Facebook
Twitter
LinkedIn
Μοιραστείτε

(Βλάσης Ντόκας): Κύριε Γεωργόπουλε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιό σας για την Ευρωπαϊκή Ένωση του μέλλοντος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τα όσα ακούγονται για την Ευρωπαϊκή ένωση των πολλών ταχυτήτων και ενώ βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Ολλανδία. Θέλω, λοιπόν, ένα σχόλιο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πως βλέπετε εσείς το μέλλον αυτής της ένωσης όπως εξελίσσονται τώρα τα πράγματα;

 (Λάμπρος Γεωργόπουλος): Δεν είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν εξαιρετικά καλά, εύχομαι ωστόσο στα επόμενα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος. Έχουμε δει πάρα πολλά λάθη σε αυτή την συνομοσπονδία κρατών και καλό θα ήταν εφεξής να δείξουμε μία πιο ενιαία οντότητα. Η κοινή λογική -κατά τη γνώμη μου- είναι ότι θα πρέπει να πάμε σε κάτι πιο ενιαίο.

(ΒΝ): Άρα όχι μεγάλες ταχύτητες, όχι Ευρώπη πολλών ταχυτήτων;

(ΛΓ): Όχι, οπωσδήποτε όχι, αν θέλουμε να έχουμε μία ενωμένη Ευρώπη, όπως το λέει και η λέξη, να είναι ενωμένη, να είναι κοινή. Να εφαρμόζουμε σε όλες τις χώρες ακριβώς τα ίδια, από εφαρμογή διεθνών λογιστικών προτύπων έως ίδια φορολογία, γιατί αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, μια σημαντική ανισότητα είναι η Ιρλανδία να έχει φορολογία 10% και η Ελλάδα να έχει μία απίστευτη υπερφορολόγηση. Κατόπιν τούτου, είναι αναμενόμενο η επιχειρηματικότητα να κινηθεί βόρεια, είναι αναμενόμενο τα καλά μυαλά να φύγουν προς τις βόρειες χώρες. Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι Ευρωπαϊκή Ένωση πολλαπλών ταχυτήτων. Κάποιοι ωφελούνται εις βάρος κάποιων άλλων.

(ΒΝ): Έχετε δίκιο, δεν είναι οπωσδήποτε καθόλου οικονομική ένωση. Είναι μια νομισματική Ένωση που έχει και προβλήματα μάλιστα. Για πάμε να δούμε την επόμενη μέρα.

(ΛΓ): Σεβόμενοι τη γλώσσα και την κουλτούρα του κάθε λαού, πιστεύω ότι θα πρέπει να κινηθούμε με πρότυπο τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δηλαδή σαν κάποιες ανεξάρτητες Πολιτείες στις οποίες θα υπάρχουν κάποιοι Εθνικοί νόμοι και κάποιοι ευρωπαϊκοί νόμοι. Προσωπική άποψη εκφράζω βέβαια έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια στην Ευρώπη.

(ΒΝ): Και μια περαιτέρω, λέτε, πολιτική ενοποίηση. Βέβαια κινούμαστε προς την αντίθετη κατεύθυνση με όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια μεγαλύτερη συζήτηση την όποια θα την κάνουμε κάποια άλλη στιγμή.

(ΛΓ): Ναι, δυστυχώς δεν είναι εύκολο να ξεπεράσουμε τα λάθη του παρελθόντος μέσα σε μια μέρα όμως εκτιμώ πως σε βάθος χρόνου θα ξεπεραστούν και θα κινηθούμε πια στον ορθό δρόμο.

(ΒΝ): Πάμε τώρα στην οικονομική κρίση στη χώρα. Είπατε κάποια πράγματα για τη φορολόγηση. Σήμερα υπήρξε μία ενημέρωση Τσακαλώτου- Αχτσιόγλου σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, για τα αντίμετρα που αποδέχονται και αυτά είναι ελάχιστα. Η αξιολόγηση σέρνεται όλο και περισσότερο. Κύριε Γεωργόπουλε εσείς  εκτιμάτε πως θα  τραβήξει πιο μακριά και από τον Απρίλη;

