Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Ραδιοφωνική τηλεφωνική συνέντευξη στον Γίγα Fm και τους Νίκος Βούστρος, Γιώργος Τζιώρας σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα και τη γενικότερη πολιτικοοικονομική κατάσταση.

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης ∇: 

Γ.Τ.  Λοιπόν πάμε σε ένα μουσικό διάλειμμα θα επιστρέψουμε σε πάρα πολύ λίγα λεπτάκια, εδώ πέρα θα έχουμε μία ακόμα τηλεφωνική συνομιλία….

 Ν.Β. Είναι μαζί μας ο κύριος Λάμπρος Γεωργόπουλος, πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα και ειδικός με τα τεχνολογικά με τον οποίο θα έχουμε και την άποψη του και για το θέμα ειδικός της ρύθμισης στην αγορά των μεταφορών.  

Γ.Τ. Θα περάσουμε σε  ένα μικρό διαφημιστικό διάλειμμα και μετά το διαφημιστικό διάλειμμα θα επιστρέψουμε με τον κύριο Γεωργόπουλο.

Επιστρέψαμε λοιπόν κυρίες και κύριοι, Νίκος Βούστρος, Γιώργος Τζιώρας.

Ν.Β. Ραδιοφωνικό πανόραμα στους 105,4 το μεγάλο σταθμό της πόλης και όπως είπαμε προηγουμένως έχουμε στην άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής για να περάσουμε ακόμη έναν καλεσμένο, είναι κοντά μας ο κύριος Λάμπρος Γεωργόπουλος στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Γ.Τ. Κύριε Γεωργόπουλε καλησπέρα μας ακούτε;

Λ.Γ.  Καλησπέρα κ. Βούστρο καλησπέρα κ. Τζιώρα.

Ν.Β. Αφού σας καλησπερίσαμε θα θέλαμε έτσι σαν πρώτη ερώτηση να μας πείτε την άποψή σας σχετικά με αυτό το θέμα της επικαιρότητας, σχετικά με την ρύθμιση της αγοράς μεταφορών ή με άλλα λόγια για την κρίση αυτή που έχει προκύψει σχετικά με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Έχουμε και μία τελευταία ενημέρωση να σας τη μεταφέρω, δεν ξέρω αν την έχετε δει όπου υπάρχουν κάποιες πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ότι δεν είναι συμβατή η ρύθμιση που θέλει να φέρει η κυβέρνηση σε σχέση με τις αρχές που διέπουν τα πράγματα όπως τα ρυθμίζει η Commission. Ποια η άποψη σας;

Λ.Γ. Κύριε Βούστρο δεν είναι πρώτη φορά που η κυβέρνηση νομοθετεί πρόχειρα και στη συγκεκριμένη περίπτωση για το taxibeat δεν είχα αυτή την ενημέρωση, από εσάς το μαθαίνω, πολύ πιθανό, αλίμονο να είναι έτσι τα πράγματα. Είστε άνθρωπος της τεχνολογίας ξέρετε τη σπουδαιότητα της τεχνολογίας τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια πόσο έχει επηρεάσει καθοριστικά τη ζωή μας, έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής, έχουμε περάσει και οι δύο από το χώρο μάλιστα και νομίζω ότι αυτό το νομοσχέδιο που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση είναι ενδεικτικό των προθέσεων της που είναι καθαρά ψηφοθηρικές, το να εξυπηρετεί συντεχνιακά συμφέροντα αντίθετα στην ελεύθερη οικονομία, αντίθετα στην εξυπηρέτηση και στο όφελος του πολίτη. Και μάλιστα σήμερα ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι είναι υπέρ της εξαίρετης σπουδαιότητα της νέας οικονομίας, των νέων τεχνολογιών, την ίδια ώρα που ακύρωνε μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες, την taxibeat η οποία μάλιστα πρόσφατα μπόρεσε και άντλησε κεφάλαια που έπεσαν στη χώρα €40 εκατομμυρίων, όσο ο κύριος Σπρίτζης, ο ίδιος άνθρωπος που προσπαθεί να νομοθετήσει την κατάργηση της taxibeat, όσο σχεδόν πούλησε τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Για να καταλάβετε τα μεγέθη €45 εκατομμύρια πουλήθηκε ο ΟΣΕ στους  Ιταλούς από τον κύριο Σπρίτζη, €40 εκατομμύρια είναι η αξία αυτής της εταιρείας στην οποία ο κ. Σπρίτζης νομίζω έμμεσα όχι άμεσα γιατί κατά τη γνώμη μου τώρα ίσως μπερδέψω το κοινό προσπαθούνε να αποκλείσουν την ούμπερ και να  το πω απλά όπως λέμε στον τόπο μας πήρε η μπάλα και την taxibeat και εύχομαι να μην επηρεάσει και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες και να μην επηρεάσει μονόλογο τώρα θα με συγχωρέσετε, διακόψτε με εάν καταχράζω τον χρόνο σας….

