Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε
Παρουσία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ήπειρος TV1 Ιδιαίτερη αναφορά στη Βόρειο Ήπειρο, στην κυβέρνηση “φίλων”, στο λάθος μίγμα πολιτικής που οδηγεί σε εξοντωντική φορολογία, στον φιλελευθερισμό και στο παράδειγμα της Ρουμανίας.  

Αναλυτικά το κείμενο της συνένετευξης ∇

[…]

Λ.Γ. θα ξεκινήσω ανάποδα για τις σύνταξεις και μετά  θα τα πούμε για τις εκλογές, για το πότε μπορεί να γίνουν εκλογές. Θα σας  πω ότι είναι ένα μέτρο όπως πολύ σωστά είπατε  κ. Χριστοφορίδου και εσείς όπου ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ψηφίσει, δηλαδή πήρε πίσω ένα δικό του μετρό. Να αποκαταστήσω, να πω  ότι εμείς δεν χαιρόμαστε στο να  κόβονται  συντάξεις επ’υοδενι, θέλουμε ο κόσμος να παίρνει περισσότερα χρήματα, αλίμονο να βάλουμε στην παρένθεση ότι ήταν πεδίο ανταλλαγής για το μακεδονικό, δηλαδή ήταν στα πλαίσια των δώρων από το εξωτερικό. Και να αποκαταστήσουμε επίσης την αλήθεια να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κόψει τις συντάξεις 21 φορές στη θητεία του, με 21 νόμους έχει κόψει συντάξεις και μάλιστα αυτό θα το νιώσουν, είναι μία ειδική κατηγορία ανθρώπων αυτοί που βγήκαν στη σύνταξη μετά το Μάιο του 2006. Οπότε είναι μύθος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκοψε τις συντάξεις, που ο ίδιος ψήφισε, είναι μόνο για το τελευταίο μέτρο που κατάφερε.

Να γυρίσω τώρα στο αρχικό σας θέμα για το πότε θα έχουμε εκλογές, το δεδομένο είναι ότι θα έχουμε εκλογές το 2019. Δεν θα έχουμε μόνο εθνικές εκλογές θα έχουμε αυτοδιοικητικές, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές. Σιγουρα είναι άλλη κατηγορία αλλα μπαίνουμε σε μία εκλογική χρόνια τώρα το πότε θα γίνουν εκλογές, αυτό σίγουρα το ξέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μαζί με τους όσο μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που συγκυβερνεί, με τον κύριο Καμμένο εννοώ που νομίζω ότι η αξιοπιστία του είναι στα τάρταρα αυτή τη στιγμή, δεν είναι να τον εμπιστεύετε κάνεις. Είναι μία ισχνή πλειοψηφία αυτή τη στιγμή, μία κοινοβουλευτική ομάδα των 151, 152 έχει ένα σοβαρό ζήτημα μπροστά της την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, η  συγκυβέρνηση του, οι συγκυβερνήτες του λένε ότι δεν τον ψηφίζουν αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση, θα προσπαθήσει να βρει μία ευαίσθητη ισορροπία. Εν πάση περιπτώσει θα ζήσουμε ένα ιδιαίτερο προεκλογικό περιβάλλον. Ο κύριος Τσίπρας σε ένα μήνα και κάτι από τώρα κλείνει τέσσερα χρόνια στην εξουσία, αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχουν κάνει στο ελάχιστο πράγματα για τον κόσμο, ο κόσμος έξω ζορίζεται. Οικονομικά η θέση και της χώρας και των πολιτών και των επιχειρήσεων είναι δυσχερέστατη, έχουμε ζήσει στα 4 χρόνια μια υπερφορολόγηση. Το δημοσιονομικό κενό, θα χρησιμοποιήσω μία λέξη που χρησιμοποιήσατε, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα δημοσιονομικό κενό.

Συγγνώμη, δημοσιονομικός χώρος ναι. Κάνει δημιουργική λογιστική, είναι ένας προϋπολογισμός πετσοκομένος σε όλα τα επίπεδα, στην υγεία, στην παιδεία, στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και παίζει με μία λογική των κοινωνικών μερισμάτων, η πολιτική του είναι των επιδομάτων.

