Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Ζωντανή συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV, συζητώντας για την καταστροφή στο Μάτι, την διαχειριστική ανεπάρκεια, την τεράστια ευθύνη για το χαμό των 100 ανθρώπινων ζωών και την ασέβεια μέσω του επικοινωνιακού χειρισμού. Για το χαοτικό φορολογικό περιβάλλον με φόρους Σκανδιναβίας και τριτοκοσμικές παροχές. Επισημαίνοντας την σπουδαιότητα και κάνοντας την πρόβλεψή μου για τις Ευρωεκλογές, εξηγώντας το απίθανο δώρο της κυβέρνησης στις φαρμακοβιομηχανίες εις βάρος της τσέπης των πολιτών, μιλώντας για την ακυβερνησία που θα φέρει ο “Κλεισθένης”, την λογική του απόλυτου “τακτικισμού” και τέλος, υπενθυμίζοντας έργα και πράξεις των τοπικών βουλευτών του σύριζα.
Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης ∇

 

Β.Ν: Πάμε να δούμε τώρα από την οπτική της Ν.Δ., είναι εδώ μαζί μου ο κ. Λάμπρος Γεωργόπουλος, υποψήφιος – υποψήφιος βουλευτής να πω με τη Ν.Δ., δεν έχει ακόμη η Ν.Δ. ανακοινώσει τους υποψήφιους βουλευτές. Φαντάζομαι ότι αυτό θα συμβεί γρήγορα κ. Γεωργόπουλε έτσι, κάποια στιγμή πρέπει να συμβεί κιόλας για να υπάρχει και ένας χρόνος οι υποψήφιοι βουλευτές να κινηθούν έτσι δεν  είναι;

Λ.Γ: Νομίζω προέχουν οι διαδικασίες, έχουμε Ευρωεκλογές μπροστά μας  σε 80 μέρες, έχουμε τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες, Δήμους.

Β.Ν: Θα τα δούμε όλα αυτά, να ξεκινήσουμε με την επικαιρότητα και με τις ποινικές διώξεις για το Μάτι , τι σκέψεις κάνετε εσείς, τι λέτε, ποια είναι η πολιτική ανάλυση που κάνετε;

Λ.Γ: Είναι τραγική η διαχείριση, είναι κρίμα εν έτη 2019 να χάνονται 100 άνθρωποι από μία πυρκαγιά όταν υπήρχε τόσος χρόνος αντίδρασης. Νομίζω οι ευθύνες είναι τεράστιες και πέρα από τις ευθύνες είναι ασέβεια στη μνήμη αυτών των ανθρώπων το πώς το διαχειρίστηκε αυτή η κυβέρνηση και κατά τη διάρκεια και μετά επικοινωνιακά. Όταν έστηνε επικοινωνιακά σόου να δείξει ότι γινόταν σύσκεψη την ώρα που καιγόταν κόσμος. Δεν λειτούργησε κ. Ντόκα τίποτα εκείνη τη μέρα, αυτή η κυβέρνηση σε αυτά τα 5 χρόνια έχει δείξει την διαχειριστική της ανεπάρκεια σε  οικονομικά θέματα και τα οικονομικά ας πούμε ότι διορθώνονται οι ανθρώπινες ζωές όμως, όταν σε μία κρίσιμη, σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δυστυχώς το πληρώσαμε, πληρώσαμε την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης με ανθρώπινα θύματα και θέλω να κάνω μία παρένθεση εδώ, έχω εκπαιδευτεί στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας που αναλαμβάνει, μπαίνει μπροστά, ρυθμίζει, συντονίζει και νομίζω ότι αν λειτουργούσαν σωστά τα πράγματα θα είχαμε αποφύγει, μέσα σε πέντε ώρες θα μπορούσε να είχε εκκενωθεί.

Β.Ν: Πάντως, ακούω αυτά που λέτε, αυτά έχουν ξανασυμβεί στη χώρα το 2007 στην Ηλεία, με φονικότατες πυρκαγιές επίσης, πάλι εκεί δε λειτούργησε μηχανισμός.

