Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης 

Χ. Να δώσουμε τον λόγο στον συνομιλητής σας τον κύριο Γεωργόπουλο. Λοιπόν δεν ξέρω τι άποψη έχει η Νέα Δημοκρατία, τα ψήφισε πάντως τα μέτρα, αυτά τα θετικά μέτρα δεν μπορούσε νομίζω να κάνει κι αλλιώς. Ωστόσο στη φιλοσοφία των δύο κομμάτων υπάρχει νομίζω μεγάλο χάσμα.

Λ.Γ. Χαοτική η διαφορά κυρία Χριστοφορίδη. Οπωσδήποτε η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι, ό,τι είναι προς την θετική κατεύθυνση το ψηφίζει πάρα πολλές φορές το έχει αποδείξει αυτό εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όταν ήταν στην αντιπολίτευση δεν είχε ψηφίσει το παραμικρό μέτρο. Και είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα όχι μόνο για τα οικονομικά που ανέφερε ο κύριος Ρέκατας πριν αλλά ακόμη και το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφεριών που πρόσφατα που ψήφισε υπέρ η Νέα Δημοκρατία. Τώρα να επιστρέψω λίγο στην δήλωση του κυρίου Τσίπρα ότι τώρα κλείνουμε 100 μέρες διακυβέρνησης, είναι προφανέστατο ότι ο κύριος Τσίπρας θέλει να ξεχάσουμε τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του. Τέσσερα καταστροφικά χρόνια για τη χώρα, πήρε πολύ άσχημα μέτρα, υπερφορολόγησε τον κόσμο, μανιακά υπερφορολόγησε τον κόσμο, δυσχέραινε την οικονομική κατάσταση της χώρας και τώρα κάνει μία προσπάθεια, ζει τον μύθο του θα το πω έτσι, να πει ότι τώρα ξεκινάμε τώρα είμαστε εκτός μνημονίου που παρά ταύτα είναι και αυτό ένα ψέμα δεν είμαστε εκτός μνημονίου. Έχει λάβει μέτρα 5 δισεκατομμύρια για τα επόμενα έτη. Από κει και πέρα είπε ο κύριος Ρέκατας πριν για τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις. Θέλω να θυμίσω, χθές ψηφίστηκε 1% μείωση της φορολογίας, ενώ είχε το ΄17 (ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε κάνει αυτό) πει για 26%, τρεις μονάδες κάτω, δηλαδή τι κάνουν τώρα; Ενώ είχαν ψηφίσει μεγαλύτερη μείωση, ψήφισαν στο 1% αντί για 3% και πανηγυρίζουν για αυτό το πράγμα. Να θυμίσω στον κόσμο, επειδή μας βλέπουν  πάρα πολλοί άνθρωποι που πιθανότατα έχουν επιχειρήσεις, πληρώνουν φορολογία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα του ότι αύξησε τη φορολογία στα χρόνια της διακυβέρνησής του έφερε και την προκαταβολή φόρου στο 100% από 50%, έχει πάρει πάρα πολλά μέτρα, δεν υπάρχει αυτό το παραμύθι που λέμε τώρα ότι φέρνει θετικά μέτρα. Ακόμη και η περικοπή των συντάξεων, πανηγυρίζουν για τη μη περικοπή των συντάξεων η οποία θα ερχόταν λόγω της κακής δημοσιονομικής πολιτικής όλη αυτήν την τετραετία και να θυμίσω το πρώτο εννεάμηνο διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και του τι έγινε μετά και γενικότερα θεωρώ, και ο κόσμος το ζει καθημερινά, δεν υπάρχει βελτίωση στην οικονομική κατάσταση της χώρας. Όσο και αν ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί να μας πει για να αποδείξει το αντίθετο και όσο και αν για ότι μέτρο παίρνει, το παίρνει καθαρά με προεκλογική λογική. Ευτυχώς κλείνει αυτό το κεφάλαιο κάκιστης διακυβέρνησής της χώρας, η κλεψύδρα έχει γυρίσει ανάποδα, είναι λίγοι μήνες που μένουν έως τις εκλογές μπορεί να έχουμε και άμεσα αλλά το αργότερο είναι το Σεπτέμβριο, τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου του ΄19 και κάνει καθαρά επικοινωνιακά τεχνάσματα κατά τη γνώμη μου.

