Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Μετέφρασα ένα άρθρο από το Forbes, όπου 18 κορυφαίοι επιχειρηματίες ρωτήθηκαν: «αν ήμουν 20 ετών και μόλις ξεκινούσα την πρώτη μου επιχείρηση και μπορούσατε να μου δώσετε ένα μικρό κομμάτι σοφίας ποιο θα ήταν αυτό»;

οι απαντήσεις τους ηταν:

1) Η δύναμη των διασυνδέσεων

«Δίκτυο! Κάνετε διασυνδέσεις και διατηρήστε ένα αρχείο για κάθε πρόσωπο που συναντιέστε. Ζητήστε τις συμβουλές και τη βοήθειά τους. Μείνετε σε επαφή μαζί τους σε όλη τη διάρκεια και χτίστε το δίκτυό σας προτού το χρειαστείτε! Οι ποιοτικές σχέσεις είναι τα κλειδιά του βασιλείου».

2) Εστίαση, Εστίαση, Εστίαση

«Εστιάστε σε ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ! Και γίνετε ο ειδικός, ο γκουρού σε αυτό με το εμπορικό σας σήμα. Μην γίνετε άπληστοι! Είναι ο λόγος που οι περισσότεροι αποτυγχάνουν, απλώνοντας τον εαυτό τους σε λεπτά κομμάτια»

3) Θα αποτύχετε κατά περιόδους

«Αναμείνετε με ενδιαφέρον την αποτυχία. Έτσι μαθαίνετε να πετυχαίνετε. Υπάρχει αφθονία χρόνου να κάνετε πράγματα σωστά – οπότε προχωρήστε και κάντε τα σωστά – ή και να τα κάνετε λάθος».

4) Αφήστε το πάθος σας να σας οδηγήσει

«Βρείτε αυτό που σας κάνει πραγματικά παθιασμένους και κάντε το με ψηλά το κεφάλι. Το πάθος σας, σας οδηγεί στο επιχειρηματικό σας ταξίδι. Καταλάβετε ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ όταν χτίζετε την αυτοκρατορία σας».

5) Σταματήστε να σκέφτεστε το πορτοφόλι σας

«Να είστε της υπηρεσίας. Δώστε αξία. Αντί για τη σκέψη ‘πώς μπορώ να βγάλω τα προς το ζην και να κάνω χρήματα’ σκεφτείτε ‘πώς μπορώ να εξυπηρετήσω και να δώσω αξία στις ζωές των ανθρώπων; Πώς μπορώ να κάνω τη διαφορά;’»

6) Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες πλαισιώνονται από μέντορες, συμβούλους και εγκέφαλους
«Πλαισιωθείτε από καλούς συμβούλους. Θα σας βοηθήσουν όταν φτάσετε σε ένα οροπέδιο του κύκλου ζωής της επιχείρησης και μπορούν να κόψουν έτη από το χρόνο ανάπτυξης μέσω των συμβουλών που προέρχονται από τα λάθη και τις επιτυχίες τους».

7) Σταματήστε να σκέφτεστε το πορτοφόλι σας. Μέρος 2

«Προσεγγίστε την επιχείρησή σας από την θέση της υπηρεσίας. Πώς μπορώ να βοηθήσω το κοινό μου να είναι επιτυχέστεροι σε αυτό που κάνουν;». Προτού να γράψετε ένα blog, φτιάξτε ένα newsletter, τραβήξτε ένα video, παρουσιάστε μια πρόταση και ρωτήστε να μάθετε ποιες είναι οι ανάγκες του κοινού σας από εσάς, αντί να ψάξετε για ένα τρόπο πως να κερδίσει κάποιος παραπάνω. Μπείτε στη θέση του πώς να γεμίσετε την κούπα του άλλου από ότι τη δική σας. Πως θα βοηθήσετε κάποιον και όχι τον εαυτό σας».

