Μοιραστείτε

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Περιφερειακού καναλιού ΒΗΜΑ τηλεόραση την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει φέρει τη χώρα στα 5 έτη διακυβέρνησης συριζα και την εργαλειοποίηση των διαδικασιών.

Το δεδομένο πως τους κυβερνώντες απασχολεί η εικόνα τους και πως θα παραμείνουν στην εξουσία, παρά το εθνικό συμφέρον και η βελτιώση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Για την δημιουργική λογιστική και τον μύθο της ανάπτυξης. Για το οτι ο κόσμος έχει πολύ καλή αντίληψη της πραγματικότητας πλέον και βιώνει το δύσκολο της κατάστασης στην καθημερινότητά του, με 4 εκατομμύρια Έλληνες να χρωστούν στην εφορία, έργο αυτής της κυβέρνησης και του μείγματος πολιτικής που ακολουθεί.

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί 120 δόσεων και ρύθμισης κόκκινων δανείων που «κολλάνε» στις αντιρρήσεις των δανειστών και τα ερωτήματα γιατί αυτά δεν έχουν γίνει ήδη και γιατί ζητούν άδεια από τους δανειστές απ τη στιγμή που δηλώνουν ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια;

Για το οτι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν τα καταφέρνει πολλάκις, όπως οταν προσπάθησαν να «τρέξουν» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και απέτυχαν παταγωδώς.

Για το οτι θυμήθηκαν στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν προβλήματα.

Σχετικά με την πρώτη ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που σχεδόν δεν υπάρχει χώρα που να μην επιτρέπει την ίδρυσή τους! Για την νυν κυβέρνηση που είχε «σημαία» την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και δεν ψήφισε επ’ αυτού τώρα που είχε την ευκαιρία.

Για το χειροπιαστό παράδειγμα των Ιωαννίνων, μίας πόλης που διαθέτει υψηλό επίπεδο ιατρικής εκπαίδευσης, έχει όλα τα εχέγγυα και θα μπορούσε να υπήρχε μια αγγλόφωνη ιατρική σχολή, με τεράστιο όφελος στην περιοχή. Αλλά, λόγω των συνταγματικών περιορισμών δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά, βήματα που κάνουν όλες οι χώρες, μέχρι και η Μάλτα!

Για την χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα να συμβαδίσει με τα παγκόσμια δεδομένα σύγχρονης διοίκησης ενός κράτους μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση.

Για την Ελλάδα του σύριζα που είναι αναγκασμένη να βρίσκεται κολλημένη σε ιδεοληπτικές προσεγγίσεις.

Για τον κόσμο που έχει αγανακτήσει και δεν βλέπει καμία βελτίωση, καμία καλυτέρευση της καθημερινότητάς του, αλλά βλέπει μια κυβέρνηση αναίσθητη! Βλέπει έναν υπουργό υγείας να λέει «39 πέθαναν, δεν έγινε και τίποτα»! Ένας υπουργός Υγείας καθρέπτης αυτής της κυβέρνησης.