(ΛΓ): Είναι πολύ δύσκολο να γίνει εκτίμηση. Το βλέπετε και εσείς εδώ καθημερινά τα τελευταία δύο χρόνια συνέχεια. Ακούμε «αξιολόγηση» , ότι κλείνει η αξιολόγηση και ξανακλείνει η αξιολόγηση και δυστυχώς δεν βλέπουμε να κλείνει ώστε να ξέρουμε το τι μέλλει γενέσθαι αν μη τι άλλο.  Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, αυτή τη διετία, υπάρχει μία τρομερή οικονομική ύφεση. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αποφασιστικότητα, δημιουργεί μία αρρυθμία στην αγορά καθώς τα οικονομικά είναι πάρα πολύ συνδεδεμένα με την ψυχολογία της αγοράς. Η χώρα έχει μία καθίζηση σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στους οικονομικούς αλλά ακόμα και στους δείκτες παιδείας σύμφωνα με Ευρωπαϊκές έρευνες.

(ΒΝ): Είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα από τις αρχές του 2015, οπότε και ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάτε;

(ΛΓ): Εξαιρετικά χειρότερα.

(ΒΝ): Γιατί και τότε δεν ήταν ωραία τα πράγματα…

(ΛΓ): Δεν ήταν αλλά μην ξεχνάτε ότι τότε είχαμε μία κρίση που ξεκίνησε ουσιαστικά το 2009. Είχαμε μία διακυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ η οποία είχε καταφέρει να σταθεροποιήσει την κατάσταση και πρώτη φορά φαινόταν έχουμε θετικούς δείκτες στην οικονομία αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μία καλή κατάσταση τηρουμένων των αναλογιών. Ο κόσμος βέβαια είχε υποφέρει και τότε πέντε χρόνια από μία συνεχή ύφεση η οποία όμως σταθεροποιούνταν, φαινόταν ότι υπάρχει μία σταδιακή άνοδος. Ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν νομίζω ότι βελτίωσε την κατάσταση. Εκτιμώ ότι η ποιότητα ζωής, η οικονομική κατάσταση της πλειονότητας του πληθυσμού έχει χειροτερέψει τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτή τη στιγμή, 42% των συμπολιτών μας έχουν οφειλές στο δημόσιο. Βιώνουμε την μεγαλύτερη υπερφορολόγηση της τελευταίας 50ετίας στην Ελλάδα.

(ΒΝ): Πώς εκτιμάτε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα εδώ που φτάσαμε;

(ΛΓ): Θα σας απαντήσω με στοιχεία του ΟΟΣΑ, ενός οργανισμού που εμπιστεύεται ακόμα και αυτή η κυβέρνηση. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Πρόκειται για μια κυβέρνηση την οποία δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε για τίποτα.

(ΒΝ): Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ή θα εξακολουθήσει να σέρνεται με αποτέλεσμα να φτάσουμε ξανά στο πρώτο εξάμηνο του 2015;

 (ΛΓ): Ευχή μου είναι να ολοκληρωθεί. Ωστόσο η καθυστέρηση έχει προκαλέσει τρομερή ζημιά και την αποτυχία αυτής της κυβέρνησης καλείται να την πληρώσει ο κόσμος. Είναι μια κυβέρνηση η οποία είναι οικονομικά, διοικητικά και διαπραγματευτικά αναλφάβητη! Όλο αυτό τον αναλφαβητισμό, τον πληρώνει ο Έλληνας πολίτης.

(ΒΝ): Εσείς τι λέτε τώρα στον κόσμο εδώ που φτάσαμε; Ανεξάρτητα απ το πώς φτάσαμε εδώ και απ τα λάθη που έγιναν, εσείς τι λέτε τώρα τον κόσμο; Οι εκλογές δεν θα μας φέρουν σε ακόμη δυσμενέστερη οικονομικά θέση; Και δεν μιλάω για τα εκατομμύρια που χρειάζονται για τις εκλογές. Μιλώ για την καθυστέρηση, μιλώ για την πολιτική αστάθεια. Οι εκλογές δεν θα οξύνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα στη χώρα;

(ΛΓ): Όχι κύριε Ντόκα, οι εκλογές είναι αναγκαιότητα αυτή τη στιγμή. Αυτή κυβέρνηση είναι η χειρότερη κυβέρνηση, μεταπολιτευτικά τουλάχιστον, στην Ελλάδα. Έχει κάνει τεράστια ζημιά στο κράτος, έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στην έξοδο από τη χώρα, έχει οδηγήσει πάρα, πάρα πολλές επιχειρήσεις στο λουκέτο. Είναι μία κυβέρνηση που δυόμιση χρόνια τώρα, δεν έχει κάνει το παραμικρό σε τομές. Ο κόσμος την ψήφισε να μεταρρυθμίσει. Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα από αυτά που είπε, χειροτέρευσε κιόλας την κατάσταση.

