About
Me

who is who

Γεννήθηκα το 1979 στην Άρτα, από γονείς εκπαιδευτικούς που αποφοίτησαν στις αρχές του ’60 από τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και υπηρέτησαν για περίπου τέσσερις 10ετίες σε χωριά της Άρτας και των Ιωαννίνων. Ήμουν ο μικρότερος από 3 αδέρφια, με τους γονείς να κατάγονται από το Δημαριό της Άρτας και το Βρυσοχώρι Ζαγορίου. 

 

Το 1981 η οικογένειά μου μετακόμισε στα Γιάννενα και μεγάλωσα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, τελειώνοντας το 4ο Λύκειο της πόλης το 1996. Την ίδια χρονιά, ανήλικος ακόμη, εγκαταστάθηκα στο κέντρο του Λονδίνου, πραγματοποιώντας σπουδές στη διοίκηση (management), αποφοιτώντας το 2001 από το Πανεπιστήμιο Middlesex. Παράλληλα με τις σπουδές, εργαζόμουν σε διάφορες επιχειρήσεις στην Αγγλία, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να βιώσω το Βρετανικό στύλ διοίκησης και να αποκτήσω θεωρώ σημαντικές διοικητικές εμπειρίες. 

 

Επέστρεψα στην Ελλάδα στις αρχές του 2002 για να υπηρετήσω τη στρατιωτική θητεία, ως οπλίτης Υγειονομικού, περνώντας μέρος της θητείας στο ΚΕΥΓ Άρτας και το μεγαλύτερο διάστημα στο 406 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

 

 

Το 2004 ολοκλήρωσα τις Μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα από τα κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως, στο Imperial College του Λονδίνου, με αντικείμενο τη Διοίκηση της Υγείας. Έκτοτε μετεκπαιδεύτηκα σε ιδρύματα όπως το INSEAD της Γαλλίας και το JFK School του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αλλά και από φορείς όπως το ΕΚΕΠΥ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 

 

Την περίοδο 2006 με 2009 δίδαξα στο ΤΕΙ Ηπείρου και συγκεκριμένα στα παραρτήματα Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Την ίδια περίοδο, δίδασκα στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, υλοποιώντας 100άδες ώρες διδασκαλίας πάνω στα αντικείμενα της διοίκησης, του μάρκετινγκ, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

 

 

Το 2005 ίδρυσα την εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων Impel με την οποία μελέτησα, οργάνωσα και υλοποίησα έργα για περισσότερες από 2500 επιχειρήσεις, οργανισμούς ή άτομα. Σήμερα, συνεχίζω να λειτουργώ την επιχείρηση ενώ από το 2020 έχω ιδρύσει αντίστοιχη εταιρεία στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας επιλεκτικά το σχεδιασμό ή και την υλοποίηση επιχειρησιακών σχεδίων. 

 

 

Το 2013 με 2015 επιλέχτηκα και διετέλεσα Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, ενώ αξιολογήθηκα ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες Διοικητές σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. 

 

Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου από το 2005, διατέλεσα είτε απλό μέλος είτε μέλος ΔΣ σε αρκετούς επιστημονικούς, κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς. 

 

 

Ασχολήθηκα ενεργά και για πολλά έτη με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ως πρόεδρος του ΑΟ Βελισσαρίου κατέκτησα 3 φορές το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηπείρου τη δεκαετία του 2010, ενώ είμαι ενεργός αεραθλητής και πιλότος υπερελαφρών αεροσκαφών. 

 

 

Έχω δώσει περισσότερες από 100 δημόσιες συνεντεύξεις για θέματα οικονομικού περιβάλλοντος, επιχειρηματικότητας, διοίκησης και υγείας.

 

 

Μιλώ άπταιστα Αγγλικά, Ισπανικά και βασικά Ιταλικά. Έζησα για περισσότερα από 6 έτη στην Αγγλία στην οποία βρίσκομαι κάθε χρόνο από το 1996, έχω ζήσει μικρά διαστήματα σε Γερμανία και Κίνα, ενώ παράλληλα ταξίδεψα σε περισσότερες από 30 χώρες συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπως η Αμερική, η Βραζιλία, η Νότιος Αφρική, το Χόνγκ Κόνγκ, το Ισραήλ, η Νορβηγία, η Ιρλανδία και η Ισπανία.

 

 

Έφτιαξα την πρώτη μου ιστοσελίδα το 1997, έκτοτε έχω κατασκευάσει και επιβλέψει περισσότερα από 500 διαδικτυακά πρότζεκτς,  πλατφόρμες και web εφαρμογές, ενώ η σελίδα που περιηγήστε αυτή τη στιγμή είναι φτιαγμένη και συντηρείται προσωπικά. 

 

 

Το 2021 ξεκίνησα το σχεδιασμό του Instituto Epirus, μίας δεξαμενής σκέψης (think tank) και παράλληλα όχημα οργάνωσης, με γνώμονα και αποστολή την ανάπτυξη και ευημερία της Ηπείρου. Αν και ουδέποτε είχα εκθέσει τον εαυτό μου σε εκλογική υποψηφιότητα, τον Ιούνιο του 2022, με βασικά κίνητρα την αγάπη για τον τόπο και την απογοήτευση από τη διαχείρισή του, ανακοίνωσα δημόσια πως ηγούμαι μίας ομάδας με την οποία θα διεκδικήσουμε την αλλαγή στην Περιφέρεια Ηπείρου στις Περιφερειακές Εκλογές του 2023.  

 

 

Στην ιστοσελίδα που βρίσκεστε, θα βρείτε το πλήρες βιογραφικό μου και όλες τις συνεντεύξεις και δραστηριότητες.