Λ.Γ: Δεν είναι το ίδιο κ. Ντόκα το 2007 είχαμε πολλαπλές εστίες, ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση, εδώ μιλάμε στη Πρωτεύουσα και να σταθώ, θα σας πω κ. Ντόκα ότι στο ΕΚΕΠΥ υπήρχε διοικητής ένας άνθρωπος με εξαιρετική γνώση και ικανότητα στη διαχείριση των καταστάσεων. Όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το πρώτο πράγμα που έκανε, το πρώτο, από τα πρώτα είναι να ξηλώσει έναν άνθρωπο με απίστευτο βιογραφικό που πιστεύω αν ήταν στη θέση του, σε μία θέση υψηλότατης ευθύνης και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αναλογιστούμε ότι οι θέσεις, οι κρατικές θέσεις ευθύνης, το λέει η ίδια η λέξη είναι θέσεις ευθύνης, δεν είναι μόνο για το μισθό ή για το επικοινωνιακό, πρέπει όταν χρειαστεί να υπάρξει αποτελεσματικότητα.

Β.Ν:  Μάλιστα, για πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Είχαμε έξοδο στις αγορές, δεύτερη προσπάθεια, δεκαετές ομόλογο 3,9 εντάξει ακριβό επιτόκιο, αλλά μπαίνουμε σε μία κανονικότητα από την άλλη, θα μπορούσατε να δείτε και κάτι θετικό σε αυτή την έξοδο, το επιτόκιο οπωσδήποτε είναι υψηλό.

Λ.Γ: Οπωσδήποτε είναι θετικό που οι αγορές ξεκινάνε, που η χώρα ξεκινάει ξανά και δανείζεται βγαίνει στις αγορές. Σίγουρα είναι υψηλότερα, σίγουρα είναι μία μικρή δόση και ακριβή δόση. Επίσης θα πω ότι οι αγορές λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους και μία από τις κύριες παραμέτρους που φαίνεται, γιατί μη ξεχνάμε είναι δεκαετές ομόλογο, είναι το γεγονός απ’ ότι φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, σύντομα το αργότερο σε 7 μήνες από τώρα και αυτό δείχνει στους επενδυτές ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, θα φύγουμε από αυτή τη πενταετία, την πολύ δύσκολη πενταετία της μη ύπαρξης λογικής και στην οικονομική διαχείριση και νομίζω ότι θετικά το βλέπουμε, θετικό το άνοιγμα στις αγορές αλλά και στην κανονικότητα οπωσδήποτε δεν μπορούμε να πούμε ότι γυρνάμε, γιατί δεν πέφτει αυτό στην καθημερινότητα του κόσμου, υπάρχει ακόμη υπέρ-φορολόγηση.

Β.Ν:  Σωστό, η οποία δεν άρχισε το 2015 όμως, θέλω να εστιάσουμε στους κινδύνους του μέλλοντος κ. Γεωργόπουλε, γιατί εντάξει βγήκαμε στις αγορές, οι κίνδυνοι για τα δημόσια οικονομικά της χώρας όμως είναι υπαρκτοί στο μέλλον.