(ΒΝ): Εσείς τι θα κάνατε; Ποια είναι τα δικά σας πλεονεκτήματα εδώ που φτάσαμε;

(ΛΓ): Επιστροφή στην κανονικότητα.

(ΒΝ): Ήταν κανονική η κατάσταση στις αρχές του ’15; Οι περισσότεροι θα πουν «όχι», για αυτό και τότε δεν ψηφίσαν Νέα Δημοκρατία. Ποια είναι τα πλεονεκτήματά σας εδώ που φτάσαμε; Γιατί οι δανειστές αποκλείεται να πουν «α, βγήκε ο Μητσοτάκης οπότε θα χαλαρώσουμε το πλαίσιο».

 (ΛΓ): Άνοιγμα στις επενδύσεις, άνοιγμα θέσεων εργασίας, κοστολογημένα δημοσιονομικά μέτρα, αξιολόγηση, βελτιστοποίηση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

(ΒΝ): Χωρίς απολύσεις; Αυτό πρέπει να το τονίσουμε…

 (ΛΓ): Εννοείται χωρίς απολύσεις. Θα ακολουθηθεί τελείως διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει χάσει την αξιοπιστία της μόνο στον κάθε Έλληνα πολίτη. Τα γκάλοπ αυτή τη στιγμή δείχνουν 90% μη αποδοχή αυτής της κυβέρνησης. Και δεν ισχύει μόνο στο εσωτερικό. Ούτε οι διαπραγματευτές εμπιστεύονται αυτή την κυβέρνηση. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν κλείνει η αξιολόγηση όταν ο κύριος Κουρουμπλής, για παράδειγμα, έχει δηλώσει ως Υπουργός της κυβέρνησης «Εντάξει, το ότι ψηφίζουμε τα μέτρα δεν πάει να πει ότι θα τα εφαρμόσουμε κιόλας». Κύριε Ντόκα, νομίζετε ότι αυτά τα ακούμε μόνο εμείς εδώ; Ότι είναι μόνο για τον εγχώριο τύπο; Προφανέστατα τα διαβάζουν και στο εξωτερικό.

(ΒΝ): Τα πλεονεκτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ηγέτη; Ως ανθρώπου που έχει ένα κύρος ή δεν έχει απέναντι στους εταίρους;

(ΛΓ): Νομίζω ότι το έχει αποδείξει. Καταρχήν μιλάει αγγλικά, να κάνουμε και λίγο χιούμορ.

(ΒΝ): Έμαθε και ο Τσίπρας το τελευταίο διάστημα, προσπάθησε…

(ΛΓ): Τι να πω για τον κύριο Τσίπρα; Ζούμε σε ένα ανταγωνιστικό, διεθνές περιβάλλον, η κυβέρνηση πρέπει να «τρέξει» την χώρα όσο το δυνατόν καλύτερα. Έχει έναν πρωθυπουργό που είχε βγει στο εξωτερικό μόνο ως τη Γένοβα. Βρέθηκε πρωθυπουργός χωρίς να έχει κολλήσει ένσημα ποτέ στη ζωή του.

(ΒΝ): Καλά, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κολλήσει ΤΑ ένσημα…

 (ΛΓ): Κάνετε λάθος κύριε Ντόκα.

(ΒΝ): Δεν κάνω κανένα λάθος, γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη είναι. Δηλαδή τι έκανε; Μια πιτσαρία στην Αμερική όσο ήταν φοιτητής;

 (ΛΓ): Τον μπερδεύετε με τον κύριο Σαμαρά. Επίσης το ότι είναι γόνος μιας πολιτικής οικογένειας δεν σημαίνει ότι δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και μην ξεχνάτε ότι ο κύριος Μητσοτάκης πήγε σαν outsider στις εσωκομματικές διαδικασίες και πήρε μέσα σε ένα χρόνο.

