Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε
Ηπειρωτικός Αγών

Άνεμο ανανέωσης στο στελεχιακό της δυναμικό, αλλά και στα ψηφοδέλτια επιδιώκει να φέρει η Νέα Δημοκρατία, δημιουργώντας μια δεξαμενή νέων πολιτικών στελεχών, μέσα από μια διαδικασία που μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτόγνωρη για τα κομματικά δεδομένα της χώρας.

Ηπειρωτικός Αγών

17/01/2017

Και ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν τα πρώτα 15 πολιτικά στελέχη, ένα εκ των οποίων είναι και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Λάμπρος Γεωργόπουλος.


Το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ananeosi.nd.gr δόθηκε η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει το βιογραφικό του, δηλώνοντας το ενδιαφέρον του να ενεργοποιηθεί πολιτικά στη Ν.Δ. Στη διαδικασία μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 1.400 βιογραφικά, με το Μητρώο να είναι ανοικτό σε νέες αιτήσεις, καθώς στο τέλος Ιανουαρίου ανοίγει νέος κύκλος συνεντεύξεων. Έχουν ήδη διεξαχθεί 310 συνεντεύξεις, για τις οποίες αφιερώθηκαν 305 ώρες από οκτώ ομάδες στις οποίες μετείχαν 24 αξιολογητές. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων είναι τα 42 έτη. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% οι αιτούντες έχουν τουλάχιστον δεκαετή επαγγελματική εμπειρία, ενώ ενδιαφέρον είναι και το εκπαιδευτικό υπόβαθρο: ποσοστό άνω του 50% διαθέτει τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ το γενικότερο προφίλ είναι προσώπων καταξιωμένων στον χώρο τους. Εκτός από τους 15 που μπαίνουν στην αρένα άμεσα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», στον προθάλαμο της Ν.Δ. βρίσκονται ακόμη 170 υποψήφια πολιτικά στελέχη που θα δραστηριοποιηθούν μέσω των τομέων του κόμματος σε θέματα σχετικά με την εμπειρία και το προφίλ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Η.Α., αρκετά ήταν τα βιογραφικά που κατατέθηκαν από τα Γιάννενα, ωστόσο μόνο ο Λάμπρος Γεωργόπουλος πέρασε όλα τα στάδια της διαδικασίας των δομημένων συνεντεύξεων και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων 15 στελεχών, που, μέσω των ικανοτήτων, της εμπειρίας και των διαφορετικών προφίλ τους, θα διεκδικήσουν μια θέση στα ψηφοδέλτια, θα στελεχώσουν γραμματείες του κόμματος και θα αξιοποιηθούν στον κρατικό μηχανισμό σε μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ.

ΧΡΙΣΜΑ ΔΥΝΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Επιδίωξη του προέδρου της Ν.Δ. μέσω της δημιουργίας του Μητρώου Στελεχών είναι να δημιουργήσει μια νέα γενιά στελεχών που θα έχει ενεργή παρουσία σε ολόκληρη την Ελλάδα και η οποία θα μπορούσε, μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης, να διεκδικήσει και θέσεις στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Τα στελέχη του Μητρώου που αξιολογήθηκαν θετικά και ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι βουλευτές, θα πρέπει να κερδίσουν μια θέση στα ψηφοδέλτια μέσω αξιολόγησης, στην οποία θα συνεκτιμηθούν οι επιδόσεις τους στη δημοσιοποίηση και υποστήριξη των θέσεων της Ν.Δ., αλλά και η ικανότητά τους να εγγράψουν μέλη και ψηφοφόρους στη βάση.

Ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, με τον οποίο επικοινώνησε ο Η.Α., απέφυγε να ερμηνεύσει την επιλογή του ως χρίσμα δυνητικής υποψηφιότητας, σημειώνοντας, ωστόσο, πως υπάρχει από την πλευρά του και πολιτικό ενδιαφέρον και η συμμετοχή του στην όλη διαδικασία δεν εξαντλείται στη δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας στο κόμμα και σε μια μελλοντική κυβέρνηση.

«Είναι μια επιλογή που μου δίνει το πράσινο φως να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας στις καινοτόμες πρακτικές για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, που σηματοδοτούν –κατά τον ίδιο- και ένα δείγμα γραφής για τον τρόπο που θα σχηματοποιηθούν τα ψηφοδέλτια, αλλά και θα κυβερνήσει μελλοντικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: Αποστόλης Τζελέτας, Ηπειρωτικός Αγών, 17.01.2017

εγγραφή στο Newsletter