Λ.Γ: Οπωσδήποτε και εδώ θα διαφωνήσω με τον κ. Μαντά που συζητούσαμε πριν, οπωσδήποτε είναι υπαρκτοί (οι κίνδυνοι) το δημόσιο χρέος ανεβαίνει, το ιδιωτικό χρέος ανεβαίνει κατά 1 δις εκατομμύριο το μήνα, τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, ο κόσμος το ζει στην καθημερινότητά του, η φορολόγηση είναι σε υψηλότατα επίπεδα, ζούμε με φορολογίες Σκανδιναβικών χωρών και με παροχές χωρών τριτοκοσμικών. Δυστυχώς, πολύ δύσκολη κατάσταση και ειδικά μετά από δέκα χρόνια ύφεσης, δέκα χρόνια κρίσης, θέλω να σας δώσω ένα νούμερο για τη φορολογία στην Ελλάδα που είχα σημειώσει εσκεμμένα να σας το πω. Στην Ελλάδα έχουμε από τη μεταπολίτευση από το 1974 και μετά 250 φορολογικά νομοσχέδια και 200.000 κρατήστε το νούμερο, 200.000 εγκυκλίους. Δεν ξέρει ο κόσμος, ακόμη και τώρα πάρα πολλοί τηλεθεατές αναμένουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων, είτε για τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε για την εφορία, ένα χαοτικό καθεστώς. Θα σας πω ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από την ίδρυση τους υπάρχουν μόλις 10 φορολογικά νομοσχέδια που έχουν βγει.

Β.Ν:  Ναι εδώ υπάρχει μία σύγχυση, μία απόλυτη σύγχυση ακόμη και λογιστές δεν γνωρίζουν το τοπίο, υπάρχει ένα ζήτημα. Μάλιστα, πάμε να δούμε τι γίνεται με τις γέφυρες που απλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη κέντρο-αριστερά. Έμεσα σας αφορά, πώς βλέπετε τις γέφυρες του ΣΥΡΙΖΑ στη κέντρο-αριστερά, στο ΚΙΝΑΛ, μπορεί να έχουν κάποια επιτυχία;

Λ.Γ: Νομίζω είναι ύστατη η προσπάθειά του να διασώσει ότι μπορεί να διασώσει, καταλαβαίνουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα βαθμό μάλλον και όχι όλοι ότι μπροστά έρχεται μία τρομερή εκλογική ήττα. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ απογοητευμένος αυτό τουλάχιστον εισπράττω εγώ.

Β.Ν:  Βλέπετε μία μεγάλη ήττα και στις Ευρωεκλογές;

Λ.Γ: Οπωσδήποτε και στις Ευρωεκλογές και οι Ευρωεκλογές θα έχουν τον χαρακτήρα νομίζω Εθνικών Εκλογών, αν δε γίνουν ως τότε εκλογές, Εθνικές εκλογές νομίζω ο ΣΥΡΙΖΑ θα δει ποσοστά πάρα πολύ χαμηλά, οι γέφυρες που ρίχνει προς το ΠΑΣΟΚ ευτυχώς φαίνεται να μη πιάνουν τόπο, μόνο κάποιοι, δηλαδή Υπουργοποίησε τώρα δύο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά νομίζω ότι η ευρεία μάζα του κέντρου δεν μπορεί να πιστέψει αυτούς τους ανθρώπους με όλα αυτά που έχουν κάνει αυτά τα χρόνια και είτε παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, είτε βλέπει ως βέλτιστη λύση που αυτή είναι και κατά τη γνώμη μου βέλτιστη λύση, μία διακυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. είτε με αυτοδυναμία, είτε σε συνεργασία, αλλά σίγουρα ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις και γνώμη μου είναι ότι είναι χαοτική η διαφορά ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα, σε επίπεδο φιλοσοφίας, ιδεολογίας, σοβαρότητας, ικανότητας διαχείρισης των πραγμάτων, μιλάμε για μεγάλη διαφορά και σίγουρα είναι ο μόνος άνθρωπος αυτή τη στιγμή που θεωρώ ότι μπορεί να πάει το καράβι προς τον ίσιο δρόμο να το πω έτσι.