(ΒΝ): Δε τον υποτιμώ καθόλου αλλά μη λέμε ότι έχει κολλήσει ένσημα..

 (ΛΓ): Ξαναλέω πως μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να πάρει ένα κόμμα το οποίο ήταν 7 μονάδες  πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ που τότε είχε την πλήρη αποδοχή, και το έφερε αυτή τη στιγμή 17 μονάδες μπροστά και μάλιστα σε δημοσκοπήσεις μέσων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Μιλάμε για διπλάσιο σκορ. 32%-15%.

(ΒΝ): Ορθό είναι αυτό, διπλάσιο σκορ στις δημοσκοπήσεις.

 (ΛΓ): Και αποδοχή ως καταλληλότερου πρωθυπουργού.

(ΒΝ): Δεν φαίνεται να υπάρχει αυτοδυναμία όμως και γι αυτό ίσως και το άνοιγμα στην κεντροαριστερά. Στην τελευταία ομιλία του, για μία ακόμη φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κρήτη έκανε άνοιγμα στους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.  

(ΛΓ): Έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε, θα διαφωνήσω μόνο στο ότι δεν αγγίζει την αυτοδυναμία. Δεν το ξέρουμε αυτό, υπάρχει ένα ρεύμα αυτή τη στιγμή. Το 32% είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, συγκριτικά με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα ποσοστό αναποφάσιστων που αυτή τη στιγμή βλέπουν τη σοβαρότητα και την ειλικρίνεια από μέρους της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την αυτοκριτική των λαθών του παρελθόντος μας. Βλέπουν ένα άνοιγμα στην κοινωνία, βλέπουν ένα άνοιγμα στα νέα πρόσωπα.

(ΒΝ): Βλέπετε ρεύμα εσείς; Γιατί αν δεν μπορείς να υποσχεθείς κάτι σημαντικό ως κόμμα, δεν μπορεί να υπάρξει ρεύμα, κακά τα ψέματα.

(ΛΓ): Αυτό είναι που εκτιμά ο κόσμος.

(ΒΝ): Δημιουργείται ρεύμα από τη μη υποσχεσιολογία;  

(ΛΓ): Ο κόσμος κύριε Ντόκα, κουράστηκε να ακούει πράγματα που δεν μπορεί να ισχύσουν.

(ΒΝ): Ο κύριος Μητσοτάκης, επειδή ακούω διάφορα τελευταία, αμφισβητείται από κάποιους στη Νέα Δημοκρατία, όπως ο Αντώνης Σαμαράς ή παλαιότερα ο Κώστας Καραμανλής; Είναι μια πραγματικότητα ή όλο αυτό είναι μία επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία;

(ΛΓ): Νομίζω δώσατε μόνος σας την απάντηση. Είναι κατανοητό σε όλη την κοινωνία πως αυτή τη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει συσπείρωση. Προτεραιότητα όλων μας μέσα σε αυτό τον χώρο είναι να απομακρυνθεί αυτή η κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν.  Δεν είναι προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία, είναι προτεραιότητα για τη χώρα.

(ΒΝ): Έχει πρόβλημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν καθυστερήσουν οι εκλογές όπως διαφαίνεται;

 (ΛΓ): Είπα προηγουμένως ότι καλό θα είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο, όσο περισσότερο αυτοί οι άνθρωποι που αποτελούν την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, κάθονται στον βωμό της εξουσίας, με ότι κόστος υπάρχει για τον κόσμο, τόσο χειρότερα θα είναι τα ποσοστά τους. Πηγαίνουν με μαθηματική ακρίβεια στα ποσοστά που είχαν στο παρελθόν. Και πέφτει και το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Καταλαβαίνει ο κόσμος ποια είναι τα πρότυπα αυτών των ανθρώπων. Το πρότυπό τους είναι η Βενεζουέλα. Η Βενεζουέλα που σήμερα ανακοίνωσε ανθρωπιστική κρίση.

(ΒΝ): Καλά, δεν πιστεύω τώρα ότι κανείς σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πρότυπο τη Βενεζουέλα.