Χ. Αυτό θεωρείται; Γιατί έχω ακούσει στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να λένε ότι αυτό μπορεί να θέσει αυτή η παροχολογία ,να θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας. Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος; Βλέπετε εσείς κάτι τέτοιο; Γιατί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και θα μας το πει ο κύριος Ρέκατας, υποστηρίζουν ότι είναι χρήματα των Ελλήνων πολιτών που πρέπει να επιστραφούν, αφού υπάρχει αυτός ο δημοσιονομικός χώρος.

Λ.Γ.  Είναι δεδομένο κυρία Χριστοφορίδου ότι αυτή η κυβέρνηση ναρκοθετεί και το πεδίο για την επόμενη μέρα, γνωρίζουν ότι δεν θα κερδίσουν τις εκλογές, κάνουνε απέλπιδα προσπάθεια, μια τελευταία ύστατη προσπάθεια μήπως και σώσουνε κάτι, ένα εκλογικό ποσοστό. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι προχωράει σε παροχολογία. Θα προχωρήσουν σε τάξιμο προσλήψεων, ίσως και κάποιες προσλήψεις αλλά δεν γίνεται με γνώμονα το κοινό καλό γίνεται καθαρά με γνώμονα το ότι βρισκόμαστε σε μία προεκλογική περίοδο αυτή τη στιγμή.

Τα χρήματα που μοιράζεται ως μέρισμα και καλά κάνετε και μακάρι να μπορεί η χώρα να δίνει κοινωνικό μέρισμα σε ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες όμως καμία οικονομία κύριε Ρέκατα δεν στηρίχθηκε στην παροχή κοινωνικών μερισμάτων για την ανάπτυξη της. Έχετε διαλύσει την πραγματική οικονομία, έχετε υπερφορολόγηση την πραγματική οικονομία, κάνετε δημιουργική λογιστική στον προϋπολογισμό της χώρας, κόβεται από πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, κανένας δείκτης δεν έχει υπάρξει θετικός σε αυτή την τετραετία, συνεχώς η χώρα βυθίζεται σε οποιοδήποτε δείκτη υπάρχει, σε οποιοδήποτε συντριπτικό  δείκτη με άλλες χώρες. Φτωχοποιείτε τον κόσμο και του πετάτε μετά ένα κοινωνικό επίδομα. Αυτή είναι η πολιτική της αριστεράς, δυστυχώς, και όπου έχει εφαρμοστεί και είναι τεκμηριωμένο που έχει εφαρμοστεί η αριστερά,  δυστυχώς δεν είχανε θετική εξέλιξη για τις χώρες.

Νομίζω ότι θα φανεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ότι ο κόσμος θεωρώ ότι δεν μπορείτε με όλα αυτά τα τεχνάσματα, τα πυροτεχνήματα που κάνετε και με τη σκανδαλολογία, από τη μία παροχολογία και από την άλλη σκανδαλολογία να κρατήσετε τον κόσμο ο οποίος θεωρώ τον έχετε φτωχοποήσει. Τα χρήματα που δίνετε τα είχε πάρει με κατασχέσεις λογαριασμών, έχετε φτάσει σε απίστευτα μεγάλους δείκτες της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών. Το 3ο μνημόνιο το ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, έβαλε πλάτη όπως πάντα βάζει πλάτη για τεχνικούς λόγους για να μην υπήρξε η καταστροφή. Υπήρχε περιθώριο κύριε Ρέκατα διαφορετικού μείγματος πολιτικής, εσείς εξαντλείται την πραγματική οικονομία, εξαντλείτε την ελεύθερη οικονομία, την επιχειρηματικότητα την δαιμονοποιείτε και παίρνετε μετά, τα ελάχιστα χρήματα που μένουν γιατί έχει και τρέχουσες ανάγκες, δεν βελτιώνετε  τη λειτουργία του κράτους, συνεχίζει να πέφτει, να πέφτουν αυτά τα χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και μοιράζεται κάποια κοινωνικά μερίσματα φτιάχνοντας στρατούς ψηφοφόρων. Είτε στο δημόσιο είτε από κάποιες ειδικές ομάδες.

