Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης ∇: 

Λ.Γ.: Η πρώτη εικόνα που αποκόμισα είναι καλή, αρκετά καλή θα έλεγα. Είναι ένα οργανωμένο νοσοκομείο με τους οικονομικούς του δείκτες να είναι σε καλά επίπεδα και δυνατό του  σημείο το ανθρώπινο δυναμικό όλων των ειδικοτήτων, είτε είναι ιατρικό προσωπικό είτε το νοσηλευτικό, είτε το λοιπό, είτε το διοικητικό. Νομίζω ότι αυτό το νοσοκομείο υπερέχει στο ανθρώπινο δυναμικό του.

[σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιοι είναι οι στόχοι]

 Λ.Γ.: Η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την καλύτερη λειτουργία και αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων μας είναι στους στόχους μας, η λειτουργία του πολυδύναμου με το στοίχημα να είναι κυρίως η στελέχωση του. Πιστεύω ότι τέλη Μαρτίου ολοκληρώνουμε και τον ξενοδοχειακό του εξοπλισμό και μετά πρέπει να περάσουμε στη φάση στελέχωσης του. Η  προσαρμογή του νοσοκομείου μας στις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια. Επίκεινται  αρκετές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και στροφή του προς  Δευτεροβάθμιο, Τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Η στελέχωση στους τομείς που πονάμε και πλέον φτάνουμε σε οριακά επίπεδα λειτουργίας, η διατήρηση του υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας, η επίτευξη εξωστρέφειας του νοσοκομείου, συνεργασία με άλλους φορείς, ανάδειξη του έργου που παράγεται που θεωρώ σε αυτό το χρόνο που είμαι εδώ ότι παράγεται πάρα πολύ σημαντικό έργο από τους ανθρώπους του νοσοκομείου, η αξιοποίηση πηγών χρηματοδότησης που ήταν άγνωστη ως σήμερα στο νοσοκομείο, η επίτευξη – και αυτός είναι ένας προσωπικός στόχος – ασθενοκεντρικού χαρακτήρα του νοσοκομείου, θεωρώ ότι προτεραιότητα μας είναι ο ασθενής, ο συμπολίτης μας και ένας λίγο δύσκολος στόχος να γίνουμε όσο μπορούμε τηρουμένων και των οικονομικών καταστάσεων να γίνουμε ένα ευφυές νοσοκομείο. Οι στόχοι μας θα είναι σαφείς, ιεραρχημένοι, μετρήσιμοι,  εφικτοί, ρεαλιστικοί, χρονοδιαγεγραμμένοι  και πιστεύω ότι όλοι μαζί οι άνθρωποι του Χατζηκώστα  μπορούμε να το πετύχουμε και να τα καταφέρουμε για το 2014, μία δύσκολη χρονιά εκ των πραγμάτων συγκυριακά και είμαι αισιόδοξος, και η ενημέρωση που έχω είναι, ότι από την επόμενη χρονιά θα έχουμε και αυξημένους προϋπολογισμούς.

Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας: Πιστεύω ότι είναι  τμήματα στο  νοσοκομείο μας που λειτουργούνε, μπορώ να πω όχι με προσωπικό αρκετό. Γι’ αυτό θα ήθελα να γίνει μία προσπάθεια εκ μέρους του και εκ μέρους των άλλων φορέων. Να στελεχωθούν περισσότερο τα τμήματα με ιατρικό προσωπικό, με παραιατρικό προσωπικό, με νοσηλευτικό προσωπικό, με διοικητικό  προσωπικό κτλ. Από τη μεριά μου με τη θέση αυτή που κατέχω, νομίζω  ότι γίνεται μία πάρα πολύ σωστή δουλειά στο Χατζηκώστα και αυτό βέβαια δεν είμαι να σας πω νούμερα αλλά το δείχνουνε γενικώς η προσέλευση του κόσμου και η αγάπη του κόσμου προς το νοσοκομείο μας.

Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας: Βέβαια δεν λείπουν  τα προβλήματα τα έντονα διότι ο προϋπολογισμός του ΄14  είναι μειωμένος, θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες όσο εγώ που έχω την ευθύνη της διοικητικής υπηρεσίας, όσο με τη βοήθεια του διοικητή, της 6η ΥΠΕ, του υπουργείου μας με έναν πολύ συμμαζεμένο προϋπολογισμό του ΄14 να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες μας. Το προσωπικό είναι πάρα πολύ μειωμένο γιατί έχουν συνταξιοδοτηθεί πάρα πολλά άτομα, παρόλα αυτά όμως επιτυγχάνουν τους στόχους τους  όλες οι υπηρεσίες, όχι  μόνο οικονομικοί και τα υπόλοιπα γραφεία μας και προσπαθούμε και με τη συνεργασία των άλλων διευθύνσεων να τα φέρουμε σε πέρας.

Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας: Η συνεργασία μας με τη διοίκηση καθώς και με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου ιατρικοί,  διοικητικοί και τεχνικοί είναι άριστη. Τα νοσηλευτικά τμήματα είναι στελεχωμένα με νοσηλευτές τριτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και βοηθητικών προσωπικών. Δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και η συγκυρία δεν είναι εύκολη, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια με το νοσηλευτικό προσωπικό να ανταποκριθούμε και να παρέχουμε ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς μας σύμφωνα με αρχές ποιότητας. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι το νοσοκομείο Χατζηκώστα σε πανελλαδικό επίπεδο κατέχει την τρίτη θέση και με βαθμολογία πάνω από 9 που αποτυπώθηκε στα ερωτηματολόγια ικανοποίησης εξωτερικών ασθενών από το Υπουργείο Υγείας.

 

εγγραφή στο Newsletter