Είναι μία κυβέρνηση που μας έχει συνηθίσει στη διγλωσσία, θα θυμηθούμε στο παρελθόν αλλά έλεγε εντός της χώρας αλλά έλεγε με τους διαπραγματευτές, αλλά λέει ο κύριος Τσίπρας αλλά ο κύριος Καμμένος, άλλα λένε προς τα έξω αλλά υλοποιούν μέσαΕίναι ένα φαινόμενο που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Για να απαντήσω στον κύριο Νούση περί συναλλαγής, θα του πω ότι αν δεν υπήρχε κάποιο είδος συναλλαγής, γιατί αυτή η κυβέρνηση έφερε δύο προσχέδια προϋπολογισμών; Άρα κάτι περίμενε, είχε μία δεύτερη εναλλακτική και νόμιζω ότι το μόνο σενάριο που κολλάει είναι ενώ το σενάριο του Μακεδονικού.

Τι την έκανε να έχει δεύτερο πλάνο στην περικοπή των συντάξεων; Τι θα πετύχαινε τι θα κέρδιζε το οποίο θα την έκανε να πάει στο πλάνο του προϋπολογισμού που δεν ήταν οι περικοπές των συντάξεων;   Γιατί δεν το είχε την προηγούμενη χρονιά; Γιατί δεν το είχε στις τρεις προηγούμενες χρονιές που κυβερνούσε τη χώρα;

Προφανέστατα  ήταν σε εξέλιξη κάτι. Το ψήφισαν αυτή τη στιγμή, πέρσι έχω διαβάσει αναλυτικότατα  τον προϋπολογισμό, πέρσι πέρασε ένα προσχέδιο, η μόνη χρόνια που έφεραν δύο προσχέδια προϋπολογισμού.

Στα δικά μου μάτια κύριε Νούση είναι αστείο ένας πρωθυπουργός της χώρας να διαπραγματεύεται μόνος  του ένα τόσο σημαντικό Εθνικό ζήτημα, όπως διαπραγματεύτηκε το κομμάτι του σκοπιανού, δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς τους υπόλοιπους δεν είχε συναινέσει και νομίζω ότι θα την πληρώσει  στην πορεία αυτήν του την απόφαση. Αντίστοιχα και ευτυχώς απομακρύνθηκε ο κύριος Κοτζιάς, έχετε συνηθίσει να απομακρύνετε ανθρώπους  που στην αρχή τους έχετε σημαία όπως είναι ο κ. Βαρουφάκης όπως ήταν η κ. Κωνσταντοπούλου, μην τα ξεχνάμε αυτά. Μπλέκατε το εγκώμιο του κ. Κοτζιά και κάποια στιγμή τον πετάξατε άρον άρον  εκτός κυβέρνησης όταν ήρθε σε κόντρα με τον κύριο Καμμένο.  Και λέω ευτυχώς γιατί δίπλα μας, είμαστε εδώ, γειτνιάζουμε  με την Αλβανία, είχε πει ο κύριος Κοτζιάς θα έλυνε και το αλβανικό. Ευτυχώς δεν κάθησε και πιθανότατα, βλέπετε πόσο έχει αποθρασυνθεί ο κύριος Ράμμα που σήμερα παίζει στην επικαιρότητα.

Εκμεταλλεύεται τη χαλαρότητα και εκμεταλλεύεται την κάκιστη εξωτερική πολιτική. Δυστυχώς σας έχουνε καταλάβει σε όλα τα επίπεδα ότι δεν μπορείτε, υπάρχει αυτή η διαχειριστική ανεπάρκεια, και μέχρι και η Αλβανία μας  κάνει αυτά τα παιχνίδια.