Χ. Κύριε Γεωργόπουλε, ποιο θα μπορούσε να ήταν αυτό το μείγμα πολιτικής που να μην έχει φέρει τα πράγματα ως δω με όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα που λέτε; Αν ήσασταν κυβέρνηση τι δεν θα ακολουθούσατε ή μάλλον τι θα ακολουθήσετε για να είμαι πιο σωστή αν εκλεγεί αύριο και είστε η επόμενη κυβέρνηση;

Λ.Γ. Υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης κυρία Χριστοφορίδη. Η χώρα είναι πλούσια, είναι πάμπλουτη, έχει τρομερές προοπτικές ανάπτυξης.

Χ. Θα ρίξετε το βάρος στην έξοδο στις αγορές; Θεωρείτε ότι αυτό έχει καθυστερήσει;

Λ.Γ. Στην προσέλκυση επενδύσεων οπωσδήποτε, η χώρα είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι «uninvestable», δεν πρόκειται κανένας σώφρον άνθρωπος, επιχειρηματίας, οποιοσδήποτε από το εξωτερικό,  να ρίξει χρήματα σε αυτή τη χώρα με αυτή την αριστερή διακυβέρνηση που δεν βγάζει άκρη, δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Η επόμενη μέρα θα είναι με ένα καλύτερο βελτιωμένο κράτος μικρότερο ευέλικτο κράτος και φιλικό προς τις επενδύσεις, με δυνατές αποκρατικοποιήσεις, δεν ντρεπόμαστε δεν φοβόμαστε να το πούμε ότι θα αποκρατικοποιήσουμε, θα κάνουμε τους δημόσιους οργανισμούς να δουλεύουνε και θα σταθεροποιήσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και εννοείται με μείωση της φορολογίας. Δεν αντέχει ο κόσμος σε αυτή τη φορολογία, έχει συνέταιρο το κράτος, του βάζει το κράτος το χέρι στην τσέπη σε καθημερινή βάση.

Χ. ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία αν είναι αυριανή κυβέρνηση; Που θα πρέπει να ρίξει το βάρος;

Λ.Γ. Οπωσδήποτε πρέπει να ρίξει το βάρος ο κύριος Μητσοτάκης, ήδη έχει δείξει κομμάτια του προγράμματος του. Οπωσδήποτε δεν έχει αναπτυχθεί όλο, αλλά το βάρος είναι στην υπερφορολόγηση, δηλαδή είναι η μείωση της φορολόγησης, στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στη μείωση της ανεργίας, στην προσέλκυση επενδύσεων στο εξωτερικό, σε fast-tracked διαδικασίες για μεγάλες επενδύσεις που έχουν κολλήσει, καλή ώρα το Ελληνικό, οπωσδήποτε στην αποφυγή του brain drain να γυρίσουμε όλο αυτό το νέο κόσμο που έχει φύγει στο εξωτερικό, εξαιρετικά καταρτισμένους ανθρώπους, να επιστρέψουνε και να δουλέψουν από δω από τη χώρα να το φτιάξουμε τις συνθήκες να δουλέψουμε από δω, και οπωσδήποτε ένα μικρότερο κράτος προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα όπως θα πρέπει να δουλεύει ένα κράτος και όχι με αυτόν τον δημόσιο τομέα που έχουμε σήμερα.  Έχω περάσει από το δημόσιο τομέα έχω δει ότι υπάρχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που δυστυχώς μέσα σε αυτό το περιβάλλον που υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε το αξιόλογο προσωπικό του δημοσίου έχει όρεξη να αποδώσει. Γιατί δεν βλέπει αξιοκρατία, δεν βλέπει αξιολόγηση, δεν βλέπει τις κατάλληλες συνθήκες. Αυτά είναι που θα εστιάσουμε και εκεί είναι που θα δώσουμε έμφαση για να υπάρξει μία καλύτερη μέρα.