Β.Ν:  Τι πιθανότητες, ακούω αυτά που λέτε αξιολογούνται, τι πιθανότητες έχουν οι εθνικές εκλογές να γίνουν μαζί με όλες τις άλλες στο τέλος του Μαΐου κ. Γεωργόπουλε, μπορείτε να κάνετε μία πολιτική εκτίμηση, τι είναι πιο πιθανό τώρα όπως εξελίσσονται τα πράγματα και όπως πάνε οι καταστάσεις εκλογές εθνικές τον Οκτώβριο ή το Μάϊο;

Λ.Γ: Δεν το γνωρίζω, να μιλήσουμε με δεδομένα, τα δεδομένα που είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού, το πότε θα κινήσει την εκλογική διαδικασία, είναι ότι έχει τη δυνατότητα να τις κάνει και Οκτώβριο, αλλά θεωρώ ότι θα πάει λαβωμένος τον Οκτώβριο, νομίζω ότι υπάρχει ένα σενάριο να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα, επίσης ένα δεύτερο δεδομένο είναι ότι είναι μία εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία των 151 και ένα παζλ ετερογενές.

Β.Ν:  Ότι είναι ετερογενές, είναι ετερογενές αλλά εύθραυστο είναι;

Λ.Γ:  Όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών, νομίζω ότι το επίπεδο του πόσο εύθραυστο είναι αυξάνει. Είναι στο χέρι του, δεν μπορώ να το προβλέψω αυτό, υπάρχουν διάφορα σενάρια. Νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για το ΣΥΡΙΖΑ αν τυχόν πάει πρώτα σε Ευρωεκλογές, αν γίνουν πρώτα οι Ευρωεκλογές, γιατί νομίζω ότι το μότο του κόσμου, αυτό που θα είναι στην κοινωνία κατά τη γνώμη μου, είναι ψηφίστε οτιδήποτε, τι εισπράττω από τον κόσμο, ότι ψηφίστε οτιδήποτε πέρα από το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο κόσμος αυτή τη στιγμή νομίζω ότι έχει μια τιμωριτική διάθεση για όλα αυτά που έχουν συμβεί και για το τι ζει στην καθημερινότητά του, τι ζει στην τσέπη του, στην οικονομία του, στην καθημερινότητά του.

Β.Ν: Μάλιστα, αυτοδυναμία μπορεί να υπάρξει στη Ν.Δ. , το είπατε λίγο πριν, οι δημοσκοπήσεις δε δείχνουν αυτοδυναμία σε αυτή τη φάση, βέβαια αλλοιώνονται οι εκλογές, συμπεριφορές ένα μήνα πριν τις εκλογές αλλάζουν, υπάρχουν πολλές αλλαγές εκεί τον κρίσιμο μήνα πριν τις εκλογές, αλλά πόσο πιθανή είναι η αυτοδυναμία;

Λ.Γ:  Δεν το γνωρίζω κ. Ντόκα να σας το πω αυτό, είναι πολύ-παραμετρικό εγώ εύχομαι για το καλό της χώρας να υπάρξει αυτοδυναμία αν και αυτοδυναμία να υπάρξει το πιθανότερο είναι να επιχειρηθεί μία συγκυβέρνηση με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους, μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού τόξου εννοώντας.

Β.Ν: Ευρωεκλογές, είπαμε λίγα πράγματα πριν, εσείς λέτε Ευρωεκλογές δημοψηφισματικές, ναι ή όχι σε αυτή τη κυβέρνηση, εκεί θέτε το ζήτημα από την κυβέρνηση κάποιοι λένε ότι το κάνετε αυτό, γιατί θέλετε να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος που έχει για εσάς το κίνδυνο να σημειώσετε χαμηλή καταγραφή, με το 2 μπροστά λένε κάποιοι.

Λ.Γ:  Νομίζω ότι δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα με το 2 μπροστά, θα σας πω ότι η Ν.Δ. το 2015 πήρε 28% και 29% με όλη αυτή τη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κόσμο στα κάγκελα.

Β.Ν: Αν η ψήφος είναι Ευρωπαϊκή και πιο χαλαρή οπωσδήποτε οι καταγραφές των μεγάλων κομμάτων θα είναι χαμηλότερα αυτό λέω και της Ν.Δ.