Μιλήσαμε για φιλελεύθερο, εννοείται ότι είμαστε ελεύθεροι και είμαστε περήφανοι που είμαστε φιλελεύθεροι, είμαστε υπέρ ενός μικρότερου κράτος πιο αποτελεσματικού, μιας φιλελεύθερης οικονομίας γιατί αυτό είναι μονόδρομος στα σημερινά δεδομένα. Οι τακτικές που οδηγείτε εσείς είναι τριτοκοσμική οικονομία, έχουν πεθάνει αυτές οι προσεγγίσεις στην οικονομία, αυτές οι σοσιαλιστικές σας προσέγγισεις  στην οικονομία και κάθε ανεπτυγμένο κράτος εφαρμόζει ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας στο δημόσιο τομέα. Η ιδεοληψία  σας δεν σας αφήνει να πάτε μπροστά τη χώρα και εκ των πραγμάτων πληρώνουμε όλοι μας την καθημερινότητά μας με μία τρομερή υπερφορολόγηση με τρομερά μέτρα που έχετε πάρει αυτό το διάστημα και πανηγυρίζετε κάποια στιγμή π.χ. όπως δεν κόβεται συντάξεις. Έτσι πανηγυρίζετε που μειώσατε 1% τον φόρο στις επιχειρήσεις, από 29% σε 28%. Ενώ πριν το είχατε ψηφίσει εσείς να πάει στο 25%, που το οποίο ήδη είχατε αυξήσει. Έχετε πάρει σειρά τέτοιων μέτρων και τα παρουσιάζεται ως επίτευγμα, επίτευγμα που τα δικά σας τα μέτρα παίρνετε  πίσω και μας κατηγορείτε επίσης  για ακροδεξιά, ποια ακροδεξιά; Δεν συνάδει το φιλελεύθερο και το ακροδεξιός κ.Νούση. Εσείς κυβερνάτε με τους ακροδεξιούς του κυρίου Καμμένου και είστε περήφανοι για αυτό το πράγμα, δεν είμαστε εμείς οι ακροδεξιοί. Εμείς είμαστε καθαρά φιλελεύθεροι.  

Χ. Πότε θα δούμε άσπρη μέρα για τα προβλήματα των συμπολιτων μας; Για να πάμε και στο δια ταύτα, πότε θα αρχίζει να αλλάζει η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη;  Επειδή κύριε Γεωργόπουλε εσείς δεν είστε κυβέρνηση και δεν μπορείτε να μιλήσετε έτσι όπως μιλάει ο κ. Νούσης αλλά  από την πλευρά σας αν θα ήσασταν κυβέρνηση ή αν είστε η αυριανή κυβέρνηση, τι θα κάνατε για να δει και θέτω έτσι λίγο απλά το ερώτημα τι θα κάνετε για να αλλάξει η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη;

 Λ.Γ. Ρωτήσατε πότε θα δούμε άσπρη μέρα, η απάντηση σε αυτό είναι όταν θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα αλλάξει αυτό το μείγμα πολιτικής, ένα μείγμα πολιτικής το οποίο έχει εξοντώσει την ελληνική οικογένεια, τους Έλληνες πολίτες.

Χ. Τρεις παρεμβάσεις στην οικονομία και στην καθημερινότητα;

Μείωση της φορολογίας. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η  φορολογία κ. Χριστοφορίδου, στις  επιχειρήσεις 29% και 29% προκαταβολή; Μιλάει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ για ανάπτυξη;

Χ. Που θα βρεθούν τα χρήματα για πλεονάσματα; Από πού Δηλαδή θα φύγουν, θα μειώσετε τη φορολογία, από πού αλλού θα τα  βρείτε;

Λ.Γ. Υπάρχουν άπειροι τρόποι. Αυτή τη στιγμή το δημόσιο κακοδιοικείται, η διαχείριση του δημοσίου είναι σε κάκιστο βαθμό. Ποιος θα έρθει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα να επενδύσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Κανείς σώφρον άνθρωπος, σώφρον επιχειρηματίας. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι. Από αυτό (το δημόσιο) που δεν θέλει κυρίως, ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει.

