καταργηθεί και το ισχύον καθεστώς, που προβλέπει σε αυτή θέση μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των οικείων πανεπιστημίων, και δη της Ιατρικής Σχολής.
Όσον αφορά τον κ. Δημόπουλο, αυτός μετακομίζει τελικά στο γενικό νοσοκομείο Πατρών.

Στο «Χατζηκώστα»
Μπορεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο να είναι «χρεωμένο» στο ΠΑΣΟΚ, αλλά το «Χατζηκώστα» είναι στη ΝΔ. Ο νέος διοικητής είναι ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, 34 ετών, Γιαννιώτης κι αυτός, ο οποίος ναι μεν ανήκει στον χώρο της ΝΔ, αλλά δεν έχει κάποια γνωστή στελεχιακή δράση. Στο βιογραφικό του σημείωμα φιλοξενεί τίτλους σχετικούς με το αντικείμενο που αναλαμβάνει. Έχει σπουδάσει οργάνωση και διοίκηση στο πανεπιστήμιο Μίντλεσεξ του Λονδίνου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση μονάδων υγείας από το Ιμπέριαλ Κόλετζ. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων μέσω εταιρίας που έχει ιδρύσει στα Γιάννενα.
Νέους διοικητές έχουμε όμως και στα νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας. Στο πρώτο αναλαμβάνει ο Νίκος Κατσακιώρης από το Αγρίνιο και στο δεύτερο ο Νίκος Γεωργάκος από την Πρέβεζα. Για το νοσοκομείο Φιλιατών, ο διορισμός είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο. Εκεί υπηρετεί ο Σπύρος Δερδεμέζης ως διοικητής.

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών

εγγραφή στο Newsletter