Λ.Γ:  Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικές οι Ευρωεκλογές, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ψηφίσουμε, είναι οι άνθρωποι που αποφασίζουν για πάρα πολλά πράγματα, είναι πάρα πολύ κρίσιμο και είναι σημαντικό να μην είναι μία αδιάφορη ψήφος. Πρέπει να δουν τι είναι το κάθε κόμμα και να αποφασίσουν κατάλληλα και να υπάρξει και συμμετοχή επίσης, να μην είναι υψηλά τα επίπεδα αποχής, που νομίζω ότι θα υπάρξει συμμετοχή λόγω του γεγονότος ότι θα είναι μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Β.Ν: Πριν πάμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές να ξαναγυρίσουμε εδώ στα κεντρικά πολιτικά και θα ήθελα ένα σχόλιο και λόγω της ενασχόλησης σας με το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και με τον κλάδο της Δημόσιας Υγείας, θα ήθελα ένα σχόλιο από εσάς για την τελευταία τροπολογία για τα φάρμακα που ψήφισε η κυβέρνηση και εσείς λέτε ότι θα προκληθεί από αυτή τη τροπολογία, θα προκληθούν σημαντικές αυξήσεις φαρμάκων. Πριν λίγο ο κ. Μαντάς είπε ότι θα αυξηθεί ένα 10% των φαρμάκων, δεν έκανε εκτίμηση για το ποια φάρμακα θα αυξηθούν, είπε ότι όμως θα υπάρξουν ταυτόχρονα μειώσεις σε 40% των φαρμάκων, στην πλειοψηφία των φαρμάκων θα υπάρξουν μειώσεις, εσείς τι λέτε, ποια είναι η δική σας άποψη;

Λ.Γ:  Είναι απίθανο αυτό που κάνουν, απίθανο, πραγματικά δηλαδή κάνουν ένα τεράστιο δώρο στις πολυεθνικές. Ποιοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της αριστεράς, αυτοί που έλεγαν για σκάνδαλο NOVARTIS. Θέλω να σας εξηγήσω, να μου δώσετε ένα λεπτό να σας εξηγήσω με πάρα πολύ απλά λόγια, ο τιμοκατάλογος του φαρμάκου με κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ το 2014, η νομοθεσία ήταν ότι παίρνουμε τις τιμές των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παίρνουμε τις 3 χαμηλότερες, βγάζουμε το μέσο όρο και με αυτό διαμορφώνουν τη τιμή του φαρμάκου. Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα και τι λέει δεν θέλουμε μέσο όρο των χαμηλότερων από τις 28 (27 που θα είναι σύντομα οι Ευρωπαϊκές χώρες, αφού θα φύγει η Μ. Βρετανία). 

Β.Ν: Να δούμε αν θα φύγει η Μ. Βρετανία, αλλά μια άλλη συζήτηση αυτή, ναι κ. Γεωργόπουλε.

 Λ.Γ:  Θέλουμε από τις 18 που είναι στην Ευρωζώνη! Τι σημαίνει αυτό; από τις 18 ακριβώς τις 2 χαμηλότερες, ενώ ήταν οι 3 χαμηλότερες στις 28 τώρα παίρνουμε τις τιμές από τις 2 χαμηλότερες από τις 18 ακριβότερες χώρες. Τι σημαίνει αυτό, προς τα πάνω οι τιμές οπωσδήποτε! Και δεν είναι μόνο το ότι έβαλαν μία δικλίδα ασφαλείας στο 10% και άλλη μία δικλίδα ασφαλείας στο χαμηλότερο 10%, θα σας πω ότι το φάρμακο, συνήθως τα παλιά φάρμακα και τα πιο φθηνά είναι αυτά που μειώνεται η τιμή τους, τα καινούργια είναι τα πολύ ακριβά, έτσι είναι ο χώρος της φαρμακοβιομηχανίας. Θέλω όμως να σταθώ και σε κάτι άλλο κάνουν απίστευτο δώρο στη φαρμακοβιομηχανία, καθώς η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς για το φάρμακο για τη τιμή του φαρμάκου, άρα επηρεάζοντας τη τιμή στην Ελλάδα επηρεάζεται και η τιμή μετά σε πάρα πολλές άλλες χώρες. Δυστυχώς, υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αυτά που κατηγορούσε, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε προηγούμενη ομιλία του στο παρελθόν κατηγορούσε για τις τιμές του φαρμάκου. Επίσης να θυμίσω, θέλω να δώσω 2 ακόμη πράγματα, ότι οι χαμηλότερες δαπάνες για φάρμακο στην Ελλάδα υπήρξαν το 2014 και είχε γίνει τεράστια μείωση από το 2009 έως το 2014, η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη που σημαίνει χρήματα που γλίτωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι και απ’ όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά υπήρξε πάλι μία σταδιακή άνοδος.