Γ.Τ. Ακούμε με ενδιαφέρον την άποψη κύριε Γεωργόπουλε.

Ν.Β. ….. Εύχομαι να μην επηρεάσει νέο  κόσμο που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες που καινοτομεί, ανθρώπους που επενδύουν στη νέα οικονομία, στις νέες τεχνολογίες και να μην φοβηθούν και καταλήξουν και αυτές οι εταιρείες να οδηγηθούν στο εξωτερικό.

Ν.Β. Σε σχέση με το brain drain που έχουμε στο χώρο και της τεχνολογίας και γενικότερα σε όλους τους επιστημονικούς τομείς τι βλέπετε ότι τέτοιες κινήσεις βοηθούν την αντιμετώπιση του brain drain ή το αντίθετο;

 Λ.Γ. Αλίμονο Κ. Βούστρο είναι προφανέστατο ότι συμβάλλουν στο brain drain και το brain drain δεν είναι μόνο στην τεχνολογία, είναι έντονο το φαινόμενο στην υγεία και θα κάνω μία παρένθεση με ένα άλλο θέμα. Η κυβέρνηση αυτή η νομοθέτησε τώρα για την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας γιατί σχετίζεται και με το brain drain και δήλωσαν  μόλις 600 γιατροί για 1.200 θέσεις. Να καταλάβετε το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων σε θέσεις που προκηρύσει αυτή η κυβέρνηση. Και δεν έχει καταφέρει επ ουδενί  να αντιστρέψει αυτό το κλίμα, και μάλιστα δυόμιση χρόνια που είμαι στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα υπάρχει στασιμότητα δεν υπάρχει κάπου που να έχει βελτιώσει. Βλέπετε  ότι νομοθετεί…. ξαναγυρνάω σε αυτό  σχετικά με το taxibeat νομοθετεί όχι με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη, νομοθετεί με γνώμονα ψηφοθηρικό με το πώς θα μπορέσει να μείνει παραπάνω στην εξουσία πώς θα μπορέσει να καταφέρει ένα μεγαλύτερο ποσοστό στις επόμενες εκλογές κάτι το οποίο νομίζω όμως ότι στο τέλος δυστυχώς για αυτή δεν θα το καταφέρει, γιατί ο κόσμος πλέον έχει πολύ καλή αντίληψη των πραγμάτων, υπάρχει το διαδίκτυο υπάρχει ενημέρωση και έχει πολύ καλή κρίση πλέον ο κόσμος το τι γίνεται και τι είναι προς όφελος του πολίτη και τι  όχι.

Ν.Β. Άρα λοιπόν αυτό που μας λέτε είναι ότι και εδώ υπάρχει μία διάσταση μεταξύ λόγων και έργων από την κυβέρνηση  γιατί όπως καταγράψατε προηγούμενος ο πρωθυπουργός υποστηρίζει τις νέες τεχνολογίες από την άλλη μεριά με νομοθετήματα βάζει εμπόδια στις εταιρείες που εφαρμόζονται στην πράξη…..

Λ.Γ. Δεν υπάρχει διάσταση μόνο  σε αυτά που λέει και  σε αυτά που λέει και σε αυτά που κάνει που προσπαθεί να μας πείσει, υπάρχει διάσταση και μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών νομίζω πριν από λίγο ο κύριος Πιτσιόρλας ο Υπουργός Οικονομικών τάχθηκε ενάντια σε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Σπρίτζης  με τη νομοθέτηση για το taxibeat.