Λ.Γ. Θα σας πω κυρία Χριστοφορίδη ότι τα 2 πρώτα χρόνια διακυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΄15 έως το ΄17 είχαν παγώσει τα πάντα δεν κινούταν τίποτα, τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα σε επίπεδο προγραμμάτων. Έκανε 2,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί τι σημαίνει ΕΣΠΑ τι σημαίνει προγράμματα και δεν έτρεξε κανένα πρόγραμμα κύριε Ρέκατα για τον ιδιωτικό τομέα στα πρώτα 2,5 χρόνια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Την Ιόνια οδό την καταψηφίζατε. Τους όρους μετά τους αποδεχτήκατε όταν γίνατε κυβέρνηση.

Σας μιλάω την  μικρομεσαία επιχείρηση την οποία την έχετε γονατίσει πραγματικά αυτά τα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το οποίο είναι πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο, πουθενά δεν υπάρχει ασφαλιστική εισφορά στον κόσμο – και αυτή είναι η λογική ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει ο κόσμος- που να συνδέεται με την κερδοφορία. Και τώρα έρχεται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει κομμάτι του νόμου Κατρούγκαλου που ο ίδιος  έφερε, πανυγυρίζει που καταργεί αυτά που έφερε αυτός. Πανηγυρίζει για τις συντάξεις που δεν κόβει που θα έκοβε αυτός και τις οποίες τις έκοψε 21 φορές. Τους πήρατε την ασφαλιστική εισφορά για την υγεία 6% κύριε Ρέκατα.

Δηλαδή όταν του αυξάνει, αυξάνεται το ποσό που το κρατάτε για την υγεία δεν είναι περικοπή στα λεφτά που παίρνει καθαρά ο συνταξιούχος.

Εσείς φέρατε το 10% πίσω;  Ίσα ίσα με τις 21 περικοπές που κάνατε σε επικουρικές και κύριες συντάξεις επιβεβαιώνετε τις προηγούμενες δεν τις αναιρείτε, δηλαδή αν κάνανε 10 περικοπές οι προηγούμενοι εσάς είναι η 11η η 12η, προσθέσατε άλλες 21 κύριε Ρέκατα. Θα σας φέρω όλους τους νόμους, έχω 21 νόμος που αποδεικνύουν ότι κόψατε στους συνταξιούχους.

Χ.  Βάλατε κάτι για κομματικό στρατό κύριε Γεωργόπουλε;

Λ.Γ. Δεν το λέω εγώ το λένε οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι μεροληπτούν υπέρ συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και τάξεων. Είναι μια κυβέρνηση η οποία δεν κοιτάει το 100% του πληθυσμού. Τους βάζει τους μεν από δω τους δε από κει. Στο μυαλό τους θεωρούν ότι είναι κόμμα το κράτος, δεν δουλεύουν για το σύνολο των πολιτών, έχουνε εχθρούς μέσα, βλέπουν εχθρούς. Αυτή είναι η άποψή μου και η προσέγγισή μου.

Μην ξεχνάμε και τα κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ έτσι, πόσο κόσμο στελέχωσαν με τα κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ ανοίγοντας τις πόρτες της χώρας και παίρνουν κονδύλια τεράστια κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση που κάποια στιγμή όταν θα έρθει η ώρα θα δούμε πως διαχειρίστηκαν και μιλάμε για ένα τεράστιο σκάνδαλο. Επίσης εκεί δημιουργήθηκε ένας άλλος κομματικός στρατός κατά τη γνώμη μου.

Χ. Κύριε Γεωργόπουλε σε αυτό που είπε η τηλεθεάτρια;