Β.Ν: Μάλιστα, πάμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να εστιάσουμε καταρχάς στη Περιφέρεια της Ηπείρου όπου η Ν.Δ. στηρίζει εκεί τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, θα έχουμε 2ο γύρο κ. Γεωργόπουλε;

Λ.Γ:  Δεν μπορώ να το εκτιμήσω αυτό κ. Ντόκα, η στήριξη της Ν.Δ. είναι ο κ. Καχριμάνης, μακάρι να υπάρξει απευθείας εκλογή. Θα σας πω όμως κάτι άλλο που είναι πάρα πολύ κρίσιμο και ενδεικτικό της σκέψης και της λειτουργίας αυτής της κυβέρνησης που περνάει νομοσχέδια όχι με γνώμονα το καλό του κόσμου, αλλά με γνώμονα πως θα διατηρηθεί και πως θα κρατήσει ποσοστά περισσότερα ή πως δε θα αφήσει να διοικηθεί σωστά η χώρα.

Β.Ν: Για ποιο νομοσχέδιο μιλάτε;

Λ.Γ:  Για το νομοσχέδιο περί Κλεισθένη, είναι ένα νομοσχέδιο που αυτοί έφεραν πριν λίγους μήνες, υποτίθεται το μελετούσαν πόσα χρόνια και τώρα 80 μέρες πριν τις εκλογές, έφεραν 115 τροποποιήσεις, 80 μέρες πριν τις εκλογές.

Β.Ν: Εντάξει θα έλεγε κανείς κ. Γεωργόπουλε ότι κάνουν ένα διάλογο με την κοινωνία, ακούν την κοινωνία στο τελικό στάδιο και αλλάζουν.

Λ.Γ:  Όχι κ. Ντόκα γιατί υπήρχε σε δημόσια διαβούλευση, δεν ήξερε ο κόσμος τις ποσοστώσεις, μέρα της γυναίκας σήμερα που είναι δεν έκαναν δώρο στις γυναίκες τη ποσόστωση 40%, το κάνουν για να ανακατέψουν περισσότερο την τράπουλα των εκλογών, για να διασωθούν, δεν τους νοιάζει, δηλαδή προφασίζονται ότι το κάνουν. Προφασίζονται!

Β.Ν: Είναι τακτικισμοί λέτε.

Λ.Γ:  Εννοείται, προφανέστατα τακτικισμοί. Θα σας πω επειδή μας βλέπουν και από τη Κέρκυρα, σπάνε το δήμο της Κέρκυρας στα τρία, 80 μέρες πριν τις εκλογές; Δεν ήξεραν οι συνδυασμοί αν θα είναι συν 30% ή συν 50% ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρετε δεν έχει δύναμη στην αυτοδιοίκηση, δεν έχει δύναμη στην κοινωνία και προσπαθεί γι’ αυτό πέρασε και την απλή αναλογική.

Β.Ν: Στην κοινωνία είναι κάτι άλλο, στην αυτοδιοίκηση όμως έχετε δίκιο θα συμφωνήσουμε.

