Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Θα σας δώσω κάποια σκόρπια αλλά ενδιαφέροντα:

– 1.500.000 Ευρωπαίοι εκδηλώνουν κάποιο Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο σε ΕΤΗΣΙΑ βάση. Το 20% των ασθενών αυτών (300.000 άνθρωποι δλδ…) πεθαίνει, ενώ το 1/3 παρουσιάζει υπολειμματική αναπηρία και εξάρτηση (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων)

 

– ένας από τους αρθρογράφους του Economist προβλέπει για την Ελλάδα, πτώση από 7% ως 18% στο GDP για φέτος. Ο τουρισμός, που πρακτικά λέει “έπαψε να ισχύει”, ευθύνεται για την μισή ανάπτυξη του 2018 και 20% του GDP (και 90% σε κάποια μέρη της χώρας), όπως επίσης και για το 1/4 των θέσεων εργασίας. Δική μου αίσθηση πως θα είμαστε καλά αν είμαστε σε αυτά τα νούμερα.

 

– €800 για εργαζόμενους, €600 για επιστήμονες με Τηλεεκπαίδευση, ΚΑΔ και λοιπά μέτρα: απλά πράγματα… θα μπορούσε ένας όμορφος αλγόριθμος αφού υπάρχει τέτοιο …άλμα στην “ψηφιακή διακυβέρνηση” να ήταν:

 

[€500 x [(όλα τα ΑΦΜ) – (συνταξιούχους) – (δημοσίους) – (ΑΦΜ με κατάθεση > €20.000)]

Simplicity is genious. Αποφεύγεται επίσης ο κοινωνικός αυτοματισμός!

 

– “Η Υγεία είναι πολιτική, καθώς οι κοινωνικοί προσδιοριστές της είναι επιδεκτικοί στις πολιτικές παρεμβάσεις και ως εκ τούτου εξαρτώνται από την πολιτική δράση ή πιο συνηθισμένα … από την ΑΔΡΑΝΕΙΑ” (Towards a politics of health, Health Promotion International, June 2005)

 

– “(…)Ποσοτικά, 1% πτώση στον δείκτη εργασίας οδηγεί σε 2% αύξηση στην επικράτηση χρόνιων νοσημάτων” (Janke et al.) https://www.ifs.org.uk/publications/14799 <<< από αυτό το άρθρο του Institute of Fiscal Studies. 

 

Αξίζει να διαβάζετε φρέσκα και αξιόπιστα!

εγγραφή στο Newsletter