Ν.Β. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κι άλλες φωνές στο Κυβερνών κόμμα, φωνές που εκφράζουν πολλές φορές ρεαλισμό και προσήλωση στην πραγματικότητα όπου είναι αντίθετοι, έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους, μένει να το δούμε τι θα γίνει….

Γ.Τ. Όπως και με την Fraport  το είδαμε .

Ν.Β. Βέβαια και με τη Fraport συνέβη. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσουμε τον κ. Γεωργόπουλο γενικότερα για το χώρο της Υγείας που είναι ένας χώρος που τον έχει υπηρετήσει επιτυχημένα κατά γενική ομολογία. Θα ήθελα να μας πει την άποψη του σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο, δηλαδή πώς βλέπει και την πολιτική ηγεσία και γενικά την οργανωτική και λειτουργική κατάσταση ας πούμε του χώρου της Υγείας;

Λ.Γ. Κύριε Βούστρο θα με συγχωρέσετε δεν σας ακούω καλά οπότε δεν άκουσα το πρώτο  κομμάτι, κατάλαβα ότι με ρωτάτε για την Υγεία, άκουσα την ερώτηση σας για την Υγεία δεν άκουσα το προηγούμενο. Θα σας πω ότι η κατάσταση στην Υγεία σε επίπεδο διοικητικό, σε επίπεδο στις κινήσεις που κάνει το Υπουργείο Υγείας δεν διαφέρει από τις κινήσεις και στο υπόλοιπα πεδία, με εξαίρεση ότι δεν υπάρχει τόσο η διαφωνία. Έχουμε δύο Υπουργούς Υγείας, έναν Υπουργό και έναν αναπληρωτή τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη οι οποίοι δεν διαφωνούν σε αυτά που κάνουνε, δεν παρατηρούμε αυτές τις τάσεις διαφωνίας και τις διχόνοιες μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών ωστόσο δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα. Θα σας πω ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει στα δυόμισι χρόνια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αν έχουν αλλάξει μάλλον άλλαξαν προς το χειρότερο. Δεν βελτιώθηκε κάτι, δεν βελτιώθηκε το επίπεδο παροχής υπηρεσιών Υγείας και το πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν βγαίνουν προς τα έξω τόσο πολύ τα ζητήματα της Υγείας και αυτό γιατί….

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν μας δίνουν τα στοιχεία τα οικονομικά δεδομένα των νοσοκομείων. Τα οποία στα πλαίσια της διαφάνειας θα πρέπει να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε κάθε Έλληνα πολίτη ποιος είναι ο προϋπολογισμός του κάθε νοσοκομείου. Οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι ενδεικτικά στο νοσοκομείο Χατζηκώστα που διοίκησα στην πόλη μας και ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας, ο φετινός προϋπολογισμός είναι μειωμένος σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο ευρώ. Ήδη τα χειρουργεία τα ορθοπεδικά έχουν κοπεί από τον Αύγουστο. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους προμηθευτές, είναι απλήρωτοι οι προμηθευτές υπάρχει μία δυσχέρεια γενικότερα. Δυόμισι χρόνια  της συγκυβέρνησης ΑΝΕΛ  με το ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε στην Υγεία ούτε κάτι καινοτόμο ούτε βελτιώθηκαν. Ίσα-ίσα ανέκοψαν μία πολύ-πολύ καλή πορεία που είχαμε και  έναν εξορθολογισμό του συστήματος των δαπανών και μία βελτίωση της αποδοτικότητας που είχαμε πετύχει. Ενδεικτική είναι η Πρωτοβάθμια Υγεία που πέρασαν αυτό το νομοσχέδιο και είμαι σίγουρος εδώ θα είμαστε σε ένα χρόνο τώρα, σε δύο χρόνια από τώρα ότι δεν θα έχει ούτε μία εφαρμογή και αποδεικνύεται και από το ενδιαφέρον που έδειξαν οι ίδιοι οι γιατροί για στελέχωση των θέσεων που ανακοίνωσαν.

Ν.Β. Προλάβατε την επόμενη ερώτηση μου. Θα σας ρωτούσα πως βλέπετε αυτή την περιβόητη μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  η οποία τόσο πολύ διαφημίζεται από την κυβέρνηση ως μεγάλη σοβαρή μεταρρύθμιση και τα λοιπά.