(ΛΓ): Οι ίδιοι τα λένε κύριε Ντόκα. Αν ανατρέξετε σε δηλώσεις πριν 1 μήνα θα δείτε τι λέγανε.

(ΒΝ): Τι λέτε για το κόμμα Τσιτουρίδη – Τσιαρτσιώνη;

 (ΛΓ): Νομίζω ότι είναι κάτι ανάξιο λόγου.

(ΒΝ): Πρώην υπουργοί  του Κώστα Καραμανλή. Μόνοι τους έδρασαν;

(ΛΓ): Έχει γίνει αυτός ο κύκλος. Γυρνάμε σε αυτό που λέγαμε πριν. Νομίζω ότι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει με το όνομά του.

Εν πάση περιπτώσει, δεν τίθεται θέμα έλλειψης συσπείρωσης στη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τρικ του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα.

(ΒΝ): Θα βλέπατε μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας του πρώτου και του δεύτερου κόμματος; Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ; Θα ήταν αποτελεσματική μία τέτοια κυβέρνηση μετά από εκλογές; Εάν δεν είχατε αυτοδυναμία, θα έφερνε αποτελέσματα για να βγούμε επιτέλους από αυτή την κρίση που πολλοί άλλοι έχουν βγει;

(ΛΓ): Σε καμία περίπτωση με το ΣΥΡΙΖΑ.

(ΒΝ): Μιλώ για το 1ο και το 2ο κόμμα που όπως διαφαίνεται αυτή τη στιγμή θα είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 (ΛΓ): Να δούμε αν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ 2ο κόμμα.

(ΒΝ): Δημοσκοπικά, σε αυτή τη φάση, είναι.

 (ΛΓ): Ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δηλώσει ότι ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συνεργασία. Μία ευρύτερη δυνατή συνεργασία όμως η οποία θα είναι με κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου. Με κόμματα που βασίζονται στον ορθολογισμό.

(ΒΝ): Κλείνοντας κύριε Γεωργόπουλε, θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αφήνει στον αέρα τις αξιολογήσεις των διοικητών των νοσοκομείων. Εσείς, όπως είναι γνωστό στους περισσότερους, υπήρξατε διοικητής στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, απομακρυνθήκατε κάποια στιγμή.

(ΛΓ): Για να μην μπερδευτεί ο κόσμος που τώρα βλέπει «Νέα Δημοκρατία» κάτω από το όνομά μου, αυτό συνέβη πριν κάποια χρόνια. Τότε δεν είχα ασχοληθεί ακόμα με την πολιτική, δεν ήμουνα κομματικό στέλεχος. Ήμουν διοικητής γιατί οι σπουδές μου είναι  σχετικές με την υγεία. Είμαι οικονομολόγος και οικονομολόγος υγείας.

(ΒΝ): Έχετε προσφύγει και εσείς στη δικαιοσύνη;

 (ΛΓ): Φυσικά.

(ΒΝ): Τι λέτε λοιπόν για την απόφαση του ΣτΕ;

 (ΛΓ): Το ΣτΕ προφανέστατα έκρινε τη διαδικασία και αποφάσισε όταν ήταν παράτυπη η διαδικασία. Ακολουθήθηκαν καθεστωτικές προσεγγίσεις, στήθηκαν επιτροπές αξιολόγησης οι οποίες μόνο ως τραγελαφικές μπορούν να χαρακτηριστούν, με μόνο σκοπό να απομακρύνουν τους διοικητές. Δεν τήρησαν σε καμία περίπτωση, καμία νομοθεσία. Δεν αξιολόγησαν.

(ΒΝ): Αυτό βέβαια ίσχυε πάντα έτσι; Αυτές οι θέσεις ήταν ορισμένες από τα κόμματα, απλά πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα.

 (ΛΓ): Όχι, βέβαια, δεν ίσχυε πάντα! Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε κάθε περίπτωση, άφησε τους  προηγούμενους διοικητές να ολοκληρώσουν τη θητεία τους.

(ΒΝ): Δεν θέλω να αποκτήσει προσωπική διάσταση η συζήτησή μας αλλά, εντάξει, οι θέσεις αυτές ήταν κομματικές.