Από το άρθρο 16 για παράδειγμα,  να τραβήξουμε επενδύσεις από ιδιωτικά πανεπιστήμια, μη κερδοσκοπικά ιδιωτικά πανεπιστήμια, να σταματήσουμε αυτή τη φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό, να ρθουν οι ελληνικές επιχειρήσεις πίσω. Να σας πω ένα παράδειγμα κ.Χριστοφορίδου; Μελετούσα τη Ρουμανία, η οποία κάνει αναπτυξιακά άλματα. Ξέρετε πόσο είναι η εφορία στη  Ρουμανία αυτή τη στιγμή; 1% για κάθε επιχείρηση, 1- 3% για κάθε επιχείρηση για  το πρώτο ένα εκατομμύριο τζίρο και εδώ πληρώνουμε 29% και 29%. Ο   ΣΥΡΙΖΑ το πήγε στο 29%. Προκαταβολή φόρου: ήταν 50% η προκαταβολή φόρου και ο ΣΥΡΙΖΑ το πήγε στο 100%. Έχω λίστα από φόρους έχω που έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά πρέπει να αλλάξουν οπωσδήποτε. Δεν ευνοεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, δεν υπάρχει καμία χώρα που να αναπτύχθηκε  με την ιδιωτική της οικονομία στραγγαλισμένη. Χαίρεστε κ.Νούση που πήγατε το ΦΠΑ από το 13% στο 24% στην εστίαση; Από το εστιατόριο της γειτονιάς, από το delivery της γειτονιάς, πληρώνεται +11% πάνω. Ποιος τα έκανε αυτά; Εμείς τα κάναμε; Εμείς τον μειώσαμε τον φόρο στην εστίαση και θα το κάνουμε κι άλλο και είχαμε δημοσιονομικό περιθώριο. Να  σας θυμίσω το mail χαρδούβελη €1,5 δις το Μάρτιο του 2015. Και θέλω να πω κάτι άλλο πρέπει να σταματήσουμε αυτούς τους μύθους ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, αφού βγήκαμε από τα μνημόνια γιατί εξακολουθεί παίρνει μέτρα; γιατί ήταν μέχρι προχθές αμφίβολο αν θα κοπούν ή όχι οι συντάξεις; Βγήκαμε από τα μνημόνια δεν έχουμε έλεγχο. Είπε ο κ. Τσίπρας έχουν μόλις 100 μέρες δικής μας διακυβέρνησης, θέλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας να σβήσει το παρελθόν του.

Μπαίνετε  σε ένα κομμάτι που το ξέρετε καλύτερα από μένα που είναι της εκπαίδευσης. Θα σας πω κ. Νούση ότι εσείς κόψατε στην υγεία για παράδειγμα €200 εκατομμύρια το χρόνο από τα νοσοκομεία, κάνατε ρεκόρ προσλήψεων μετακλητών και φίλων σας είναι μία κυβέρνηση ύμνος στη φιλία, προσλαμβάνετε όλους τους κολλητούς σας, από τους Καρανίκες μέχρι τους πάντες.

Χ. Κύριοι ένα σχόλιο, γίνονται διάφορα πράγματα από την αλβανική κυβέρνηση και τον Έντι Ράμμα στην ελληνική μειονότητα στη Χειμάρα. Πάνε εκεί να απαλλοτριωθούν περιουσίες ελλήνων της μειονότητας, θα ήθελα ένα σχόλιο.

 Λ.Γ. Γιατί να ανησυχούμε; Άλλωστε ο κύριος Φίλης μεγάλοστέλεχος αυτής της κυβέρνησης λέει δεν υπάρχει Βόρειος  Ήπειρος. Έχουμε αφήσει τους βορειοηπειρώτες στο έλεος του κυρίου Ράμμα και του καθενός να κάνει ότι θέλει. Δεν θα αποθρασυνθεί ο κ. Ράμμα; Προφανέστατα, όταν ένας από τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος. Είναι κρίμα για αυτούς τους ανθρώπους που ζουν εκεί τους, βορειοηπειρώτες που από κει μεριά τους θεωρούν Έλληνες από δω μεριά δυστυχώς δεν τους φροντίζει το ελληνικό κράτος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ αδικημένοι, υπάρχει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτή τη στιγμή από τον κ. Ράμμα  και πρέπει να υπάρξει μία ισχυρότατη αντίδραση από την Ελληνική Κυβέρνηση σε αυτά που υπόκεινται αυτοί οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή και τα τελευταία χρόνια έτσι.

εγγραφή στο Newsletter