Μοιραστείτε

Ζωντανή συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV και το δημοσιογράφο Βλάσση Ντόκα.

Camps λαθρομεταναστών/προσφύγων στην Ήπειρο: Μεγάλη η οικονομία και τα συμφέροντα γύρω από το θέμα. Δεν τα χρειαζόμαστε. Μέσα σε ένα μόλις χρόνο, έχουμε 4000 περισσότερους ανέργους στην Ήπειρο (!), μείωση και γήρανση του πληθυσμού. Εκρηκτικό το μείγμα. 

Διακυβέρνηση ΝΔ: Δε μπορεί να συγκρίνεται με τους προηγούμενους. Δυστυχώς, αρκετά τα φάουλ σε σύντομο διάστημα. Μακάρι να πετύχει. Εισπράττω απογοήτευση από τον κόσμο, δεν υπάρχουν καν ίχνη αξιοκρατίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα η οικονομία. Υπάρχει πολύ επικοινωνία και λείπει ουσία. Πρέπει να αφουγκραστεί την κοινωνία και όχι κομματικά στελέχη και παρεοκρατική αντιμετώπιση. Ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της κάθε οικογένειας, του κάθε οργανισμού και επιχείρησης, της κάθε περιοχής. Έληξε ο μήνας του μέλιτος, ο κόσμος έχει προσδοκία μετά από 10 χρόνια ύφεσης. Πλέον αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. 

Υπουργείο Υγείας: Επιεικώς μέτρια η διαχείρισή του. Κρίσιμος και πολύ αμελημένος τομέας. Αποδεικνύεται πως ανέλαβαν χωρίς κανέναν προγραμματισμό. Σοκαριστικές και απογοητευτικές οι επιλογές διοικητών υγειονομικών περιφερειών και νοσοκομείων. 

Εκπρόσωποι της Ηπείρου: 20 χρόνια έχουμε τους ίδιους βουλευτές και τον ίδιο νομάρχη/περιφερειάρχη. Η χώρα χρεοκόπησε το 2009/10. Τι διαφορετικό περιμένουμε και από ποιόν; Κάκιστες οι (αντρικές) επιλογές του ψηφοδελτίου, χωρίς γνώμονα το καλό της περιοχής, αποτυπώθηκε και στο αποτέλεσμα. Είμαι υπέρ των 2 θητειών σε όλα τα επίπεδα. Οτιδήποτε πέρα από αυτό τείνει προς τον καθεστωτισμό. Στην Ήπειρο έχουμε καθεστώς. Δεν μπορεί με τα ίδια υλικά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής από διαφορετικούς ανθρώπους. Προσβλητική για την περιοχή η επιλογή “αλεξιπτωτιστή”. 

Οικονομία: Δεν υπάρχει περίπτωση να ορθοποδήσει η χώρα με αυτή την φορολογία, άμεση και έμμεση. Ψηφίσαμε φιλελεύθερους, οχι κρατιστές. Δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Ο κόσμος εξακολουθεί να ζορίζεται υπερβολικά και δεν βλέπει βελτίωση στο πορτοφόλι του.