Λ.Γ. Είναι το χαρακτηριστικό της κυβέρνησης αυτής κ. Βούστρο, ότι μαρκετάρει να το πω έτσι με όρους της αγορά, επικοινωνεί  πολύ δυνατά πράγματα που στην ουσία είναι κούφια κατά τη γνώμη μου, δηλαδή δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ούτε θα μπορέσουν αυτό το νομοσχέδιο που πέρασαν να το υλοποιήσουν κατά τη γνώμη μου. Ήδη καθυστερούν  σε σχέση με τις προσλήψεις που ανακοίνωσαν παράδειγμα, θα σας πω ότι το 2014 και να μιλήσω με νούμερα το 2014 πριν τις εκλογές είχαν εξασφαλιστεί με την τρόικα 6.000 προσλήψεις, οι οποίες μέσα σε δυόμιση χρόνια η συγκυβέρνηση τις ανακοίνωσε 10 φορές, δεν τις κατάφερε για το πρώτο ένα-ενάμιση χρόνο τουλάχιστον, και μετά σταδιακά ξεκίνησε κάποια στελέχωση η οποία όμως ήταν με πολύ χαμηλότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά από αυτές που είχαν αρχικά προκηρυχθεί, με αποτέλεσμα το Σύστημα να εξασθενήσει γιατί είναι γερασμένο σύστημα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στα Νοσοκομεία, το προσωπικό των Νοσοκομείων, συνταξιοδοτείται κόσμος και δεν μπαίνει νέο αίμα να το πω έτσι.

Ν.Β. Άρα βλέπεται υποβάθμιση και από αυτή την κατεύθυνση;

Λ.Γ. Οπωσδήποτε.

Ν.Β. Μάλιστα. Πως βλέπετε τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Λ.Γ. Κύριε Βούστρο νομίζω ότι υπάρχει μία τρομερή πίεση, ασφυκτική οικονομική πίεση κατά τη γνώμη μου, ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η συγκυβέρνηση προσπαθεί να μείνει στην εξουσία όσο το δυνατόν  περισσότερο. Αυτό που λέμε λαϊκά με νύχια και με δόντια να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο όμως οι συγκυρίες οι γενικότερες δεν είναι ευνοϊκές για τη συγκεκριμένη συγκυβέρνηση. Οι οικονομικές, επίσης δεν είναι ευνοϊκές γιατί μιλάμε για υπερφορολόγηση για μία έλλειψη φοροδοτικής ικανότητας οι οποίες θα οδηγήσουν πιθανότατα και σε επόμενα μέτρα και σε νέα μέτρα και σε νέο μνημόνιο. Μην ξεχνάμε ότι από 01/01/2019 αυτή η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τρομερές μειώσεις συντάξεων και μισθών, και νομίζω ότι κάποια στιγμή στο άμεσο διάστημα θα επιχειρηθεί κατά τη γνώμη μία ηρωική έξοδος και ένα πέρασμα των ευθυνών στην επόμενη κυβέρνηση που πιθανότατα και εύχομαι να είναι η Νέα Δημοκρατία.

Ν.Β. Βλέπετε δηλαδή μία προσπάθεια να γίνει μία απόδραση ας πούμε από το οικονομικό πολιτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί;

Λ.Γ. Όταν θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι που η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα προσπαθήσει,  νομίζω το ταβάνι της, θα κάνω μια  προσωπική εκτίμηση, είναι ο Ιούνιος του 2019 και αυτό γιατί  δεν θέλει καμία οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία να προηγηθούν των κυβερνητικών βουλευτικών εκλογών.