8) Οι ηγέτες ηγούνται μέσω της υπηρεσίας τους σε άλλους
«Μη φοβάστε να λερώσετε τα χέρια σας και μην αγνοήσετε ποτέ την πραγματικότητα της κατάστασής σας. Να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας πριν κρίνετε τους άλλους. Εάν δεν μπορείτε με ειλικρίνεια να μανατζάρετε τον εαυτό σας, δεν έχετε καμία πιθανότητα να μανατζάρετε αποτελεσματικά άλλους».

9) Το ολοκληρωμένο νικά το τέλειο

«Μην περιμένετε να είστε τέλειος σε όλα προτού κάνετε το πρώτο σας βήμα. Βουτήξτε και μάθετε στην πορεία!»

10) Στρίψτε στην αγορά
«Μάθετε να ελίσσεστε. Μη σας κυριεύσει η αρχική σας ιδέα, ανακαλύψτε τι πραγματικά θέλει η αγορά και είναι πρόθυμη να πληρώσει – και δώστε το τους!»

11) Οι βασικές αξίες διαρκούν

«Παραμείνετε αυθεντικός σε σας και τις αξίες σας δεδομένου ότι χτίζετε την επιχείρησή σας. Να θυμάστε: μην κάνετε τίποτα για το γρήγορο χρήμα».

12) Σήμερα είναι η ημέρα σας

«Θα δράσω τώρα. Αυτή είναι ή ώρα. Αυτό είναι το μέρος. Εγώ είμαι το πρόσωπο».

13) Το να είσαι επιχειρηματίας είναι ένα ταξίδι – όχι προορισμός

«Μάθετε να αγαπάτε το ταξίδι. Απολαύστε τις αργές σταθερές μετακινήσεις προς αυτά που ονειρεύεστε. Και βρείτε καταφύγιο στις απλές ανέσεις των σχέσεων αγάπης, των καλών φίλων και του δημιουργικού οράματός σας. Θυμηθείτε να μυρίσετε τα λουλούδια συχνά, να ακούσετε τα πουλιά, να συναναστρέφεστε με το φόβο. Θα σας πω κάτι, γίνεται φίλοι με τον φόβο γιατί πιθανώς θα είναι ο σταθερός σύντροφος σας. Δεν είναι άσχημο αυτό, όπως ένας δάσκαλος μου είπε, φόβος σημαίνει: Ετοιμάσου να μεγαλώσεις»!

14) Μοναδικότητα στην τοποθέτηση είναι το παν
«Πουλήστε αυτό που οι άνθρωποι ήδη αγοράζουν. Με τη δική σας φωνή».

15) Οι αρνητικοί άνθρωποι μπορούν να σας καταστρέψουν

«Μην αφήσετε αρνητές και «ονειροκλέφτες» να μετατρέψουν το όνειρό σας σε εφιάλτη. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που θα σας πουν όχι, δεν μπορείς να το κάνεις. Εάν περιβάλλεστε από τέτοιους ανθρώπους, ήρθε η ώρα να κάνετε νέους φίλους».

16) Έλεγχος + Δράση = Επιτυχία

«Πάρτε μικρού και μεσαίου μεγέθους ρίσκα συνεχώς. Ελέγξτε τα αποτελέσματα και δείτε τι δουλεύει. Το να αναλαμβάνετε δράση θα σας κάνει να αισθανθείτε ζωντανοί. Είναι εκεί που προσωπικά αναπτύσσεστε».

17) Ζήσε με το «Απλά παρακολούθησε με»

«Αγνοήστε όσους σας λένε ότι είστε τρελοί και ότι αυτό που σχεδιάζετε δε θα δουλέψει. Υιοθέτησε το ρητό: Απλά παρακολουθήστε με»

18) Διεύρυνε το μυαλό σου: Πάντα!

«Ένα πράγμα? Μη σταματάς ποτέ να μαθαίνεις»!

εγγραφή στο Newsletter