Λ.Γ:  Το σημαντικό για την περιοχή και για όλη την Ελλάδα για την αυτοδιοίκηση είναι ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο αύριο, την επόμενη μέρα να υπάρξει κυβερνησιμότητα.

Β.Ν: Θα υπάρξουν εμπλοκές λέτε;

Λ.Γ:  Πάρα πολλές, βλέπουμε παράδειγμα στον Δήμο Ιωαννιτών πόσα σχήματα κατεβαίνουν.

Β.Ν: Δεν θα μπορούν να συνεργαστούν λέτε οι παρατάξεις, δεν είναι ώριμες να συνεργαστούν, δεν είμαστε ώριμοι;

Λ.Γ:  Θα είναι δύσκολο, δεν πάει υπέρ της διαφάνειας, ωριμότητα μακάρι να υπάρχει, αλλά όλο αυτό το μέτρο δεν έγινε για διαφάνεια, δηλαδή περισσότερο ευνοεί τη συναλλαγή παρά την ορθή και τη σωστή διοίκηση κατά τη γνώμη μου.

Β.Ν: Μάλιστα, Δήμος Ιωαννιτών τι λέτε;

Λ.Γ:  Θα είναι, όπως δείχνουν τα πράγματα, η επιλογή είναι συγκεκριμένη από τον χώρο της Ν.Δ., επίσης υπάρχουν και άλλες αξιόλογες περιπτώσεις.

Β.Ν: Μπορούν να πληγώσουν τη Ν.Δ., ενόψει Εθνικών εκλογών, οι πολλές υποψηφιότητες;

Λ.Γ: Αυτό ήταν κάτι το οποίο ήταν προσχεδιασμένο από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Κλεισθένης, να δημιουργηθούν πάρα πολλές παρατάξεις, προκειμένου να υπάρξει φθορά. Ευελπιστώ πως δεν θα υπάρξει αυτή η φθορά και ο κόσμος θα καταλάβει πόσο σημαντικές είναι οι Εθνικές εκλογές, πόσο σημαντικό είναι να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι το συντομότερο και να υπάρξει ένα μεγάλο ποσοστό για το χώρο το Φιλελεύθερο για το χώρο της σοβαρότητας.

Β.Ν: Σας ευχαριστώ πολύ κ. Γεωργόπουλε για την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Λ.Γ:  Θέλω όμως κ. Ντόκα, επειδή άκουσα πριν και τον κ. Μαντά να λέει ότι αρχίζουμε να κάνουμε κάποια πράγματα, δηλαδή αρχίζουμε σιγά σιγά να διορθώνουμε κάποια πράγματα, δηλαδή 5 χρόνια μετά. Εγώ κ. Ντόκα πραγματικά αν ήμουν στη θέση του κ. Μαντά θα ντρεπόμουν να βγω σήμερα στη τηλεόραση, όταν το 2014 για το ΤΑΙΠΕΔ για 3 οικόπεδα στη πόλη στους Αμπελόκηπους έκανε ολόκληρη φασαρία και έβαλε την υπογραφή του η μισή πόλη να περάσει στο υπέρ-ταμείο, να μη τα ξεχνάμε αυτά τα πράγματα, να μην έχουμε κοντή μνήμη, να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, τι έχουν κάνει, τι έλεγαν πριν που ήταν εκτός θέσεων, εκτός κυβερνητικών θέσεων και τι λένε τώρα και τι έχουν υπογράψει προς ζημία του κόσμου.

Β.Ν: Αυτά συμβαίνουν πάντα, πάντα! Όταν κανείς φεύγει από την αντιπολίτευση στην εξουσία ξεχνά.

Λ.Γ:  Εδώ ζούμε μοναδικές καταστάσεις κ. Ντόκα, δεν έχουν ξανασυμβεί αυτά, ζούμε μία πενταετία απίστευτων πραγμάτων, κατά τη γνώμη μου.

Β.Ν: Σας ευχαριστώ πολύ κ. Γεωργόπουλε.

εγγραφή στο Newsletter