Ν.Β.  Οπότε θεωρείται ότι θα κλείσει 4ετία η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα;

Λ.Γ. Όχι θεωρώ ότι δεν θα κλείσει 4ετία, θα πάει τουλάχιστον 3 μήνες πριν το κλείσιμο της τετραετίας αλλά πριν από αυτό ένα ορατό πεδίο κατά τη γνώμη μου είναι από τις αρχές  της επόμενης άνοιξης μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο από τώρα κατά τη γνώμη μου, για τους  λόγους που προανέφερα για το ότι θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα για την 01/01/2019 θα έχει πολύ σκληρά μέτρα και μία τρίτη παράμετρος είναι ότι θα επιχειρηθεί να υπάρχει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας να το πω έτσι από την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας που είναι τον Φεβρουάριο του 2020 οπότε θα πρέπει να υπάρξει  ένας χρόνος για την παρένθεση της κεντροδεξιάς να το πω έτσι, οπότε κατά τη γνώμη μου θα οδηγηθούμε μέσα στην επόμενη χρονιά σε εκλογές. Αλλά σας ξαναλέω ότι εκφράζω  προσωπική πολιτική εκτίμηση.

Ν.Β. Μάλιστα. Λέτε λοιπόν ότι θα υιοθετήσει ενδεχομένως μια στρατηγική για μία δεξιά κεντροδεξιά παρένθεση έτσι ώστε να επανέλθει μετά στα πράγματα κατηγορώντας και ασκώντας κριτική  αντιπολίτευσης;

Λ.Γ. Με λογική να επανέλθει πάλι με αφορμή την προεδρική εκλογή. Βέβαια καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι εξελίξεις στο χώρο του κέντρου, της κεντροαριστεράς όπου αν φανεί να υπάρχει δυναμική από εκεί σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θελήσει να επιτρέψει αυτήν την δυναμική.

Ν.Β. Πως σας φαίνεται η κεντροαριστερά; Είναι ένας πρόθυμος σύμμαχος για τη Νέα Δημοκρατία για μια κυβέρνηση αυριανή της Νέας Δημοκρατίας; Πιστεύετε ότι θα είναι εύκολη μία συνεργασία με τα όποια ονόματα προκύψουν από την κεντροαριστερά;

Λ.Γ. Κοιτάξτε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο κύριος Μητσοτάκης έχει πει ότι ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα δηλαδή και αυτοδυναμία που είναι κάτι πάρα πολύ πιθανό να έχει η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, όποτε και να γίνουνε, θα αναζητήσει συμμαχίες με οποιουσδήποτε βρίσκονται στο μέτωπο της κοινής λογικής πάνω από όλα γιατί έχουμε χάσει την κοινή λογική μας με αυτή την συγκυβέρνηση, σε οποιοδήποτε μέτωπο βρίσκεται στο ευρωπαϊκό τόξο. Θα επιδιώξουν τις συνεργασίες, οπότε θεωρώ ότι είναι σημαντικό, μακάρι να υπάρξει μία καλή εξέλιξη και σε αυτό το χώρο ώστε να υπάρχει αύριο μία καλύτερη συγκυβέρνηση για όφελος της χώρας, για όφελος των πολιτών.

Ν.Β. Μάλιστα πολύ ενδιαφέρον οι εκτιμήσεις σας και οι απόψεις σας .

Γ.Τ. Για τις Γερμανικές εκλογές ήθελα να ρωτήσω. Πως κρίνεται το αποτέλεσμα, πώς είδατε τον αδελφό σας κόμμα από την Νέα Δημοκρατία με το CDU με την πτώση γιατί είχε μεγάλη και το CDU σχετικά με τις προηγούμενες εκλογές, την  πανωλεθρία των σοσιαλιστών και προφανώς τον νέο υπουργό οικονομικών και αν αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στη μετάβαση μας στη πιθανή έξοδο από τα μνημόνια.

Λ.Γ. Οπωσδήποτε το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών θα έχει επιρροή στη χώρα μας, γιατί οι Γερμανοί είναι ένα ισχυρό κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως γνωρίζουμε όλοι. Σχετικά με το αποτέλεσμα έχει πάρα πολλές ερμηνείες, είναι δεδομένο ότι χάθηκε δύναμη από το κόμμα της κυρίας Μέρκελ, από το συντηρητικό κόμμα. Υπάρχει μια άνοδο των φιλελευθέρων, νομίζω ότι θα…. Καταρχήν να πω ότι το αποτέλεσμα θεωρώ ότι κρίθηκε κατά πολύ στο μεταναστευτικό και  στο άνοιγμα των συνόρων που έγινε το ‘15 από την δική μας τότε νεοεκλεγή, σαν αριστερή κυβέρνηση, που αν θυμάστε τις δηλώσεις περί μεταναστών ότι λιάζονται και αν σας θυμίσω τα νούμερα επί κυβέρνηση Σαμαρά περνούσαν 70 χιλιάδες μετανάστες το χρόνο και ελεγμένα και στέλνονταν πίσω, και επί της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη χρονιά του 2015 πέρασαν ένα εκατομμύριο καταγεγραμμένοι πρόσφυγες από την Ελλάδα και διοχετεύτηκαν στη Γερμανία.

