Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Της Ειρήνης Κατσούλα

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο maxitisartas.gr ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης “ΦΩΣ”, Λάμπρος Γεωργόπουλος, ενόψει των επικείμενων εκλογών του Οκτωβρίου. Ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης “ΦΩΣ”, αλλά και σχολίασε τα κακώς κείμενα που “στοιχειώνουν” εδώ και χρόνια την Περιφέρεια Ηπείρου, καταστάσεις που ο ίδιος και η παράταξή του σκοπεύουν να αλλάξουν εφόσον οι πολίτες της Ηπείρου τους εμπιστευτούν με την ψήφο τους.

 

 

Ποια κρίνετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν την Περιφέρεια μας τα τελευταία χρονιά και που δεν έχουν επιλυθεί ακόμη;


Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι πως υπάρχει μία Πελατειακή Περιφέρεια των λίγων, εις βάρος των πολλών. Μία Περιφερειακή Αρχή που έχει κάνει τεράστια κοιλιά. Μια Περιφερειακή Αρχή που θα μπορούσαμε να την παρουσιάσουμε ως έναν Οργανισμό γερασμένο και με πολυνοσηρότητα! Μία Περιφερειακή Αρχή που δεν την νοιάζει για την ερημοποίηση χωριών, την φτωχοποίηση των ανθρώπων και την οικονομική καθήλωση της περιοχής, ούτε για την διοικητική αναρχία που επικρατεί. Μια Περιφέρεια χωρίς όραμα και στοχοθεσία, με διοικητική κουλτούρα ξεπερασμένη από 10ετίες και χωρίς να σηκώνει κανένα ανάστημα στο κεντρικό κράτος. Η ίδια η Περιφερειακή Αρχή είναι το σημαντικότερο πρόβλημα και όσα μας ταλανίζουν δεν πρόκειται να λυθούν αν δεν αλλάξει τον Οκτώβρη!

 

 

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματός σας;


Σημαία μας είναι η Διαφάνεια και η Αξιοκρατία, το Ανεργία Μηδέν, το να δημιουργήσουμε ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι εξυπηρετήσεις για λίγους, ο απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον, η ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών της Ηπείρου, η αποκέντρωση (προς την Ήπειρο και εντός της Ηπείρου), το να ξαναζωντανέψουμε τα χωριά μας, η λειτουργία της Περιφέρειας ως πραγματική αυτοδιοίκηση, η εφαρμογή σύγχρονων μοντέλων διοίκησης και η ανάδειξη της περιοχής στο εξωτερικό, εκεί που είμαστε δυστυχώς παντελώς άγνωστοι! Οικονομική ανάπτυξη είναι ο βασικός μας πυλώνας, με ορθή αξιοποίηση των πόρων, τόσο του υλικού όσο και του άυλου πλούτου μας, με απόλυτο σεβασμό σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, οι ίσες ευκαιρίες σε όλους και η λογοδοσία.

 

 

Ποια κακώς κείμενα έχετε εντοπίσει στην περιφέρεια μας; Και πώς σκοπεύετε να τα αλλάξετε;


Θα χρειαζόταν να γράψουμε τόμους από τα κακώς κείμενα που έχουμε εντοπίσει. Αυτά μας κάνουνε σήμερα να είμαστε εδώ και να διεκδικούμε την αλλαγή. Ο κόσμος πλέον ξέρει, ο κόσμος ζει τα κακώς κείμενα στην καθημερινότητά του. Όταν τα παιδιά του φεύγουν από τον τόπο τους, όταν δεν βρίσκουνε δουλειές, όταν βλέπουν κυκλικούς κόμβους εκατομμυρίων και έργα χωρίς νόημα, όταν περάσουν μία βόλτα από τη «διαύγεια» να δούνε πως κατανέμεται το χρήμα τους, τα χρήματα της Περιφέρειας. Όταν ακούνε προεκλογικά για διοικητήρια και οδικές συνδέσεις, όταν ακούνε για μία ακόμη φορά για «τελευταία θητεία». Τα αλλάζουμε όλα με σωστή διοίκηση, με διαφάνεια, με έργα που ιεραρχούνται και καλύπτουν σωστές ανάγκες, με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής και όχι των συγγενών και φίλων.

 

 

Πιστεύετε ότι η αλλαγή στη σκυτάλη της Περιφέρειας κρίνεται ως επιτακτική;


Η ανάγκη της κοινωνίας για νέες προοπτικές κατά τη γνώμη μας είναι ολοφάνερη. Είμαστε υπέρ του ορίου των δύο θητειών σε κάθε μορφή διοίκησης! Εδώ πάμε για την έκτη (6η!). Είναι δεδομένο πως αυτό τείνει προς τον καθεστωτισμό! Είναι αδιανόητο να συνεχίσουμε με την ίδια Περιφερειακή Αρχή, αυτή που είναι 21 έτη στον ανώτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο και μας έχει φέρει στη σημερινή θέση. Αν ηταν χαρισματικοί, αποτελεσματικοί, εξαιρετικοί όπως λέγεται, γιατί είμαστε τελευταίοι στα πάντα; Πρώτοι στην αύξηση της ανεργίας των νέων το 2022 Πανευρωπαικά, ανάμεσα σε 234 Περιφέρειες! Ενδεικτικό παράδειγμα! Από τους φτωχότερους στην Ευρώπη και στους χειρότερους δείκτες σε όλες τις κατηγορίες. Κρατάνε φτωχοποιημένο έναν τόσο πλούσιο τόπο!

 

 

Τι διαφορετικό έχει να προσφέρει το ΦΩΣ στην Περιφέρεια Ηπείρου και για ποιους λόγους να σας εμπιστευτούν οι πολίτες;


Ήθος και όραμα. Όραμα η Ήπειρος να υπερέχει. Σε όλους τους τομείς. Οι πολίτες στις 8 Οκτώβρη επιλέγουν άλλο στυλ διοίκησης, καινοτομία και προοπτική. Φρέσκια προοπτική. Βάζουμε τέλος στην Πελατειακή Περιφέρεια, δημιουργούμε ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Στις 8 Οκτώβρη οι πολίτες επιλέγουν νέα ηγεσία, με νέες δυνατότητες και νέες προοπτικές ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Νέα αύρα, νέα αισθητική! Έχοντας δείξει δείγματα γραφής στο παρελθόν, οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να μας εμπιστευτούν πως είμαστε αυτοί που θα φέρουμε νέα αύρα και νέα αισθητική στην Ήπειρο.

Πείτε μας λίγα λόγια για τους υποψηφίους σας στην Άρτα.


Πρόκειται για μία ομάδα νέων ανθρώπων, όλοι τους με το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα, καθένας με την τεχνογνωσία του, με όρεξη και διάθεση προσφοράς. Αξιόλογοι άνθρωποι που θα φέρουν ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 

 

Ένα μήνυμά σας που θα θέλατε να στείλετε προς τους Αρτινούς πολίτες.


Να πράξουν το αυτονόητο για τον τόπο. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη για τα αυτονόητα! Να αφήσουν το χθες και να φέρουν το αύριο. Θα είναι η πρώτη φορά που η Ήπειρος θα έχει Αρτινό (έστω και κατά το ήμισυ) Περιφερειάρχη. Τους ζητάμε να μας δώσουν την ευκαιρία να δείξουμε το διαφορετικό, το σύγχρονο, το διάφανο, το αξιοκρατικό. Αυτό που είναι κοινή λογική αλλά δυστυχώς στην Ήπειρο λείπει!

 

Δείτε τη συνέντευξη στο: maxitis.gr

εγγραφή στο Newsletter