Δυστυχώς φως θα δούμε με αυτή την συνγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς τα πράγματα είναι δυσοίωνα. Μακάρι να ήταν καλύτερα αλλά φως δεν νομίζω να βλέπουμε. Τώρα για αυτό που λέει η τηλεθεάτρια, δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να έχει τη δική του ο καθένας αντιληπτική ικανότητα και να θεωρεί υπεύθυνους τους μεν ή τους δε ή το συνολικό σύστημα. Η δική μου η προσέγγιση είναι ότι, πράγματι η χώρα κακοδιαχειρίστηκε, κακοκυβερνήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, υπήρξε ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, ένα δημόσιο χρέος που πέρασε στον ιδιωτικό τομέα, κατακερματίστηκε στον ιδιωτικό τομέα στο πέρασμα των χρόνων και ειδικά σε αυτά τα χρόνια των μνημονίων μετά από το 2009. Επιτρέψτε μου να έχω την άποψη ότι η χώρα διασώθηκε από την κυβέρνηση από την συνγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ το ‘13 με ‘15 που πράγματι πάρθηκαν κάποια σκληρά μέτρα, αναγκαία όμως για να διασωθεί η κατάσταση γιατί θα είχαμε ζήσει εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Θα συζητούσαμε για μη  δυνατότητα πληρωμής συντάξεων μισθών δημοσίου.  Ο κ. Ρέκατας  είπε πιο  πριν για το 1 προς 5, 1 προς 10. Ήταν και αυτά μνημονιακές υποχρεώσεις, μην ξεχνάμε τα  ψήφισε ο  ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία. Η Νέα Δημοκρατία το ότι καταφέρνουμε τώρα να πάμε στο ένα προς ένα είναι και αυτό επίτευγμα της διακυβέρνησης ‘13 με ’15. Αυτά είναι δικές σας  ιστορίες κ. Ρέκατα. Όταν λέμε μικρότερο δημόσιο εννοούμε αποτελεσματικότερο δημόσιο, δε λέμε οτι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουνε ή ότι θα μειώσουμε αριθμητικά το δημόσιο, μιλάμε ότι μπορεί να το συσπειρώσουμε και να γίνει πιο αποτελεσματικό. Εκεί είναι η διαφορά. Εμείς λέμε στον κόσμο ότι το  δημόσιο χρειάζεται αξιολόγηση, είμαστε υπέρ της εφαρμογής ιδιωτικόοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας στο δημόσιο. Αν ένας οργανισμός του δημοσίου δείχνει ότι παράγει έργο, ότι μπορεί, ότι τα καταφέρνει ,ότι έχει τη συμβολή  να έχει τη δυνατότητα να μπορεί και μόνος του να στελεχωθεί και μόνος του να μεγαλώσει. Αυτή είναι η λογική μας, δεν είπαμε εμείς ποτέ, εσείς είστε κατά σε οτιδήποτε ακούτε ιδιωτικό και το δαιμονοποιείτε κατευθείαν, εσείς είστε κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, εσείς είστε κατά των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

Λ.Γ. Νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την οικονομική πολιτική ως παιχνίδι επιδομάτων. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι έχουν διαχειριστική, διοικητική, οικονομική ανεπάρκεια, βρέθηκαν συγκυριακά να διοικούν τη χώρα. Ίσως με το δίκιο τους ο κόσμος είχε απηυδήσει  από όλα αυτά τα χρόνια τι γινόταν. Εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, δυστυχώς όμως δεν έχουνε δεν νομίζω ότι έχουν καταφέρει κάτι και ο κόσμος το ζει στην καθημερινότητά του.  Θέλω να κάνω επίσης μία παρένθεση γιατί αναφέρθηκε πριν ο κ. Ρέκατας  στην υγεία και στην παιδεία και πρέπει να καταρρίψουμε  κάποιους μύθους.  Επί ΣΥΡΙΖΑ οι προϋπολογισμοί στην υγεία είναι πολύ μικρότεροι από αυτή που ήταν το 12 το 13 και το 14. Χαρακτηριστικά για τα νοσοκομεία κάθε χρόνο από το 15 και μετά είναι 200 εκατομμύρια κάτω ο προϋπολογισμός άρα πρέπει να καταρρίψουμε αυτούς τους μύθους ότι ναι ο καλός ο ΣΥΡΙΖΑ που δίνει λεφτά και στη δημόσια υγεία. Όχι  είναι χαμηλωμένοι οι προϋπολογισμοί.