Ν.Β. Και πάλι αυξάνονται τα νούμερα τις τελευταίες μέρες ραγδαία… ανεβαίνει πάλι η προσφυγική ροή από την πλευρά των νησιών του Αιγαίου προς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση προς τις Ευρωπαϊκές Χώρες.

Λ.Γ. Δεν το γνωρίζω αυτό…. Ναι, οπότε ήταν καθοριστικό το γεγονός όταν μια χώρα υποδέχεται εκατομμύρια πρόσφυγες όπως η Γερμανία να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών και να υπάρχει μία ροπή προς την ακροδεξιά.

Ν.Β.  Άρα δηλαδή εκμεταλλεύτηκαν και οι ακραίες φωνές εκμεταλλεύτηκαν συγκυρία λέτε έτσι;

Λ.Γ. Νομίζω πως ναι! Και θα πρέπει να δούμε το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, να πω στον κόσμο ότι οι φιλελεύθεροι είναι πολύ πιο…. με τα οικονομικά δεδομένα δεν νομίζω ότι θα ανεχθούνε εύκολα συμπεριφορές τύπου Βαρουφάκη ή νοοτροπίες διακυβέρνησης οικονομικής διαχείρισης τύπου ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η Γερμανία πλέον θα έχει τη συγκυβέρνηση με τους φιλελεύθερους από ότι δείχνουν τα πράγματα. Κάτι που σημαίνει  μία πολιτική περισσότερο υπέρ της Ελεύθερης Οικονομίας, μικρότερου κράτους αντίθετα με ότι ισχύει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που βλέπουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει… δεν μπορεί να το ενισχύσει ιδιαίτερα αλλά με αυτές τις προσπάθειες που κάνει με χαμηλότατους μισθούς να κάνει προσλήψεις στο δημόσιο, να μην είναι υπέρ της Ελεύθερης Οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα ή και των επενδύσεων όπως βλέπουμε το τελευταίο διάστημα παρά του ότι πέφτει και σε αντιφάσεις  λέει ότι έρχονται επενδύσεις τα επόμενα 2 χρόνια θα έρθουν τεράστιες επενδύσεις όταν οι ίδιοι δεν τις θέλουνε. Τόσο απλά, και να σας πω επίσης  ότι η μόνη επένδυση που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ήταν η Fraport τα 14 αεροδρόμια που υλοποιήθηκαν ως μνημονιακή υποχρέωση και αυτές δεν τις ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτές αν θυμάστε είναι υλοποίηση της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας, και να σας θυμίσω τον κ. Τσίπρα να προσγειώνεται στην Κέρκυρα και να λέει δεν θα ξεπουλήσουμε το αεροδρόμιο, όμως μετά υπέγραψε τα μνημόνια, υπέγραψε συγκεκριμένα μνημόνια, υπέγραψε συγκεκριμένους δείκτες αξιολόγησης στα οποία  εξαναγκάστηκε ουσιαστικά να πάρει πίσω αυτά που έλεγε.

Ν.Β. Και σήμερα έχει μία πολύ ωραία ευκαιρία η Fraport να διεκδικεί και να ζητάει αποζημιώσεις και να ζητάει διάφορα άλλα πράγματα. Μάλιστα. Γιώργο αν δεν έχεις κάτι άλλο να αποδεσμεύσουμε τον κ. Γεωργόπουλο, να τον ευχαριστήσουμε πολύ για την συζήτηση και τις εκτιμήσεις και την ανάλυση του. Είμαι σίγουρος ότι την  βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα οι ακροατές μας. Κύριε Γεωργόπουλε σας ευχαριστούμε πολύ.

Λ.Γ.  Εγώ σας ευχαριστώ, καλή επιτυχία στην εκπομπή σας.

 

εγγραφή στο Newsletter