(ΛΓ): Εγώ διαφωνώ σε αυτό. Κρίνω από το δικό μου παράδειγμα. Βρισκόμουν σε εκείνη τη θέση λόγω των πτυχίων μου. Μην μπερδεύεται ο κόσμος από το γεγονός ότι τώρα κάτω που το όνομά μου γράφει «Νέα Δημοκρατία». Το ότι είμαι αυτή τη στιγμή κομματικό στέλεχος είναι γιατί μπήκα στο σύστημα υγείας αξιοκρατικά, είδα τη διαδικασία και λέω ότι πλέον πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα.

(ΒΝ): Να πω κιόλας ότι σήμερα στη Βουλή ακούστηκε δυο φορές το όνομά σας από τον κύριο Γεωργιάδη, ο οποίος θεωρεί ότι ήσασταν ο καλύτερος διοικητής νοσοκομείου που είχε ποτέ.

(ΛΓ): Εντάξει, αυτά είναι λόγια του κυρίου Γεωργιάδη, του πρώην υπουργού υγείας. Με τιμά που έχει αυτή την άποψη για μένα, με τιμά το ότι ειπώθηκε σήμερα το όνομά μου δύο φορές την Βουλή γιατί εδώ υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα. Η επιτροπή που έστησε ο κύριος Πολάκης για να μας καρατομήσει,  η επιτροπή αξιολόγησης που ουσιαστικά που ήταν επιτροπή καρατόμησης, την δική μου περίπτωση την αξιολόγησε θετικά! Ο κύριος Πολάκης καταστρατηγεί κάθε λογική, κάθε νομοθεσία. Γι’ αυτό και έχω δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι σε περίπτωση που προκύψει αποζημίωση, εγώ θα ζητήσω να καταλογιστεί ατομικά στον κύριο Πολάκη και όχι να πληρωθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

(ΒΝ): Αυτό έκανε μεγάλη εντύπωση και σε κεντρικά Media, πραγματικά.

(ΛΓ): Μα έτσι είναι. Θα πρέπει στιγμή να μπει μια τάξη στη χώρα. Δεν μπορεί ο εκάστοτε κύριος Πολάκης να κάνει ότι του κατεβαίνει και υπόλογος να είναι ο Έλληνας φορολογούμενος.

(ΒΝ): Επαναλαμβάνω, γινόταν και παλιά αυτά.

 (ΛΓ): Όχι κύριε Ντόκα, γινόταν πριν 20 χρόνια. Δεν έχει δώσει το κράτος αποζημίωση σε διοικητή νοσοκομείου εδώ και 15 χρόνια. Το κατάφερε ο κύριος Πολάκης με τους διοικητές των νοσοκομείων, ο κύριος Παπάς με τις τηλεοπτικές άδειες και το υπουργείο παιδείας με τους διευθυντές σχολικών μονάδων. Οι άνθρωποι είναι καθεστωτικοί.

(ΒΝ): Άλλαξε η νοοτροπία κύριε Γεωργόπουλε και ο κόσμος διεκδικεί τα νέα δεδομένα. Παλαιότερα ήταν δεδομένο ότι σε αυτές τις θέσεις διορίζονταν κομματικοί.

 (ΛΓ): Δεν ψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως το νέο, το καινούργιο, το άφθαρτο; Και να που κάνει χειρότερο από το παρελθόν.

(ΒΝ): Οι εκλογές μπορεί να φαίνεται ότι έχουν απομακρυνθεί αλλά κανείς δεν ξέρει. Βέβαια εσείς είστε εδώ. Είστε παρών;

(ΛΓ): Είναι τόσο αβέβαιο το περιβάλλον, που μπορεί να έχουμε εκλογές αύριο, μπορεί και το 2019. Υπομονή. 2019; 2019! Τι να κάνουμε; Θα τον υποστούμε αυτόν τον άνθρωπο και αυτή την κυβέρνηση. Η χώρα έχει περάσει από πάρα πολλά, θα περάσει και από αυτό και πάλι μέσα από τις στάχτες της θα ξαναγεννηθεί. Ναι, θα είμαι παρών σε οποιεσδήποτε πολιτικές εξελίξεις.

εγγραφή στο Newsletter