Χ. Λοιπόν να ρωτήσω τώρα κάτι για τη συμφωνία των Πρεσπών και όλο αυτό το θέμα που έχει δημιουργηθεί με καταλήψεις ανά τη χώρα έχουμε σήμερα και σχετικές δηλώσεις έτσι από υπουργικά στελέχη και λοιπά όπως το βλέπετε όλο αυτό σας ανησυχεί;

Λ.Γ.  Όταν μπαίνει το πατριωτικό στα σχολεία δεν είναι σωστό αλλά όταν μπαίνει η  αριστερά στα σχολεία είναι σωστό. Μιλάω για αυτό που είπατε ότι δεν πρέπει τα σχολεία να γίνονται έρμαιο τέτοιων τάσεων. Εν πάση περιπτώσει η Νέα Δημοκρατία δεν είναι υπερ των καταλήψεων. Καταλήψεις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή. Αυτοί κάνουν καταλήψεις. Εμείς δεν είμαστε υπέρ των καταλήψεων υπάρχουν άλλοι τρόποι να εκφραστούν οι αντιδράσεις ή οτιδήποτε θέλει να εκφράσει η νέα γεννιά. Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ασυζητητί θεωρούμε ότι είναι ένα λάθος. Ο κύριος Ρέκατας δίνει τη δική του ερμηνεία και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα ερμηνεύουν κατά το δοκούν ότι τότε ναι η Νέα δημοκρατία είχε δίκιο το ’08 το ’09, όποτε τους συμφέρει είχε δίκιο όποτε δεν τους συμφέρει είχε άδικο. Σας λέω ότι αυτή η συμφωνία η σημερινή δεν είναι σωστή, δεν μπορεί να αναγνωρίζουν τώρα μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, είναι τραγικό αυτό το πράγμα, είναι η κοινή λογική. Δεν μπορεί να λέμε τώρα ότι  ονομάζονται Μακεδονία, μιλάνε μακεδονική γλώσσα και είναι Μακεδόνες. Παραδεχτείτε ότι τους αναγνωρίζεται αυτό το πράγμα. Εγώ ως πολίτης της χώρας θεωρώ ότι είναι τραγικό να αναγνωρίζει μια  ελληνική κυβέρνηση μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα. Το σταματάω εκεί και δεν ξέρω τι έγινε το ’77. Την εθνότητα και τη γλώσσα τους κ.Ρέκατα τους την αναγνωρίσατε Μακεδονική και όχι Βόρεια Μακεδονική.

Χ. θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Λ.Γ. Εγώ κ. Χριστοφορίδου θα κλείσω με ένα αγγλικό ρητό, λένε οι Άγγλοι ότι «Today’s news is tomorrow’s  fish & chips  paper» δηλαδή τα σημερινά νέα είναι η αυριανή εφημερίδα που τυλίγουμε πράγματα εν πάση περιπτώσει και αυτή είναι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο  ΣΥΡΙΖΑ παίζει επικοινωνιακά, καθαρά επικοινωνιακά δεν τον ενδιαφέρει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της χώρας. Στηρίζεται στο ότι ο κόσμος με όλη αυτό τον όγκο πληροφοριών που δέχεται και βγάζοντας καινούργια χαρτιά από το οπλοστάσιο του, καινούργια όπλα από το οπλοστάσιο του, πετάει επικοινωνιακές φωτοβολίδες για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. Υπάρχουν τεράστια ζητήματα όπως είναι το  υπερταμείο,  όπως είναι ότι υπέγραψε για  99 χρόνια όλη τη χώρα, υποθήκευσαν τη χώρα, μοιράζουν επιδόματα, υπογράφουν για Μακεδονίες, έχουν κάνει κατά τη γνώμη μου τραγική διαχείριση της χώρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και απλά επικοινωνιακά ανοίγουν εκκλησιαστικό ανοίγουν το  ένα ανοίγουν το άλλο, άνοιξαν novartis μόλις είδαν την αντίδραση για τη Μακεδονία, την επόμενη μέρα το πρωί άνοιξαν το σκάνδαλο novartis. Λέγανε ότι θα βάλουν φυλακή, τον Οκτώβριο υποτίθεται  θα έμπαινε φυλακή ο κύριος Γεωργιάδης. Ακόμη τον βάζουν φυλακή, αφού είναι ανυπόστατο όλο αυτό το σκηνικό που στήσαν και είναι καθαρά οι άνθρωποι είναι προπαγανδιστές.

 

εγγραφή στο Newsletter